hirdetés

Blitzwolf BW-FYE7 TWS fülhallgató teszt

Dübörögnek a dobhártyák

teszt
Blitzwolf BW-FYE7 TWS fülhallgató teszt 1
írta: SonkaMod
2019-08-02

Megannyi TWS füles tesztünk van, és a Blitzwolf márkából sem ez az első, amit górcső alá vettünk, így voltak elvárásaink ezzel szemben is. A Blitzwolf BW-FYE7 a gyártó legmagasabbra árazott TWS terméke, és ez valamilyen szinten érezhető is, de azért nem voltunk tökéletesen elégedettek vele. Mindenesetre a 12 000 forintos vételárát simán megéri, ráadásul applikáción keresztül csak 10 000-et kell kicsengetni érte.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8.4

Népítélet

7.5

 • megbízhatóság:7
 • design és anyagminőség:6.5
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:7.5
 • ár/érték arány:7.5
Véleményt írok

A fülesek elég formabontó kinézettel rendelkeznek, mert a ’dual dynamic driver’-t is látjuk az átlátszó kialakítás miatt. Indusztriális a dizájn, a szögletes és kerek felületek váltakoznak rajta, mégis harmónikus a végeredmény. Sajnos nem eléggé pici, így a fülből jobban kilóg, nem túl szép látvány, de szokható. Annyi előnye van, hogy könnyen rá lehet fogni, mikor a fizikai gombot nyomogatjuk rajta, és nem kell az agyunkig feltolni egy hívásfogadás során.

Dubörögjön a basszus!

A Bluetooth párosítás pofonegyszerű, nem is kell hozzá leírás, pedig szimpla és dupla módban is használható. Annyi a trükk, hogy csak azt kapcsoljuk be, amit használni akarunk, és azzal párosítjuk az eszközünket. Bluetooth 5.0 szabvánnyal kommunikál, ez a megfelelő hatótáv (Kb. 10 méter) és az energiagazdálkodás szempontjából is örvendetes. Hosszan nyomva a gombot csatlakozik, majd ha hívás fut be, akkor rövidet nyomva tudjuk azt fogadni. Ha kissé hosszabban tartjuk rajta az ujjunkat, akkor kinyomjuk, míg tripla koppintásnál a személyi asszisztens jön elő. A hangerőt sajnos nem tudjuk állítani közvetlenül az eszközön, de a zeneszámok között tudunk váltogatni.

Update: Egy Kedves Olvasónk jelezte, hogy lehet a hengerőt állítani, dupla klikkeléssel. Újra kipróbáltuk, és valóban így van. Köszönjük az eszrevételt!

A viselése kényelmes, nagyon stabilan benne marad a fülben, akár sportoláshoz is ajánlott, nekem futás közben nem volt vele gondom. Egyszer esett le a földre, de akkor is a kezemből. A legfontosabb része a hangkeltőnek, hogy hogyan szól. Nos, az FYE7-nek szép hangjai vannak, de azért nem tökéletesek. A hangerő bőven elég, és a maximumon is csak kicsit torzít. A basszus szép, erőteljes, de egy kissé túl van tolva, így elnyomja a magasakat, amik nem igazán tudnak előtörni. Ettől természetesen még szép a hangja, de klasszikus zenére nem ezt ajánlom. Az elektronikus és könnyedebb dallamok viszont rendkívül szépen tudnak vele megszólalni, egy-egy EDM vagy italodisco szám pedig leüvölti a fejünket a helyéről.

A dobozban egy 500 mAh-s akkumulátor húzódik meg, a fülesekben pedig egyenkén 50 mAh-s. Egy töltéssel 4 órán keresztül tudtam zenét hallgatni, viszont a tokjával együtt is csak 14 órát bír – 2,5-szer újratöltve – , ami nem a legizmosabb a kategóriában. Persze a mindennapokban én tökéletesen megvoltam vele, nem éreztem kevés üzemidőnek, viszont hosszú utazás közben már jobban meggyűlhet vele a bajunk. Ráadásul a füleseket a dobozból táplálva is két óra mire maximális lesz a kapacitásuk. Ha teljes merítésből dugjuk fel töltőre a dobozt a tartalmával együtt, akkor összesen 4 óra hosszáig tart a művelet.

Összegzés

Engem meggyőzött a fülhallgató, bár tény, hogy van nála erősebb termék is, de ezért az árért abszolút nem rossz vétel. Nincs olyan rossz tulajdonsága, ami igazán zavart volna, és a basszussal teli zenék kifejezetten tetszetősek vele. Ha jobbat akarunk, akkor a Xiaomi AirDots Pro-t javaslom, de ha alacsonyabb kategóriában nézegetünk, akkor ez a Blitzwolf BW-FYE7 jó választás a potom 12 000 forintos árcédulájával, melyet 10 000 forintra is letornázhatunk, ha a Banggood applikációján keresztül vásároljuk meg.

Pro

 • Egyedi kinézet
 • Erős, szép basszus
 • Jó anyaghasználat

Kontra

 • Elég idiótán néz ki a fülben
 • Hosszú töltési idők
 • A magas hangok nem az igaziak

hirdetés