hirdetés

Blitzwolf BW-FYE6 TWS fülhallgató teszt

Kopogós műanyag

teszt
Blitzwolf BW-FYE6 TWS fülhallgató teszt 1
írta: SonkaMod
2020-02-28

A FYE szériából már teszteltük majdnem az összes eddig megjelentet, de a mostani darabot eddig még nem, most ezt is pótoljuk. Szerintem a 7-es már elég jól sikerült, így kíváncsi voltam erre a verzióra is, hogy vajon mennyivel tud kevesebbet. A sajtófotók alapján nagyon tetszett a cucc, illetve az alig 10 500 forintos – kuponos – ára is elég tetszetős. Tehát nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a tesztelésébe, aztán egy picit csalódnom kellett.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 7
  • design és anyagminőség: 6
  • felszereltség, funkciók: 7
  • ergonómia: 6
  • ár/érték arány: 7

6.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A töltődoboz műanyagból készült, és a kollégákat végigkérdezve nekik bejött, én viszont aggódom, hogy viszonylag rövid időn belül le fog róla kopni a festék, mert olyannak tűnik. Az oldalán található az USB Type-C bemenet, illetve az elején egy kisméretű kijelző, ahol a töltöttségi szintet tudja mutatni. Ha felnyitjuk a fedelet, akkor kiírja százalékosan az akkumulátor jelenlegi szintjét, illetve, ha a füleseket bepattintjuk, akkor azt is jelzi, hogy folyamatban van a töltésük.

A bölcsőbe remekül bepattannak a fülhallgatók, és a belső kialakítása is igényes. Így felemás érzéseim voltak az első benyomás alapján, de reméltem, hogy majd a hangja meggyőz. Sajnos ez nem történt meg teljes mértékben, mert röviden fogalmazva nincs igazán jó hangja. Persze ezt is el lehet hallgatni egyes szituációkban, például, ha nincsen másik a közelünkben. De alapvetően elmondható, hogy egy picit dobozhangú, ha nem is teljesen, de sokszor zavaróan. A basszusa egyébként szép, nincsen túltolva, de érezhetően jelen van a muzsikában. Ami a problémás pontja az eszköznek, az a magas hangok lejátszása, amikkel hadilábon áll. Egész egyszerűen úgy hangzik rajta minden, mintha a hangmérnök véletlenül elcsavarta volna a magas potmétert. Csörög, zörög, nem adja vissza rendesen a teret. Az árát tekintve persze nem olyan rossz a cucc.

A vezérlése is nehézkes, mivel érintős gomb van a fülesen, de sokszor nem érzékel normálisan. Ha kétszer kattintunk, akkor elindíthatjuk vagy leállíthatjuk a zenét. Három egymás utáni tapintással tudunk a számok között váltani, és még a bejövő hívásokat is menedzselhetjük. Illetve csak mendzselhetnénk, de a gomb olyan hülye helyen van, hogy tízből négyszer biztosan elrontjuk a taperolást.

Az üzemideje nem rossz, körülbelül 3-4 órát bír a füles, de a bölcsővel együtt már akár 24 órát is el tud zenélni. Ami nagy pozitívum, hogy a doboza nem merül standby módban, tehát ha csak rajtahagyjuk az asztalon a fülesekkel együtt, akkor még 1-2 hét után is ugyanazt a töltöttségi szintet hozza, mint előtte. A fülesekben 35 mAh-s akkumulátort szereltek, míg a bölcsőben nagynak számító, 800 mAh-s telep húzódik meg. Nagyon pozitív a megítélés szempontjából, hogy IPX6 védettséggel rendelkezik, tehát biztosan nem árt meg neki még egy hatalmas felhőszakadás sem, de ha egy kis ideig beleesik egy pocsolyába, még azt is kibírja.

A telefonálási képessége vitatható, bár nem is rossz. Alapból nem túl jó a hangzásvilága, de elég jól érthető a másik fél, és én is jól hallottam a beszélgetőpartnerem. Sajnos nagy zaj mellett ez is elég használhatatlan, egy centrifugázó mosógép mellett vagy autópályán 140-nel döngető autóban már nem funkcionál tökéletesen.

Összegzés

Nem győzött meg az FYE6, mivel nem szól szépen és a vezérlése is nehézkes. Viszont azt nem lehet tőle elvitatni, hogy hatalmas akkut építettek a bölcsőbe és a full vízállósága is menő. Az ár az, ami dönt abban a kérdésben, hogy érdemes-e megvásárolni, és ebben nem csalódunk, mert a BGFYE677 kuponkóddal nem túl drága, 10 500 forint. Eredeti áron viszont teljesen felesleges ezt venni, hanem inkább a BW-FYE3-at, ami a BGFYE3DD kuponkóddal csak 6200 forintba kerül, ami már sokkal csábítóbb.

Pro

  • Nagy akkumulátor a bölcsőben
  • Stand-by módban szinte nem merül

Kontra

  • Gyenge hang
  • Könnyen kiesik a fülből
  • Nehézkes vezérlés

hirdetés