hirdetés

Blitzwolf BW-FYE18 bluetooth fülhallgató teszt

More, ebbű baj lesz

teszt
Blitzwolf BW-FYE18 bluetooth fülhallgató teszt 1

Forrás: Banggood

Ambient
írta: Ambient
2022-11-23

Nem látom pontosan, mi volt a tervezői szándék a BlitzWolfnál, amikor megálmodták a BW-FYE18-at, ugyanis már ránézésre is olcsó, bazári hatást kelt, és hiányzik belőle az ANC, ENC és a transparency mode is. Ennek figyelembe vételével már rögtön érthető, hogy miért kerül a BGXIFD079  kuponkóddal cseh raktárból is csak 10 000 Ft-ba. Igen ám, de közben a valódi használhatóság oldalon meg olyat hoz, hogy csak pislogtam. Rendkívül furcsa darab, de lássuk, mit mutat a teszten.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

7.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

2022-ben. Nézzétek meg nagy méretben az alábbi galériában a képeket. Na, elmondtam, teljesítettem a kötelességem, tegyük félre, nem akarok ezen lovagolni az egész cikkben.

Anyagminőség tekintetében azt gondolom, lehetett volna műanyagból is valami nívósabbat találni, de kellően vastag, így nem tűnik törékenynek, sérülékenynek és a felülete kopásra sem feltűnően hajlamos, szóval összegészében elfogadható. Öröm az ürömben, hogy mivel a termékoldal alapján

nincs aktív zajszűrés, telefonáláshoz környezeti zajcsökkentés vagy transparency mode,

ez jelentősen megkönnyíti a tesztelési folyamatot.

A teljes töltés type-C porton keresztül kb. 1 óra volt úgy, hogy volt már benne gyárilag egy kevés szufla, tehát tényleg hozza az 1-1.5 órás töltési időt. Felcuppantottam (volna) a megfelelő gumiharangokat és beüzemeltem. Azért csak ,,volna”, mert bár soha nem szokott így lenni, a gyári harangok tökéletes méretűnek bizonyultak, és az első igazán ütős meglepetés is itt ért: konkrétan

tökéletesen passzol a fülem minden zugába.

Annyira fixen ott van, hogy ezzel nyugodtan mernék bármit sportolni, kiesni biztosan nem fog. Elképesztően jól szigetel, olyan alapjáraton, mint más fülhallgató egy jobbfajta ANC-vel. Ezzel együtt brutálisan hangos is. Valószínűleg szerepet játszik benne az is, hogy alig hallani környezeti zajokat, ha be van dugva, de tény, hogy otthon, teljes csendben 10-20%-on használtam, mert bőven elég ez is. Határeset, hogy már annyira ordít, hogy teljes csendben nem tudom kellemes hangerőre beállítani, mert már a minimum értékek környékén annyira is nagyok az ugrások.

Blitzwolf BW-FYE18 bluetooth fülhallgató teszt 8

Forrás: Banggood

A második, ami feltűnt, hogy hosszabb távon is kényelmes viselnem. Márpedig érdemes is, mert a hangminősége bár – nyilvánvalóan – nem kiemelkedően, de jó.

Tökéletesen alkalmas zenehallgatásra,

ugyanis élvezhető, rendezett a hangképe. Ez magyarra lefordítva annyit jelent, hogy végre nem V karakterisztikával van dolgom, így a basszusok jól hallhatóan jelen vannak, de nem dominálnak le mindent, így a többi tartomány is könnyebben képviselteti magát. Ennek megfelelően tiszta, torzításra nem hajlamos közép- és magastartományokkal örvendeztet, miközben még meglepően mély szubbasszusokat is képes kiadni magából – ezt már persze csak csendes, nyugodt környezetben hallani.

Telefonhívások alkalmával sem találkoztam problémával, sőt: a főváros utcáin kifejezetten jól jött, hogy nagyon jól szigetel és brutál hangos, végre jól értettem a partnereimet bármilyen zaj is van mellettem. Ők is azt mondták, hogy jól hallani engem, szóval végső soron nem gond az ENC hiánya sem.

Üzemidő tekintetében nagyjából rendben van a kütyü, de nem vagyok maradéktalanul elégedett:

az ígért 4-6 óra zenehallgatás a valóságban inkább csak 4,5-5.

Ehhez hozzájön még a bölcső majdnem 4 további feltöltésnyi kapacitása, azzal meg már simán megvan 15-20 óra. Az már bőven használható.

A kezelhetősége itt is az új sztenderd szerint alakul: egyetlen „nagy” érintőfelület a fülesek oldala, amit különböző kombinációkban megérintve érhető el minden funkció. Ez tökéletesen működik – bár jó határozottan rá kell tapintani minden egyes érintéshez, hogy vegye a lapot -, véletlen érintéssel sem volt gondom, egyetlen hátránya mégis van: hangerőt csak a lejátszóeszközről lehet állítani.

Összegzés

A BlitzWolf BW-FYE18 egy rendkívül ellentmondásos fülhallgató. Szerintem, hangsúlyozom, szerintem borzasztóan idejétmúlt és bazári a kinézete, de cserében jól szól, baromi hangos, kiválóan szigetel, kényelmes, és pofátlanul olcsó. Lehetne mondani, hogy hiányzik is belőle az ANC, ENC, transparency mode, de előbbi kettőről kiderült, hogy nem érezni a hiányukat, utóbbit meg el lehet engedni. És hát ha választani kellene, hogy jól nézzen ki vagy jól működjön… Szóval akármennyire is úgy indultam neki, hogy ,,na, itt egy igazi kreténség”, és szentül meg voltam győződve róla, hogy ebből jó dolog nem sülhet ki, nagyon is visszájára fordult a dolog. Ronda, de ezt félretéve ez egy nagyon is reális vétel, jó ajánlat.

Kínai raktárból (de áfamentesen) 9700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, cseh raktárból pedig a BGXIFD079  kuponkóddal 10 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért megvásárolható, ha kedvet kaptatok hozzá.

Pro

 • Kiválóan szigetel
 • Jól szól (és nem V karakterisztikában)
 • Nagyon hangos
 • Kényelmes
 • Olcsó

Kontra

 • Bazári dizájn minden téren
 • Hangerőt csak a lejátszóeszközről lehet állítani

hirdetés