hirdetés

BlitzWolf BW-ANC6 TWS bluetooth fülhallgató teszt

Végre valami ütős

teszt
BlitzWolf BW-ANC6 TWS bluetooth fülhallgató teszt 1

Forrás: Banggood.com

Ambient
írta: Ambient
2022-11-21

Megérkezett a BlitzWolftól a legújabb ANC családtag 5-ös típusszámmal, egy dizájnos, előremutató, jópofa, de közben mégis olcsó fülhallgató formájában. A termékoldal és a specifikáció nagyon meggyőző, főleg, hogy EU raktárból rendelve a BG4ac61d  kuponkóddal nincs is meg 13 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).. A kérdés, hogy csak jónak tűnik vagy tényleg sikerült ennyi pénzért egy best-buy headsetet összedobni.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 10
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

amikor pedig csukott állapotban a bölcsőből áramlanak az elektronok a 2 fülhallgató felé, akkor ezen értéken túl azt is mutatja kis zöld skálával, hogy éppen mi történik odabent. Nem gondolom, hogy rettenetes mennyiségű energiát emésztene fel az animáció, de annyira pofás, hogy engem ezzel megvett. Én amúgy is a számok embere vagyok, szeretem pontosan tudni, hogy mi mennyi, hogy áll, mikor lesz kész, mennyi idő van még stb., és ez a termék egy tök jópofa formában teljesíti ezt.

A bölcsőtöltés ideje igazodott a gyári adathoz, félig lemerült állapotról 100%-ra kb. háromnegyed óra alatt tudtam felpumpálni. Közben volt időm megtapogatni is, és meg kell mondjam, okosan találták ki a dizájn a tervezők. Maradtak az olcsó, egyszerű műanyag háznál, de mattra vették, ami egyből sokkal elegánsabb, mintha fényes lenne, ráadásul kevésbé látszik a karcosodás is. Mindemellett a két oldalát csúszásgátló rücsis résszel látták el, amire egyébként szükség is van, mert tényleg nem olyan nehéz egy hirtelen mozdulat közben elejteni az amúgy sem túl nagy dobozkát.

Az alján van egy gomb, amit megnyomva a töltöttséget jelez ki, mellette pedig egy Type-C töltőport. A fedelet felnyitva rögtön bekapcsolnak és párosítás módba lépnek a fülesek, így azonnal használatra készek. Szerencsére volt a pakkban az én fura füleimhez való gumiharang, így kezdődhetett a hang- és üzemidőteszt.

BlitzWolf BW-ANC6 TWS bluetooth fülhallgató teszt 7

Forrás: Banggood.com

A mellékelt képen láthatjátok, hogy érdemes azért röviden memorizálni a kezelést, mivel

egyetlen érintőfelülete van mindkét fülesnek,

semmi több – ezekkel kell megoldani mindent. Alaposan felszerelt termék, van ugyanis aktív zajszűrés zenehallgatáshoz, környezeti zajszűrés telefonáláshoz, alacsony késleltetésű mód filmnézéshez és játékhoz, és elérhető az úgynevezett transparency mode is, amikor digitálisan átengedi a környezeti zajokat, ezzel is segítve, hogy ne érjen váratlan helyzet, baleset amiatt, hogy nem hallasz külső zajokat.

A különbség jól hallható az egyes módok között: transparency módban egy kissé robotisztikus módon, de átjönnek a külső hangok, és mivel nem cuppan igazán, vákuumosan az ember hallójáratába a fülhallgató, ezért amúgy is aránylag jól hallani a külvilágot. Én teljes csendben elkezdtem 5 körmömmel vakarni az asztallapot, mert ez a városi forgalom zajához hasonló, kvázi-statikus zajt ad. Elég jól hallottam a vakarászást. Sorrendben utána az ANC mód jön, ekkor hirtelen eltűnt a hang legnagyobb része, majd az utána következő ANC off módban közepesen visszatért. Érdemes úgy gondolni erre, mint a zajszűrés 3 azonos fokozatára: elég jól állítható így 3 lépcsőben, hogy mennyire szeretnénk süketek lenni a külvilágra.

Zenehallgatásra 4-6 óra van megadva, ez a választott módtól függ, értelemszerűen az ANC off a leginkább energiatakarékos. Nekem vegyes használattal kb. 5 óra jött ki, folyamatos ANC-vel pedig majdnem kerek 4, tehát

hozza a gyári üzemidőt a BW-ANC6.

Ráadásul a bölcsővel ugye még majdnem 4-szer feltölthető, tehát egy fullos – mindössze másfél órás – töltés után összesen bőven 20+ óra üzemidő hozható ki.

A telefonhívások minősége hibátlan volt mindkét oldalon. Ez elmondható zajos, utcai környezetben is, tehát az ENC valóban teszi a dolgát. Annyi negatívumot tudnék itt megjegyezni, hogy végre azt is írhassak róla, hogy mély, basszusos hangú férfi ismerősömmel telefonálva egy bizonyos hangerő fölött tud torzításhoz hasonlót produkálni. Nem is torzít, inkább csak olyan sok lesz a basszus az átjövő hangban (bár biztos nagyban függ a partner mikrofonjától is), hogy nehezebben érthető, mint ha egy kicsit lejjebb venném a hangerőt. Szóval igazából elég egyszerűen megoldható ez is.

Hangminőség tekintetében szintén nem lehet okom panaszra. Egy 30 000 forintos fülestől már többet várnék el értelemszerűen, oda ez kevés lenne, de a maga kategóriájában nem csak használható, hanem egészen szépen is szól. A mélyek zenétől függően tudnak erősen dübörgők is lenni, vagy csak kellemesen jelenlévők, támogató jellegűek is, szóval ez equalizer hiányában a zenei stílus függvénye. Egyébként minden hangtartomány megfelelően képviselteti magát, kellőképp el is válnak egymástól. Ami a kategóriája fölötti fülesektől megkülönbözteti, az a kifinomultság mértéke.

Ha valaki abszolút nem vájtfülű, az nem fogja magától meghallani ezt a különbséget, nekem is nehezemre esik szavakba önteni (pedig van zenei kötődésem), hogy hogyan tud ez a hangkép – nem csak az ,,ennyi pénzért” varázskifejezés elhelyezése mellett – valóban jó lenni úgy, hogy egy drágább füles nyilvánvalóan jobban szól ennél. Szóval összegészében azt mondanám, hogy a vájtfülü népek úgysem ezt veszik, aki meg nem az, az nem fog csalódni benne.

Őszintén próbáltam valami negatívumot is találni,

amibe beleköthetek és alul beírhatom kontrának, de tényleg nem tudok ilyet mondani, maximálisan elégedett vagyok ezzel a termékkel.

Összegzés

Nagyon drukkoltam a BlitzWolf BW-ANC6-nak, hogy ne csak jól nézzen ki és azzal csábítson, hanem funkcióit tekintve is egy vásárlásra érdemes kütyü legyen, és szerencsére a legnagyobb nyugalommal tudom ajánlani. Szép a hangképe, dizájnos és egyben nagyon informatív a töltőbölcső a LED kijelzőjével, tudja a gyári üzemidőt, van ANC, ENC, transparency mode, és mindezért még csak sok pénzt sem kérnek. A BG4ac61d  kuponkódot felhasználva ugyanis megrendelhető EU raktárból 12 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért.

Pro

  • A töltőbölcső %-ban mutatja a töltöttségét
  • Szép, tiszta hangkép
  • Jó ár
  • ANC és ENC funkciók
  • Gyors töltés, hosszú üzemidő

Kontra

hirdetés