hirdetés

Airloop Snap 3 az 1-ben TWS fülhallgató teszt

Transformers

teszt
Airloop Snap 3 az 1-ben TWS fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2021-08-20

A kickstarteres gyökerekre visszavezethető füles egy igazi 3 az 1-ben eszköz. Nemcsak hagyományos TWS fülhallgatóként képes üzemelni, hanem kétféle pántos megoldásban is, az így kiegészített bogyók pedig brutális üzemidővel büszkélkedhetnek. Az alap 10 óra sem kevés, de ezt további 12 órával egészíthetitek ki a pánt segítségével. Természetesen remekül szól, szenzorral figyeli, mikor veszitek ki a fületekből, és még sok okosságot tud, pl. az aptX kodeket is támogatja. Szerváltunk a zajongóhoz egy über jó kupont – HUSL01 -, ami 50 dollárt lenyes az árból, így 24 000 Ft-ba kerül a fullos variáns. Az áfát a cég előre kifizeti, így elvileg ezzel sem kell foglalkoznotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Érdekesség még, hogy a gyári kézikönyv sem írja a feltöltési időket,

ami egy kicsit furcsa, még a hivatalos honlapon sem találtam ilyen adatot. Mondjuk lehet, hogy ez nem véletlen, 1400 mAh kapacitású telepet azért hipp-hopp nem lehet csak úgy feltölteni. Ezzel szemben áll a kategóriaelső üzemidő, ami az alábbiak szerint alakul: a dokkoló 80 órányi üzemidőt ad, a fülhallgatók alap üzemideje 10 óra, ezt lehet megtoldani +12 órával, ha felcsattintjátok rá a pántot, igaz ez utóbbit külön kell tölteni, de azért így is összejön 108 óra. Ez gyakorlatilag a “végtelennel” egyenlő, teljesen kizártnak tartom, hogy valaki a nap 24 órájából 22-ben zenét hallgasson, pedig elvileg ezt is megtehetné, ha felcsattintja az akkus gallért. A nyakba való kiegészítő használata még egy dologra jó: ha a bogyók vagy a dokkoló lemerült, azt felpattintva tovább mehet a zene-bona, vagyis rengeteg lehetősége van a feledékenyeknek megmenteni a helyzetet.

Azt gondolom, hogy az a legnagyobb előnye az Airloop Snap-nek, hogy nagyon flexibilisen variálható.

Van az alap fülhallgató, ami önmagában is megállja a helyét. Erre felpattinthattok egy sima nyakbavaló zsinórt, ez például futáshoz jön jól, és egy “belebújós” szilikonhámmal csatlakozik a bogyókhoz. Ezt lehet kicserélni egy mágneses, a vállra felfekvő, collar típusú nyakpántra, ami akkumulátort is tartalmaz, ez biztosítja az extra üzemidőt. A bogyók bazi nagyok, mert bele kell férnie 10 órányi akku időnek, a telepeknek meg el kell férniük valahol.

Ez nálam azt eredményezte, hogy “agyig” be kellett nyomnom a fülembe, különben folyamatosan ki akartak esni, ilyenkor viszont nehéz volt felcsattintani a nyakpántot. Nem mondom, hogy másnál is így lesz, simán lehet az én egyedi adottságaim miatt is. A másik, hogy alapvetően a kezelőszervek – az a két gomb, ami van – a fülesek végére kerültek, nyomni kell őket, ami egy fülbe dugós cucc esetében, hát, nem mindig szerencsés, mert könnyen felszalad “agyig”. Annyi esze volt az Airloop alkotóinak, hogy felülre a karimára is tettek egy nyomkodót, így azért elég jó a helyzet. Itt jutott eszembe, hogy a mágneses pánton lehetnének vezérlőgombok is, ami ezt a problémát 100%-ban megoldaná, de nyilván tovább drágítaná az így sem olcsó cuccot.

Ha viszont felkerül a pánt, akkor nem lehet eléggé mélyen benyomni a fülbe az eszközt,

szóval elindul egy ördögi kör, amire nincs igazán jó megoldás. Emiatt zenehallgatáshoz simán csak a bogyót használtam, sporthoz a sima nyakbavalót, míg ha lemerült és elfelejtettem feltölteni, akkor a mágneses-akkus nyakpántot. Vagyis mindenre van valamilyen válasza a cégnek, csak egyben nem tökéletes a dolog.

 

Airloop Snap – Hang és a mikrofon, kéz a kézben járnak

Kezdem a kezeléssel, mert ha rossz, az irdatlanul fel tud idegesíteni. Az érintős megoldásokat utálom, de van egy előnyük: nem kell agyig feltolni a zajkeltőket. A nyomógombok viszont sokkal jobbak vezérlési szempontból, csak hát a fent említett probléma alakul ki. Az Airloop Snap esetében összesen 2 nyomkodó áll rendelkezésetekre, amivel elég jól meg lehet oldani minden feladatot. Hangerőállítás, számléptetés, megállítás/elindítás sima, ahogyan a hívások felvétele és letétele is.

Képzeljétek, nem tudja a divatos hangasszisztenst megindítani gombokról, “a szívem szakad meg”.

Mondjuk embert nem ismerek, aki Android alatt erre használná a fülesét, a teló meg úgyis mindig figyeli, mikor jön a „Hey Google” kombó, szóval szerintem jól tették, hogy helyette az alap dolgok maradtak meg. Ráadásul van egy plusz szenzor is a fejrészen, ami figyeli, mikor van a fületekben a kütyü, és megállítja a zenét, ha kiveszitek a cuccot. A gond az, hogy el viszont nem indítja, így egy kicsit felemás a megoldás. Aztán volt olyan gondom, hogy néha random megállt a zene, ami szerintem a szenzor nyűgje lehet.

A zajszűrésről érdemes még egy kicsit beszélni. Az Airloop Snap támogatja a CVC-t – Clear Voice Capture -, ami egy passzív zajszűrési eljárás, és a beszédmikrofonoknál alkalmazzák, vagyis alapvetően nem a zene minőségére van hatással. Viszont az összes gumiharangos megoldás alapból durván tud tömíteni – ami szintén tompítja a zajokat -, de ha javítani akartok rajta, érdemes egy memóriahabos szettre cserélni a gyári gumikat.

A mikrofonja nem rossz, kellően tiszta a hang,

jó a beszélgetés minősége, pariban van a 1MORE cuccokkal. Csendben telefonálásra tökéletes, gyakorlatilag hozza a sima mobilos dumálás szintjét. Sajnos nem volt módomban nagy háttérzaj mellett is kipróbálni, de mivel a hangot nem izolálja eléggé, az a gyanúm, hogy ott egy fokkal rosszabbul teljesítene, mint egy csendes szobában.

Ami a hangját illeti, itt egy picit bajban voltam,

szerencsére nálam volt a 1More Dual Driver, aminek remek a minősége, és össze tudtam hasonlítani a kettőt. Azt kell mondjam, hogy az Airloop Snap kihozta a maximumot a 6 mm-es dinamikus meghajtóiból, de azért vannak ennél jobb technológiák, amik szebb hangot eredményeznek, nem véletlenül használ a Xiaomi és a KZ is kevert megoldásokat, amiben a dinamikus meghajtók mellett rezgőnyelves armatúrák is helyet kapnak. Hogy mondjak ellenpéldát is, a 1MORE több kiváló fülesében alkalmaz csak dinamikus meghajtókat, és azok is nagyon szépen szólnak. De hát ebben a 30 rugós ársávban ne is szóljanak a dolgok rosszul.

Szerencsére az Airloop Snap is hoz egy elég magas szintet, szépen, tisztán szól, nincsenek zavaró hangok egyik tartományban sem. Nem dübög, nem élesek a magasak, kiegyensúlyozott minden frekvencia, viszont, lehetne egy picit részletesebb a hangja. Ha gyengeséget kellene mondanom, az egyértelműen a mély tartomány lenne, kicsit kevésnek éreztem, pedig én utálom a dübörgős összhatást, mégis azt gondolom, lehetne több a basszus. Ezt leszámítva viszont kellemes a hangkép, mindenféle műfajra alkalmas a plasztikussága miatt. Mivel nem ment bele annyira mélyen a fülembe mint a saját füleseim – a bogyó a nagy felület miatt felfekszik a hallójáratom oldalán – , ezért nem teljesen izolálja a hangokat, szerintem ez is hozzájárul ahhoz, hogy a zene nem lesz nagyon bensőséges, inkább picit fakónak éreztem, de mivel mindenkinek egyedi a fülformája, ez másnál lehet, hogy ez a probléma elő sem fog jönni. ANC nincs, így erről nincs mit írnom, viszont így a hangminőséget sem rontja.

Összegzés

Meglehetősen egyedi lett az Airloop Snap, az unikalitása leginkább a brutális üzemidőben domborodik ki. Nem emlékszem, hogy valaha találkoztam volna olyan fülhallgatóval ami töltőbölcsővel együtt 108 órás, de a tokot nem számítva is 22 órás üzemidőt tudhatna magáénak. Sajnos a kényelemben már közel sem villant ekkorát, elég könnyen kijött a fülemből, és nem is tömít kellően, emiatt a hangja is fátyolos, de rossznak semmiképpen nem nevezném. A mikrofonja nagyon jó, és a pántokkal kiegészítve a variálhatósága is bombasztikus. Van még néhány trükk a tarsolyában, pl. a zene szenzoros megállítása, ha kiveszitek a bogyókat a fületekből. A próra azonban jut egy újabb kontra, nincs ANC, ami ma már alap ebben a kategóriában.

Szóval egy picit felemás a véleményem az Airloop Snappel kapcsolatban, viszont látom a célközönségét, a feledékeny felhasználókat, az erdőben 10+ órát túrázókat, az állandóan konditeremben zenét hallgatókat, és így tovább. A hosszú üzemidő szerintem a top 3 legfontosabb tulajdonságok egyike, és itt ez adja a show-t. Az Airloop Snap a HUSL01 kuponkóddal 24 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, ez ráadásul már a 3 az 1-ben variáns. Az áfát a cég előre kifizeti, így elvileg ezzel sem kell foglalkoznotok.

Pro

 • Remek 3 az 1-ben variálhatóság
 • Brutális, gyanúsan kategóriaelső üzemidő
 • Elég jó minőség
 • Jó mikrofon
 • Eltalálták a kezelést

Kontra

 • Nincs ANC
 • Ergonómiailag láttam már jobb cuccot
 • Nem tömít eléggé, ami a hangminőség rovására megy
 • Nekem könnyen kijött a fülemből, hiába variáltam a gumibakokkal

hirdetés