hirdetés

1More Spearhead VR gamer fejhallgató teszt

Nem minden arany, ami fénylik

teszt
1More Spearhead VR gamer fejhallgató teszt 1
írta: Atika
2020-01-11

A 1More egy nagyon jó nevű márka, nálunk is járt már fülhallgatójuk, így kíváncsi lettem, hogy mit tudnak a magasabb árfekvésű kategóriában. A 1More Spearhead VR gamer headset nagyon jó esélyekkel indult a 10 pontért, hiszen minden megvan benne, aminek benne kell lennie. Kényelmes fülpárnák, 7.1-es virtuális térhangzás, USB-s és 3,5 mm-es jack csatlakozási lehetőség és könnyű kivitelezés. Nézzük meg, hogy kicsit több, mint 57 000 forintért mit tud ez a gamer fejhallgató.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 5

6.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A fejhallgató anyagminősége nagyon rendben van, kellemes tapintású anyagokból rakták össze. A fülpárna kimondottan puha, viszont plüss, így bár nem izzadtam bele soha, de a szöszöket elég jól tudja gyűjteni. A fejhallgató bal oldalára került a mikrofon is, amit egy kis parasztvakításnak beillő szárral toldottak meg. A micro USB és jack csatlakozók, a hangerő szabályzó potméter és a mikrofonnémító kapcsoló is itt kaptak helyet.

1More Spreadhead VR – És most jön a feketeleves

Mivel elég gyakran szoktam játszani kompetitív játékokat, így egyből hadrendbe állítottam a 1More-t. Counter Strike-ot, PUBG-t és a tavaly éppen aktuális Star Wars Jedi: Fallen Ordert játszottam a fejhallgatóval, de egy kicsit most előre rohantam. Az első használat előtt feltelepítettem a fejhallgatóhoz tartozó szoftvert. Itt egy kicsit kiverte a biztosítékot, hogy a hivatalos oldalon a letöltő link egy megosztott dropbox fájlra vezet, amire még a Windows víruskeresője is ráugrott.

Rendesen húztam a számat, de feltelepítettem, bár lehet, hogy azóta már egy kínai cserediák az én személyazonosságomat használva éli életét.

1More Spearhead VR gamer fejhallgató teszt 12

A szoftvernek kizárólag akkor van értelme, ha USB kábellel kötöttük össze a fejhallgatót és a számítógépünket, viszont akkor sem nyújt sokat. A virtuális 7.1-et azonnal bekapcsolja, viszont kikapcsolni semmilyen módon nem tudtam, ami elég vicces. Ezen kívül csak a hangerőt és a mélyhang erősítést tudtam vezérelni benne, úgyhogy ennyiben is hagytam az egészet.

Apropó USB-s csatlakozás. A fejhallgatón lévő hangerőállító potméterrel a mélyet is lehet erősíteni, ha egyszer megnyomjátok, viszont ez kizárólag USB kábelen lehetséges. Jack csatin keresztül a Windows vezérel mindent, ami a túl sok mély és kevés magas hang kombinációjában nyilvánul meg. A másik kábelt használva a dübörgésből lejjebb tudunk adni, de még így sem tudtam azt mondani rá, hogy jó.

Én nagyon régóta használok egy HyperX Cloud II-t, ami ár-érték arányban az egyik legjobb gamer fejhallgató, amit a piacon találhatunk. Nem csak játékra, hanem filmezésre, zenehallgatásra is kiváló választás, így nem tudtam elvonatkoztatni tőle a teszt során. A 1More Spearhead VR headset a maga 56 ezer forintos árával szinte teljesen vállalhatatlan hanggal rendelkezik. A magasak visszhangosak, a középtartomány úgy ahogy rendben van, a mélyek pedig jack-en keresztül túlságosan dübörögnek, USB-n pedig a virtuális 7.1 teszi tönkre kicsit a hangzást.

Játék közben annyira ezek a dolgok nem zavaróak, az viszont, hogy még a virtuális 7.1 használatával sem tudtam megmondani, hogy melyik irányból érkezik az ellen vagy honnan lőnek az már kimondottan nevetségessé tette a 1More üdvöskéjét. Nagyon sokáig próbáltam megtalálni az értékeit, de sajnos nem sikerült, ráadásul hosszú távú használat esetén a fülemet is elkezdte nyomni, mert a fülpárnák nem tartanak el eléggé a fejemtől.

Összegzés

A 1More Spearhead VR gamer fejhallgatónak nem sikerült kivívnia a tiszteletemet. Hosszútávon kényelmetlen, buta a szoftvere, a hangja is csapnivaló és még drága is.

Ezzel szemben viszont nagyon jó az anyaghasználat, lecsatolható a kábele és még egy kis hordtáskát is kapunk hozzá, de ez biztosan nem fogja megmenteni. Ár/érték arányban borzasztóan rossz ez a fejhallgató, ennél még a Mantistek GH2 is jobb cucc és az legalább csak 4000 forintba kerül.

Pro

 • Jó anyaghasználat
 • Lecsatolható kábel
 • Fizikai gomb a mikrofon kikapcsolására

Kontra

 • Buta szoftver
 • Hosszútávon kényelmetlen lehet
 • A hangképe közel sem tökéletes

hirdetés