hirdetés

1More E1026BT-I TWS fülhallgató teszt

Verdi, Puccini és Vivaldi testközelből

teszt
1More E1026BT-I TWS fülhallgató teszt 1
írta: SonkaMod
2019-08-20

A 1More E1026BT-I névre keresztelt TWS fülhallgató olyat mutatott nekünk, amit eddig nem sok vetélytárstól láttunk. Remek használhatóság, több, mint kielégítő üzemidő és kényelmes viselet jellemzi. Öröm az ürömben, hogy egy csipet negatív tapasztalatot is szereztünk a teszt alatt, de a 15 000 forintos árat még így sem érzem túlzásnak.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

9.2

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:8
 • ár/érték arány:9
Véleményt írok

A töltődoboz matt műanyagból készült, ami viszonylag gyorsan karcolódik, ezért érdemes használatba venni a hozzá adott szütyőt. A fülesek gyorsan, könnyen helyezhetők a bölcsőbe, problémamentesen csatlakoznak a töltőegységhez. A dobozkát egy gombbal tudjuk kinyitni, aminek a hatására rugó segítségével felpattan a tető. Mivel nincs átlátszó része a tárolónak, csukott állapotban nem látjuk a fülespár LED-jeit, amik a töltöttségüket jelzik. Sajnos a doboz energiaszintjét sem tudhatjuk meg pontosan, mert csak egyetlen pici fényforrás jelzi az állapotot, az is csak annyit, hogy mikor már merül, akkor behelyezéskor pár másodpercig pirosan villog. Illetve töltés közben is világít, majd miután kész van, kialszik.

A fülhallgató kialakítása miatt kényelmesen simul a fülünkbe, különösen jó funkció, hogy a kerek, rögzítésért felelős gumi külön cserélhető a harangtól, így sokkal jobban testre, illetve fülre szabható a méret. Számomra a közepes nagyságú kiegészítők voltak megfelelők, igen stabilan maradt a hallójáratomban, még futni is simán tudtam vele, nem akart kirepülni a helyéről. A füles tetején található a multifunkciós gomb, amit sokszor véletlenül sikerült megnyomnom, akkor kicsit morcos voltam, de pár nap alatt belejöttem, és már nem bénáztam vele.

A csatlakozás Bluetooth 5.0 szabvány segítségével megy, ami nagyon jó a hatótáv és az energiatakarékosság szempontjából. Ráadásul a párosítás pofonegyszerű volt, nem kellett hosszú percekig próbálkozni, rögtön egymásra talált a telefonommal. Mikor kivesszük a bölcsőből, megpróbál összehangolódni a legutóbb csatlakoztatott eszközzel, ami hiba nélkül mindig sikerült is neki. Ha az utolsó használat óta nem kapcsoltam ki a zenelejátszó alkalmazásom, akkor a mobilomat elő sem kellett venni, mert a füles gombjával el tudtam indítani a muzsikát. Mikor kitalálták a TWS technológiát, valószínűleg ilyen olajozott működést vizionáltak, de sajnos ezt már nem minden termék tudta hozni.

A zenehallgatás élménye vitathatatlan a 1more eszközével, ami megfelelően dinamikus, és széles hangképpel van megáldva, tehát gyorsan bele lehet szeretni. Egyik hangtartomány sincs benne kiemelve, lágyan halljuk az összes hangot, legyen az magas, mély, vagy esetleg középtartományú. A mai slágerek, és a popdalok nagy része kissé felületes vele – bár ez lehet a műfaj sajátossága -, de bőven a jó kategóriába esik az élmény.

Ami elképesztő, az a komolyzene hallgatása. Nem találtam olyan klasszikus zeneszerzőt, akinek a műve ne hangozna zseniálisan e fülhallgatóval. A felvételek közben hallható kottalapozások, zenekari fészkelődések zaját 90%-ban kiszűri, és csak annyi marad meg belőle, ami feltétlenül szükséges az ilyen zenék hallgatásakor.

Üzemidő tekintetében szintén lenyűgöző adatokkal szolgálhatok, mert ilyen TWS fülhallgató kevés van a piacon. Folyamatos használat során azt éreztem, hogy ezt sosem kell tölteni. Ez persze nem igaz, de a fülhallgató egy töltéssel 7 órát is lehúz, ami már egy hosszú utazást is kitesz. A bölcsővel még további 2 teljes feltöltést érhetünk el, ami 20-21 óra zenehallgatást jelent összesen, ráadásul nem a gyári, 50%-os hangerőn, hanem a maximumhoz közel. Ezekhez a remek számokhoz párosul a gyorstöltés, mivel negyed órányi töltéssel közel 3 órás üzemidő érhető el. Ha a bölcsőt és a fülhallgatót együtt töltjük fel a nulláról, az sem vesz el több időt, mint 2 óra.

A kezelése sem bonyolult, zeneszámokat váltogatni, elindítani, leállítani könnyedén tudunk, ahogy hívást felvenni, kinyomni és lerakni is. Hangerőt viszont nem tudunk a fülhallgatón állítani, ez picit azért hiányzott a használatánál. A beszédmikrofonja meglepően jó, elég sok hívást bonyolítottam le a segítségével, és sosem panaszkodott a másik fél a minőségre.

Összegzés

Nagyon tetszett a 1More TWS terméke, ami zseniális hangzással rukkol elő klasszikus komolyzenéknél, és más műfajokban is derekasan megállja a helyét. Az üzemidő rendkívüli, bárcsak minden konkurens hozná ezeket az adatokat. Sajnos negatívummal is kell számolni, miszerint a töltöttség visszajelzése elég gyenge, ez zavart is a használat során. A 17 000 forintos vételár nem kevés, viszont a W1MORE  kóddal csak 15 000 Ft, amiért meg is kapjuk az elvárt minőséget. Vásárlásnál célszerű az EU Priority Line szállítási módot választani, és akkor áfa- és vámmentesen fog érkezni a fülhallgató.

Pro

 • Gyors, atomstabil kapcsolódás
 • Jó mikrofon
 • Kiemelkedő üzemidő
 • Szép, kiegyensúlyozott hangzás
 • Kényelmes viselet

Kontra

 • Rossz töltöttség visszajelzés
 • Kicsit drága

hirdetés