hirdetés

1MORE Aero TWS fülhallgató teszt

A zenei élmény új szintje

teszt
1MORE Aero TWS fülhallgató teszt 1

Forrás: 1more.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-11-02

A 1MORE elég sok újdonsággal jelentkezett mostanában, de az Aero szabályosan halmozza a különlegességeket. Mindenféle zenei élményt tuningoló képessége van, 3D térhang emulálása, hiányzó hangsávok kiegészítése, beépített EQ profilok, alvássegítő mód, beszéd és zene oldali zajszűrés, és még sorolhatnám. Nem mellékesen pokolian jól is szól, de hát nem egy olcsó darab, 45 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte Amazonon, német raktárból, a szállítás pedig további 2700 Ft-ba kerül.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Nyilván ez a szállítás közbeni karcolódás meggátolása miatt van így, de volt olyan, amit fent hagytam, mert így egyszerűbb volt kinyitni a dokkolót. Az alján van egy gomb, ezzel lehet párosító módba tenni, az elején pedig egy státusz LED jelzi az aktuális állapotot.

Ez azért fontos, mert a tároló képes vezeték nélküli töltésre is – erre pont kapóra jött az Apple MagSafe-es HINOVO wireless power bank, ami szintén a kezeink közé került – és ezt remekül nyomon lehet követni a lámpácskán. 28 órányi energiát tárol a dokkoló, ehhez jön még hozzá a bogyók 7 órányi – ANC-vel csak 5 – üzemideje. Mint minden modern 1MORE termék, ez is képes gyorstöltésre, 15 perc alatt 3 órányi kakaó megy bele a tárolóba. Ami az agybadugós fülesek kényelmét illeti, kicsit vegyes érzéseim vannak, mert nagyon szépen belefekszik a fülbe, de hosszú a szára, emiatt a tömegközéppontja nem a hallójáratba esik, hanem azon kívülre. Itt is azt tapasztaltam, amit számtalan másik konkurensnél, hogy ez a kialakítás remek zenehallgatásra, viszonylag jó headsetnek, de sportra alkalmatlan. Mivel éppen egy intenzív edzésprogramban vagyok benne, ezért volt mivel kitesztelni, és folyamatosan kiesett a fülemből, akkor is, ha fekvőtámaszokat nyomtam, ha hasizmoztam, vagy ha éppen kitoltam magamból egy félmaratont. Ellenben máskor soha, és az IPX5 szabvány miatt az izzadságot is jól bírja, csak hát viszonylag nehéz egy helyben ülve, sportolás nélkül izzadni.

Az appot mindenképpen szedjétek le, mert egy tonnányi funkciót lehet benne kapcsolgatni.

A vezérlésről nem fogok különösebben beszélni, érintéslapú, minden benne van a kézikönyvben, és szoftveresen úgyis átállítható az alkalmazásból. Nekem jól működött végig, kicsit lassan váltja a számokat, de egyébként hibátlan. Egy dolgot viszont nem értek, miért csak a dupla és a tripla érintéseket lehet konfigurálni? Pedig jó lenne az egyszeres és a hosszú nyomást is, akkor sokkal több értelme lenne a funkciónak. Na de mit lehet még csinálni az appból?:

 • firmware-t frissíteni, amit meg is tettem
 • kapcsolgatni ANC, Transparent és kikapcsolt állapot között
 • megnézni a dokkoló és a bogyók töltöttségét (ezt a csatlakozáskor pop-up formában fel is lehet dobatni, ez a pairing pop-up window)
 • smart loudness: a funkció lényege, hogy AI segítségével „hozzátold” azokhoz a frekvenciasávokhoz, amelyek hiányosak
 • ekvalizer: 12 előredefiniált profil, plusz az egyedi beállíthatóság
 • spatial audio: leginkább térhangzásnak lehet fordítani, a fejforgásból adódó torzításokat kompenzálja ki (az Apple AirPods Pro szériából lehet ismerős, csak az 100 000-nél is drágább)
 • smart playback: automatikusan megállítja és elindítja a zenét ha kiveszitek, illetve visszateszitek a fületekbe a bogyókat
 • smart burn-in: gyakorlatilag az Aero bejáratásához szükséges fehérzaj generátor
 • két eszközhöz csatlakozás
 • soothing sounds: alvássegítő, rengeteg hangmintával
 • még a termék színét is kiválaszthatjátok, ekkor átrajzolja a grafikát az app

A repertoár nagyon széles, nem emlékszem, hogy valaha találkoztam volna ennyi lehetőséggel.

Egyetlen dolgot hiányolhattok, az aptX vagy LDAC szabványt, de ez szerintem inkább a fejhallgatóknál fontos. A zajszűrés 4 lépcsőben állítható, erős, enyhe, szélzajszűrés, illetve adaptív módba is lehet tenni, ilyenkor megpróbálja kitalálni, hogy adott hangra mennyit vágjon vissza a hangerőből. Itt viszont nem ez a lényeg, hanem ahogy szól a cucc, erről lesz most szó.

 

1MORE Aero – A lelked húrjait pengeti

Azt, hogy hogyan is szól az Aero, azért nem annyira egyszerű leírni, mert a rengeteg beállítási lehetőség miatt szinte mindenki más zenei élményt fog kapni. Hogy pontosan milyen technológiával dolgoztak, az nem derül ki, de itt is felmerül a DLC diafragma kifejezés, ami magyarra fordíthatatlan, ez a kialakításra vonatkozik, ami a membrán esetében nagyon nagy érzékenységet és akusztikus gyorsulást tesz lehetővé.

„End of bullshit”, a 10 mm-es meghajtók nagyon szépen szólnak.

A basszus jó mélyről jön, cizellált, remek az énekhang, nem is veri agyon a dübögés, és felül is erős, de ezeket tovább lehet finomítani több dologgal is. Az egyik a basszuskiemelés bekapcsolása a profilok között, a másik a térhangzás, amitől valahogyan körbeöleli a zene az embert, mintha valaki a fejetekben dobolna. Nagyon jó érzés, de hosszabb távon talán az átlagnál egy kicsit fárasztóbb élmény. Ezt lehet még kiegészíteni az említett smart loudness-szel, ami jól aládolgozik a basszuskiemelésnek, még részletesebbé téve a zenét. Imádtam, úgy ahogy van, és szerintem itt tényleg mindenki megtalálja majd a maga számítását, de hát ezért kérnek érte 45 darab Mátyás királyt.

Forrás: 1more.com

A QuietMax zajszűrés a szokásos hatékonysággal teszi a dolgát,

állítólag 42 decibelt vág le, de ebben mindig is erős volt a 1MORE. Mondjuk oldalanként 3 mikrofon dolgozik a zaj eliminálásáért, szóval mögé tették a hardvert is. A beszélgetésoldalon is szűri a zajt, elvileg ez is AI támogatott, DNN-nek hívják a technológiát, és gyakorlatilag 10/10-es a hangminőség. Kivéve, ha Messengert használtok, mert akkor a Facebook valamit mókol az átvitelen, és halk lesz a beszélgetés, de egyébként nem tudok belekötni. Még autóban is teljesen használható, ott is szépen levágja a DNN, amit kell.

Összegzés

Az Aero egy patika füles, egy dolog miatt mégsem kéne: nem lehet benne intenzívebben sportolni. De nem is erre találták ki, szóval aki bírja az agybadugós megoldásokat, annak ez egy kötelező darab. A hangja és a mikrofonja megdöbbentően jó, a számtalan elektronikus funkcióval pedig nagyon szépen be lehet hangolni a hangképet, gyorsan tölt, hosszú az üzemideje, szóval nagyjából minden területen csillog, ahol lehet.

Annak tükrében hogy az Apple AirPods szériában vannak 100 000 Ft fölötti fülesek is, amik például tudják a térhangzást, amit az Aero is, ez a 45 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). igencsak alacsony árnak tűnik. Ennyiért azonban itthon ez egy rétegcucc lesz, mert a magyarországi életszínvonal bizony nem vetekszik a nyugatival. Amazonon érhető el a termék német raktárból, a szállítás mintegy 2700 Ft-ba kerül, de legalább nem kell az áfával vacakolnotok.

 

Pro

 • A legjobb hangja ennek van a 1MORE fülesek közül
 • Brutálisan sok mindent tud
 • Jó üzemidő, gyorstöltés
 • Van alvássegítő funkciója
 • Jó az appja
 • A vezérlés konfigurálható
 • Remek zajszűrés, mind zenei, mind mikrofon oldalon

Kontra

 • Sportra, intenzív mozgásra nem igazán alkalmas
 • Az anyaghasználat nem képes lépést tartani az árnövekedéssel

hirdetés