hirdetés

Xiaomi Zink hordozható fotónyomtató

Ajándékba kaptam, így bármikor kéne

teszt
Xiaomi Zink hordozható fotónyomtató 1
írta: Don Kartács
2021-01-26

A Xiaomi Mi 10T és Mi 10T Pro modellekhez egy akció keretében 6 hónapos kijelzőcsere garanciát és egy Xiaomi hordozható fotónyomtatót kaptok a Xiaomishopnál a szokásos dolgok – 2 év gari, számla stb. – mellé. A nyomtatót viszont külön is meg lehet vásárolni a kínai webáruházakban, így úgy éreztem, ez is megér egy mini tesztet, mivel terjedelmi okokból nem akartam a mobil cikkekbe beleműteni, hogy milyen a termék.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 6

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A Xiaomi hazai képviselete pedig volt olyan jó fej, hogy magyarra fordította a használati útmutatót. Az eszközhöz egy 5 db-os kezdő papíradagot kaptam – ez kb. olyan mint a csökkentett tintatartalmú setup cartridge a nyomatóknál – a gyári dobozban, illetve külön is járt mellé egy másik 20-as csomag, szóval nyomtattam néhány tesztképet. Ezek nemcsak pusztán fotók, hiszen a fényes papír alján lévő felület lehúzható, utána a kép matricaként használható. Ez egyben arra is alkalmassá teszi, hogy reklámcélú üzeneteket közvetítsetek vele, például mobillal beolvasható QR kód formájában. Próbáljátok ki, a galériába tettem egyet.

Ami a műszaki paramétereket illeti, 313*400 dpi a felbontása, ami egy 2*3 inch-es (50*76 mm-es) területet jelent, és durván 45-50 másodperc alatt jön ki egy kép. A tárolóba 10 db lap fér, ezeket lehet kinyomtatni a Xiaomi Zinkből, aminek a forrása a telefonotokon lévő JPG és PNG formátumú képek. A technológiát hőnyomtatásnak hívják, gyakorlatilag a papír felületén van a hőre érzékeny matéria, amit felmelegítve a nyomtató, elkészíti a képet. Nektek semmit nem kell vele csinálni, csak feltölteni papírral, ha kifogyott. Egyszerre három eszköz is csatlakozhat hozzá, vagyis többen is használhatjátok. A beépített akkumulátor paramétereiről nem találtam infót, de nekem egy feltöltéssel abszolválta a teljes tesztet, szóval elég sokáig kitart.

A használat nagyon egyszerű,

elhúzzátok a Xiaomi nyomtatójának tetejét, a papírt betöltitek, majd a leírásban található QR kódot beolvassátok, ami felveszi a szerkezetet a Mi Home fiókotokba. Innentől már csak egy feladatotok van: csatlakozni a cucchoz Bluetooth segítségével. Van egy aranyos szerkesztőfelület a Mi Home-ban, ahol a telefonon megtalálható képeiteket rakhatjátok a papírra, illetve széleskörűen szerkeszthetitek őket. A szoftver képes videóból is képkockákat kivágni, ha esetleg onnan emelnétek ki valamit. Lehet kollázsokat – több kép egyben – vagy egyéb osztásvariációkat is a fotópapírra nyomtatni, ha variálni akarjátok a végeredményt.

Van lehetőségetek „headshot photo”, vagyis igazolványkép gyártására, és így már nagyjából értelmet nyer a méregdrága kellékanyag pakk, amiért Aliexpressen darabszámtól függően 3000-15 000 Ft-ot kérnek, utóbbiban 120 db van, vagyis az egységár 125 Ft/matricára jön ki. Na de mire jó ez az egész? Említettem az igazolványképet, de például én megoldottam egy bosszantó problémát vele, ami abban merült ki, hogy képtelen vagyok megjegyezni a Seat Ibizámba való motorolaj típusát, merthogy 5 év alatt egyszer töltöttem bele – nem számítva a szerviz olajcseréit -, akkor is csak próbából, ugyanis nem eszi meg azt, szerencsére. Azóta kallódik a csomagtartóban egy adag Shell Helix Ultra 0W-30 flakon, amit csak azért írok le ilyen nagy mellénnyel, mert lelestem a dobozról. Lefényképeztem a palackot, kinyomtattam, majd felnyaltam a matricát padlólemezre a pótkerék üregbe. Szevasz, repült a flakon a kukába, soha többet nem fogom elfelejteni, mi kell bele, ha egyszer majd tényleg kell.

Összegzés

Jópofa cucc a Xiaomi Zink nyomtató, csak drága, és azért 3*2 inch-es méretben olyan nagy varázslatot nem kell tőle várni. Vagyis ha az ártól eltekintetek – amitől azért nem könnyű -, akkor egy kis kreativitással hasznos dolgokat lehet vele csinálni, csak hát a 23 000 Ft, az azért húzós, még akkor is, ha a szokásos Xiaomi minőséget kapjátok. Érdemes a Geekbuyingtól rendelni, ugyanis ott EU raktárból ugyanannyi, mint máshonnan Kínából, és van hozzá kellékanyag is.

Pro

 • Remek minőség
 • Egyszerűen használható
 • Magyar nyelvű leírás
 • Praktikus
 • Egy kis kreativitással sok mindenre használható

Kontra

 • Drága, és a kellékanyag is az
 • A színvisszaadása lehetne jobb

hirdetés