hirdetés

BlitzWolf BW-BR6 Bluetooth transzmitter teszt

Lépés az okosodás felé

teszt
BlitzWolf BW-BR6 Bluetooth transzmitter teszt 1
írta: Don Kartács
2021-08-19

Még korábban akadtunk bele a BlitzWolf Bluetooth transzmitterébe, és beugrott az ötlet, hogy régebbi eszközeinket fel lehetne vele okosítani. Például a TV-t, hangfal szetteket és hasonlókat egészíthetitek ki vezetéknélküli kapcsolattal, ráadásul nemcsak jelet venni, hanem adni is tud. A cuccért a BGHU0892 kóddal 6000 Ft-ot kell kicsengetnetek, a szállításért egy ezrest kérnek cseh raktárból.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Alatta 5 gomb helyezkedik el,

első a módváltó – vagyis hogy adni vagy venni akartok -, a második és a negyedik a hangerőállításhoz és a számok léptetéséhez használható, a középső elindítja és megállítja a számokat RX módban, míg az ötödiket nem nagyon használtam, ez a párosító kulcs kereséséhez szükséges, illetve 8 másodperc után törli a párosított eszközöket. A panel alján egy LED található, ami az aktuális működési állapotról ad tájékoztatást, gyorsan rá lehet jönni, melyik szín mit jelent. A hátoldalon pedig a ki- és bekapcsolásért felelős gomb van, és ennyi a használat, egyszerűen ki lehet ismerni mindent.

Ahogyan már említettem, a BW-BR6 támogatja az aptX szabványt,

ami nagyobb átvitelt tesz lehetővé, mint a hagyományos SBC, de természetesen csak akkor, ha a másik oldal is képes ilyesmire. Ez mobiltelefonok esetében nem különösebben nagy probléma, viszont az olcsóbb fülesek és a fejhallgatók nem biztos, hogy támogatják, ilyenkor visszavált SBC-re. 10 óra üzemidő jön ki a beépített 500 mAh kapacitású akkuból, feltölteni 3 óra alatt lehet, viszont eljátszottam azt a trükköt vele, hogy rádugtam egy 10 000 mAh-s powerbankre. Mivel így is funkcionál a BW-BR6 – nem szakad meg a kapcsolat -, ezért egy ekkora plusz teleppel további 13 alkalommal fel lehet tölteni, szóval egy darabig biztosan nem fog lemerülni, így az üzemidő miatt sem kell különösebben aggódnotok. A töltést jelöli is az indikátor, ilyenkor pirosan villog.

Nézzünk akkor két tipikus felhasználási módot, amire a BW-BR6 használható:

 • TX (vagyis transfer) módban: egy eszköz kimenetére – pl. TV – dugva adás módba kapcsolva össze lehet párosítani egy fogadó eszközzel, pl. egy fejhallgatóval
 • RX (vagyis receive) módban: egy eszköz bemenetére dugva fogadó módban forrásként használva, pl. egy telefon zeneszámait kijátszani hangfalakra

Szerintem ezzel a termékkel kapcsolatban két dolgon kell elgondolkodnotok, az egyik, hogy van-e olyan eszköz, aminek nincs vezeték nélküli kapcsolata, de örülnétek neki, ha lenne. A másik, hogy sok esetben pl. a hangfalaknak két variánsuk is van, sima vezetékes és vezeték nélküli kapcsolattal is rendelkező. Nekem a Thonet & Vander Kürbis BT hangszettemnél állt elő ez a szituáció, volt olyan időszak, mikor a sima vezetékes és a BT verzió között 20 000 Ft különbség volt. Mivel a BlitzWolf eszköze csak 6000 Ft, jobban jártam volna a vezetékes variánssal és egy BW-BR6-tal, máris spóroltam volna 14 rugót, de ez azért elég ritka szituáció.

Összegzés

Sok rosszat nem tudok mondani a BW-BR6-ra, pont úgy működik, ahogy kell, és annak különösen örültem, hogy az üzemideje egy powerbankkel jelentősen kitolható. Tud adni és venni is, hasznos kis cucc, igazi hibája nincsen, szóval mindenkinek ajánlom, akinek ilyesmire van szüksége. A kütyüért a BGHU0892 kóddal 6000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kell kicsengetnetek, a szállításért egy ezrest kérnek cseh raktárból, ez szerintem teljesen reális összeg érte.

Pro

 • Elég jó minőség
 • Remek OLED panel
 • Tud adni és venni is
 • Egyszerű használat

Kontra

 • A beépített akkuja lehetne nagyobb

hirdetés