hirdetés

Edifier R1080BT sztereó hangfal teszt

Semmi flancolás, csak a lényeg

teszt
Edifier R1080BT sztereó hangfal teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-07-06

Szerintem nagyon sokan ismeritek az Edifier kínai márkát, már csak azért is, mert számtalan terméküket teszteltük. A mostani szettet R1080BT névre keresztelték, 24 W-os, 2.0-s aktív hangfalpárról van szó, ami leginkább a polchangszórók méretosztályában versenyez. Természetesen van rajta BT 5.0, ma már ez alapelvárás, illetve a doboz fából készült, így van esély a kellemes hangok előcsalogatására. A BGHU2248  kuponkóddal 21 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 7
  • ergonómia: 10
  • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ahogy már említettem, ez egy fa magos hangfalpár,

azért persze nem kell tömör rózsafára gondolni, ez sima MDF – úgynevezett közepes sűrűségű farostlemez –, de legalább nem plasztikot kell tapizni. Összesen 3 vezérlőgomb van a tetején, a hangerőállításhoz 2 darab, meg egy a ki- és bekapcsoláshoz, illetve a BT párosításhoz, amiből az 5.0 verziót beszéli. A további csatlakozók kimerülnek egy AUX és egy jack portban, de nem is kell más.

Ami a minőségét illeti, szerintem ennyiért bőven rendben van.

Szépen összerakták, nem érződik gagyinak, picit meg is emelték puha lábakkal, hogy távolabb legyen az egyéb rezgőfelületektől. A vonalak szépen párhuzamosan futnak, szóval olyan nagyon nem vették gagyira a figurát az alacsony ár miatt. Viszont nagy extrát sem tudok elmondani a hangfalpárosról, nincs NFC, app alapú vezérlés, akkumulátor, nem lehet az ekvalizerrel játszani, sőt a bass és a treble sávokat sem lehet állítgatni. De nem is kell, mert alapvetően jó a hangja, és ezért nem kell mindenféle fancy funkcióval teletömni a berendezést.

Leültem a kanapéra, és elkezdtem hallgatni az R1080BT-t. Szépen, tisztán szól, fent sem torzít, és nem olyan kevés az a 2×12 W, mint ahogy gondolnátok. A hangcuccoknál is bele lehet esni az erős autó problémába, hogy hiába tud 400 lóerőt, ha ti nem tudjátok kihasználni. A 25 négyzetméteres nappalimat tökéletesen kitöltötte a 24 W-nyi teljesítmény is, ellenben a 3 nagyságrenddel szebben szóló, legendás GGMM M3-ból 2 darab tudott 60 W-ot, és az már egy kicsit sok volt ide, hallottam ahogy verődnek vissza a hátam mögötti falról a nagy teljesítmény miatt a hanghullámok. Szóval nem szabad lebecsülni az R1080BT-t, 3-4 méterről hallgatva kiváló muzsikában lehet részetek.

Forrás: Banggood

Az elrendezése a szokásos kétutas megoldás,

alul a 4 inch-es mélyfelelős nyomja ki a hanghullámokat, felette pedig a 2/3″-os magassugárzó teszi a dolgát. Meglepett, de van basszus, kicsit brummogós, de sehol nem torzít, még maximum hangerő közelében sem. Kellemesen cizellált a hangkép, nem mosódnak össze a hangszerek, jó hallgatni az R1080BT-t. Természetesen ebbe a hangképbe is bele lehet nyúlni az androidos appok ekvalizerével, ha az valamiért nem felelne meg, de nekem nem volt rá panaszom, összességében elégedett voltam azzal, amit produkált, és egy 20-25 négyzetméteres szobába nem is kell ennél több.

Egy dolgon viszont elgondolkodtam, hogyha már a Banggoodon kapható az Edifier R1600T III – a BGHU2255   kuponkóddal 28 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). – és az R1700BT – a BGHU2256  kuponkóddal 80 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). – , akkor miért ne azok közül vigyem az egyiket haza? Ha a lakásom mondjuk kétszer ekkora lenne, azt hiszem azokat nézném meg közelebbről.

Összegzés

Ha nem akartok nagyon új technikai vívmányokkal villogni, akkor ebből a 20 000 Ft-os belépő kategóriából remek választás az Edifier R1080BT. Szép a hangképe, jó az összerakottsága, nem sok, de elég bemenet van rajta, és nem dönti össze a családi költségvetést sem. A porvédőt hiányolom, de így tényleg jobban kiadja a dizájn, hogy a membránokat mindig lehet látni. A BGHU2248  kuponkóddal 21 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett, ennyit tényleg ér ez a szett.

Pro

  • Reális ár
  • Jó minőség
  • Kellemes hangkép

Kontra

  • Az alap dolgokon kívül nagy érdekességeket nem tud

hirdetés