hirdetés

Blitzwolf BW-WA1 TWS hangszórópáros

Nem szóltak, hogy nem szólnak

teszt
Blitzwolf BW-WA1 TWS hangszórópáros 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-12-17

A páros TWS zajkeltőket eddig fülhallgatókban szokhattátok meg, de egyre gyakoribb, hogy a technológiát implementálják hangfalakba is. A Blitzwolf BW-WA1 páros darabjaiban is ez a technológia dolgozik a szebb hanghatásokért, míg az IPX5 szabvány azért, hogy vadabb környezetben is ellenálljon az elemeknek. Nem kíméltük a cuccot, így nemcsak az derült ki, hogy milyen a hangja, hanem az is, hogy túlélné-e a gyerek sítáborát. A darabonként 8 300 Ft-os hangkeltőt EU Priority Line szállítással rendeltük, amely áfa- és vámmentes, az ár eléréséhez használjátok a BGHUB84084 kupont.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

7.8

Népítélet

5.8

 • megbízhatóság:2
 • design és anyagminőség:8
 • felszereltség, funkciók:8
 • ergonómia:8
 • ár/érték arány:3
Véleményt írok

A minősége viszont egyáltalán nem nyűgözött le, bár ezzel kapcsolatban egy kis vita akakult ki a kollégákkal. Szerintem nem meggyőző az összerakottság és az anyaghasználat sem, amilyen szép műtárgy például a BW-AS2, annyira nem az a BW-WA1. Kopogós műanyag mellé feszítették fel a szőttest, ami a hangkeltőket rejti, szerintem tud ennél jobbat a Blitzwolf, ha akar. A kezelőszerveket is jobban kiemelhették volna, a fekete alapon fekete nem az a kombináció, ami segíti a tájékozódást. A 4 gomb persze kitapintható, de láttam már ennél elegánsabb megoldást, ahol például a hangerőt nem két különálló kapcsoló vezérli.

Kicsit múltszázadi a kezelés, a csuklószíj kialakítása viszont jó ötlet, és így például bringakormányra is felfogatható. A hátoldalon fellelhető csatlakozók a szokásosak, AUX, USB-A és micro SD bemenetek, bár én még embert nem láttam, aki ez utóbbit használta volna. Marad a sztenderd kommunikációs csatorna a Bluetooth 5.0, én is ezt preferáltam.

Blitzwolf BW-WA1 – Nem győzött meg

Az első dolgom a TWS mód bekapcsolása volt, aki esetleg nem tudná mi ez a technológia, annak dióhéjban: a hangszórók képesek a bal és a jobb sztereócsatornát külön-külön kezelni. Így elméletileg jobb térhangzást és összességében kellemesebb zenei élményt képesek nyújtani. Ehhez persze az kell, hogy egy berendezés is megüssön egy bizonyos szintet, mint például a Tronsmart T6 Plus, amit monoként és sztereóként is jó volt hallgatni.

A Blitzwolf BW-WA1 hangjában viszont van valami furcsa rezonancia, ami nem tetszett, meg is néztem a robbantott ábrát, hogy milyen anyagokkal dolgozott a cég. Nem a fa a jellemző a rajzon, és ez érződik is a teljesítményén, a műanyag nagyon átadja azokat a rezgéseket, amiket nem szeretnék a zenében hallani. A hangjában viszont ott a „fa hang”, csak nem úgy, ahogy kellemes lenne. Szűknek éreztem a kivezérelt tartományt, és nem azért nincs alja, mert a teteje olyan jó lenne, ami azért jelentősen csökkenti az élményt. Ebben az esetben inkább kellene egy hasonló árazású Tronsmart T6 Plus, mint 2 db BW-WA1.

Ami viszont nagy előnye lenne a sajtóanyag szerint, hogy körkörösen sugároz, vagyis mindegy, merre fordítjátok. Gyakorlatilag viszont a fronton elhelyezkedő Blitzwolf felirat mögött, előre nézve helyezkednek el a magas hangsugárzók, tehát ez egyszerűen kamu, még akkor is, ha a basszus membránok oldalra állnak. A Bluetooth technológia sajátossága miatt sajnos a videók alatt itt is csúszik a hang – ezen sajnos az 5.0-s szabvány sem segít -, de mindegyik ilyen, ezért ezt önmagában nem vettem hibának.

A teljesítményével az a probléma, hogy 12 W nem váltja meg a világot – és egyébként is minden gyártó kamuzik a watt értékekkel kapcsolatban -, de a 2*12 W sem, pedig ahogy elképzelem, ez egy tipikusan kültéren használt hangszórópáros, hiszen erre alkalmas a leginkább. A pozitív értelemben vett igénytelenség és az IPX5 szabvány legalábbis erre predesztinálja. Az egy másik kérdés, hogy a sarat hogyan vakarjátok majd ki a zsákszerű felületből, mondjuk egy használt fogkefe valószínűleg megteszi. Maximális hangerőn minimálisan torzít, nem vészesen, sokkal rosszabbra számítottam, de azért némi „rekedt ordibálás” így is költözik a zenébe.

Az üzemidő szerintem egy újabb mellényúlás. A Blitzwolf ebben a kérdésben eléggé nagyvonalúan fogalmaz, 6-8 óra, míg a töltés 2-3. Csak nagyon nem mindegy, hogy 6 óra zenélésre 3 töltés jut vagy ugyanez inkább 8/2. Bizonyos értelemben lényegtelenek ezek az értékek, mivel a Tronsmart T6 és T6 Plus is 15 óráig képes átlagosan zenélni, de ugyanezt tudja a Tronsmart Element Mega is, így miért fanyalodnátok a BW-WA1-re? Például azért, mert azok dupla ennyibe kerülnek, mint a Blitzwolf üdvöskéje, ami azért nem mindegy.

A kihangosítás működik ugyan, de ember nem használja az ilyen berendezéseknél, letudtam azzal, hogy van, használható, de nem életszerű. Ami viszont nincs, az a szerintem nem különösebben fontos equalizer, így előre definiált profilokkal nem játszhattok, mint ahogy az NFC is hiányzik, bár ennek a létjogosultságát inkább telefonoknál mint hangfalaknál érzem.

Összegzés

A Blitzwolf BW-WA1 nálam 12 000 Ft-ért nem ütötte meg azt a szintet, amit a konkurens Tronsmart márka igen. Ráadásul nagyon sok paraméterében elmaradt az ellenlábastól, igaz hogy az eredeti ára némileg olcsóbb, de nem győzött meg arról, hogy azért a pár ezer forintért fel kellene áldozni a hangminőség egy részét, a hosszú üzemidőt, a teljesítményt és az összerakottságot is. Ezért eleinte a Tronsmart termékeit akartam javasolni, de…

Sikerült szereznünk 50 db-ra kupont – BGHUB84084 -, ezzel 8300 Ft-ra vihetitek le az árat, ami durván 50%-kal alacsonyabb összeg, mint az eredeti. Így viszont már egészen más a leányzó fekvése, a fenti hibákat is sokkal tolerálhatóbbnak tartom. Az ugyanis nagyon nem mindegy, hogy egy hangfalpáros 16 600 Ft-ba, vagy 30-35 000 be kerül. A BW-WA1 önmaga „leárazásával” lefele menekült egy kategóriát, ott pedig már ő a király, ráadásul ha külön-külön rendelitek, akkor még csak nem is esik a vámköteles kategóriába.

Pro

 • Kuponnal nagyon olcsó
 • TWS sztereó
 • Az ára nem teszi vámkötelessé

Kontra

 • Nagyon szűk a színpad, alul és felül is gyenge
 • Kicsi a teljesítménye
 • Rövid üzemidő

hirdetés