hirdetés

AirAux AA-WM2 mini hangszóró teszt

Erős késztetés a LED kapcsolgatására

teszt
AirAux AA-WM2 mini hangszóró teszt 1

Forrás: Banggood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-08-30

Belelendült az AirAux, kiadta az AA-WM2-t, ami egy hordozható mini hangszóró. Az elején elhelyezett brutális LED-del dobhatjátok fel a hangulatotokat, míg ha a zene-bona a lényeg, akkor a 10 W-os teljesítményt állíthatjátok szolgálatotokba. A WM2 természetesen képes TWS módban is működni és összekapcsolódni egy hasonszőrű „társával”, illetve akár 5 órán át zenét sugározni bekapcsolt fények mellett. Pont megáll 10 000 Ft alatt, a BGHU2482  kuponkóddal 9900 Ft-ba kerül, és cseh raktárból küldik ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ha már bent volt a kártya, megküldtem maximum hangerőn a cuccot, lássuk mi történik, és égtelen recsegés fogadott, tehát a hangerő felső 20%-át el lehet nyugodtan engedni, nem érdemes ordíttatni az AA-WM2-t. A 10 W egyébként nem tudom hogy jött össze, de aki már hallott valós 10 wattos hangfalat, az tudni fogja, hogy az nem ennyi. És akkor rátérek a LED-re, mint a fő attrakcióra. A kinézetről direkt nem írtam eddig, mert hát semmi érdekes nincs benne, kopogós műanyag feketére festve. A frontra került a 7 állapotot felvenni képes LED, ami tud mindent, amire igényetek lehet: köröz, lélegzik, villog, hullámzik, szóval ez speciel pont tetszett. Ahogyan a vezérlés is, pofonegyszerű, az egyetlen gomb, aminek a piktogramját elsőre nem ismeritek majd fel, az pont a LED-et kapcsolja ki, ami szintén jól jön, ha üzemidőt akartok növelni. Összességében viszont nem annyira a JBL GO életérzés jött le – pedig szerintem őt nevezné meg az AirAux, mint fő ellenfelet -, hanem sokkal inkább egy modern Sokol rádióra hasonlít.

Ez leginkább a hangjában nyilvánul meg, ami nem kifejezetten tetszetős.

Említettem már a nagy hangerőn való recsegést, de alapvetően nem igazán szép a hangképe, mintha valami fura filter összemosná a hangsávokat. A basszus hangterjedelme nagyon korlátozott, ami meglepő, mert bekapcsoláskor a lejátszott effekt szépen megrángatja a membránt, és akkor még lehet abban bízni, hogy itt lesz tűzijáték. De hát nemcsak 20-án maradt el, hanem itt is, vagyis a mélyekkel nagyon ne kalkuláljatok. És hát magasakkal se, a legkiegyensúlyozottabban az énekhang körüli frekvenciákon szól az AA-WM2, ettől pedig van egy ilyen füstös, country báros érzete az összhatásnak, pl. Eric Clapton – Cocaine című számához ez illik is, csak sajnos más zenékhez nem.

Forrás: Banggood.com

Mindenképpen érdemes még megemlíteni hogy a TWS mód segítségével két AA-WM2 képes egymáshoz kapcsolódni és a hangsávokat szétválasztani, így sztereó módban szólni.

Ezt ugyan nem tudtam kipróbálni, de már számtalanszor használtam korábban TWS módban működő egységeket, és ez egy teljesen használható technológia. Az egy másik kérdés, hogy az ilyen méretű és tömegű – kb. 10,5×8,5x 5.5 cm-es és negyed kilós – zajkeltőket leginkább táska oldalára vagy bringakormányra akasztják, oda meg felesleges két darab, de azért díjazom a technológiai vívmányt. Az AA-WM2-be is építettek mikrofont, de ennek a használatát én mellőzném, egyrészt nem túl jó a minősége, másrészt meg mindenki hallja majd a párbeszédet. Erre vannak sokkal jobb megoldások is, pl. egy jó headset.

A korrektség jegyében kikerestem a JBL GO árait, az Árukereső szerint 11 000 és 15 000 Ft között többféle típust is lehet kapni, és ez árban nem esik messze a BGHU2482  kuponkóddal elérhető 9900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-tól, így azért nehezen fog érvényesülni az AirAux AA-WM2.

Összegzés

Nem sikerült a JBL GO nyomába szegődni, az AirAux AA-WM2 semmi olyat nem tud, amitől hanyatt kellene esni, igazi 12 egy tucat termék. A műanyag felületek nem különösebben jó minőségűek, nem szól szépen, és az üzemideje sem igazán bomba. A LED-je jó, már amennyiben valaki szereti az ilyen típusú parasztvakítást. A legnagyobb baja, azonban az ára, a BGHU2482  kuponkóddal 9900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, és ezt a 10 000 Ft környéki kategóriát kellően belakták már a neves gyártók is ahhoz, hogy inkább az ő modelljeik közül válasszatok. 7000 Ft-ért mondjuk az AA-WM2 kéne, az már megütné az ingerküszöbömet, főleg, hogy ingyenes szállítás mellett cseh raktárból küldik, így nem is kell rá sokat várni.

Pro

 • A LED nem rossz
 • Sok bemenet
 • A csuklópánt miatt könnyű felszerelni kormányra, vagy felakasztani egy táskára

Kontra

 • A minősége átlagos
 • A hangja semmi extra
 • Az üzemideje lehetne hosszabb

hirdetés