hirdetés

Eachine EAT09 és EAT13 távirányítós autók tesztje

Variációk egy témára

teszt
Eachine EAT09 és EAT13 távirányítós autók tesztje 1

Forrás: Banggood.com

írta: Norbi
2022-05-13

A kisfiammal nagyon örültünk, hogy egyszerre két kisautót is tudunk tesztelni, amik nagyjából hasonlóak, mehetnek majd a nagy futamok. Izgatottan bontogattuk a csomagokat, szereltük őket össze. Ez túl nagy kihívást nem jelentett, hiszen csak az akkumulátortartó egyetlen pici csillagfejű csavarját kellett kihajtani, csatlakoztatni az aksit és már mehetett is a próba. Először csak a lakásban nézegettük miket is tudnak, aztán mentünk velük terepre. Nagyon jó móka volt mindkettő, de erről később.

Eachine EAT09 távirányítós autó

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Forrás: Banggood

Eachine EAT13 távirányítós autó

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 2
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 5

6.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

A címben szereplő két autó felépítése igen hasonló, ezért úgy tartottuk logikusnak, hogy együtt teszteljük, egyúttal össze is hasonlítsuk őket. Persze külsőre van pár szembetűnő eltérés, hiszen a 13-as kasztnija kicsit nagyobb, lila dukkózást kapott, ami még jól is áll neki, ráadásul ehhez a modellhez elérhető egy piros karosszéria is, ha valaki le szeretné cserélni a későbbiekben. A EAT09-es modell letisztult kék festéssel rendelkezik és méretileg is kisebb. Természetesen a kisfiam egyből elmarta magának a nagyobb autót, nekem maradt az EAT09, így általában csak utána kulloghattam, mivel ennek a modellnek a sebessége azért jóval elmarad a nagyobb testvérétől. Megfogva, mindkét járgány anyagminősége jónak volt mondható, a műanyagok hozták az elvárható szintet. A gumik is rendben voltak, ebben a kategóriában tökéletesen megfelelőnek bizonyultak.

A két kisautó távirányítója, akkumulátora és a töltője is teljesen megegyezik. Az kontrollerek ennek ellenére csak szigorúan a hozzájuk rendelt autót irányították, nem volt összeakadás. Azon ritka alkalmakkor, amikor véletlenül a 13-as távját vettem a kezembe, akkor élvezhettem vele a száguldást, de ez sajnos nem tartott sokáig, mert hamar ki lett csavarva a karmaim közül. Az aksik és az USB-s töltő kompatibilitása jól jött, mert tudtuk cserélgetni az autók között a telepeket, valamint csak egy USB slotot foglalt el a töltő, amivel mindkét autót meg tudtuk „tankolni”.

Eachine EAT13 távirányítós autó

A kisautó teljesen összeszerelve érkezett, mindössze az akkumulátor csatlakozóját kellett rádugni a kis műanyag fedél alatt megbúvóval, amihez egy darab csillagcsavar eltávolításával férhetünk hozzá. Az EAT13, ami már 1:20 méretarányú modell fürgébbnek bizonyult a tesztelés során, simán elkaristolt 25 km/órával, amit a gyártó ígér, ehhez feltűnően jó gyorsulás párosult, remekül lehetett vele farolgatni. A fordulékonysága is remek, a terepet is teljesen jól bírta, próbáltam apró kavicson, fűben, homokon, de nem akadt el egyik felületen sem. A távirányító minősége megfelelőnek mondható, a klasszikus pisztolyos, vagy fúrógép kialakítású. Ha magunk felé húzzuk a ravaszt, akkor előre,  ha eltoljuk, akkor hátrafelé indul el. Az irányváltásokat a közepén található kis kormánykerék tekerésével tudjuk eszközölni. A hatótávolságára sem lehet panasz, 80-100 méterről sem vesztette el a jelet, megvolt a kommunikáció. Akkuból itt csak egyet kapunk, de mivel ugyanazt a típust használja, mint az EAT09, ezért lehetett cserélgetni a kettő között. Üzemidőben hasonló értékeket produkált a két kisautó, talán picivel előbb merült le az EAT13, de ez valahol érthető a nagyobb sebesség miatt.

Viszont azután, hogy nagyjából 3 teljes akkuidőt játszottunk vele, úgy döntött, hogy őkelme megmakacsolja magát, márpedig tovább nem szeretne menni semerre. Egyszerű felhasználóként próbáltam az alap dolgokkal megoldani a helyzetet, de sehogy sem sikerült életre kelteni, szóval a teszt itt be is fejeződött. Azt nem tudom eldönteni, hogy egyszeri esetről van-e szó, vagy ez a modell nem olyan megbízható.

Összegzés

A kezdetekben mindkét autó remekül dogozott, szorgalmasan rótták a köröket, igaz a versenyben a 9-es változattal picit hendikeppel indultam, csak egy két vezetési hibát kihasználva sikerült néha az élre törni, de az se tartott sokáig. Egyébként a vezetés elsajátítása teljesen egyszerű volt, egy 7 éves is simán elboldogult vele. Egy pici barátkozás után már ment minden flottul, egészen addig persze, amíg az EAT13 fel nem mondta a szolgálatot, amit nagyon sajnáltunk. A kisebbik 9-es változat részemről az abszolút ajánlott kategória, hiszen nagyon olcsón kapunk egy remek kisautót, hosszú üzemidővel, ráadásul 3 aksival.

Jelenleg a Banggoodon az EAT09-es modellből csak a 3 akkumulátorra érkező változat érhető el, igaz ezért egy picivel többet kell fizetni, de cserébe jó időre letudhatjuk az akkugondokat. Ha külön szeretnénk beszerezni, akkor biztosan többet kellene érte fizetni. A járgány ára a 3 teleppel most mindössze 5400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., ha használjuk a BGPL1MAJA7  kuponkódot. A termék ráadásul a cég cseh raktárából érkezik, így pár nap alatt meg is érkezik. Ebben az árban a szállítás és az áfa is benne van, más költség nem merül fel a rendeléssel kapcsolatban.

Az EAT 13-ból csak a két kasztnis változatot tudjuk rendelni, ennek ára 9900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., ebben is ugyanúgy benne van már a gyors szállítás és az áfa is.

Pro

 • Eachine EAT09: Jó irányíthatóság, hosszú üzemidő, 3 akkumulátor is a csomagban, alacsony ár
 • Eachine EAT13: fürge, jól irányítható, hosszú játékidő, cserélhető kasztni

Kontra

 • Eachine EAT09: alacsonyabb sebesség
 • Eachine EAT13: nem bizonyult megbízhatónak

hirdetés