hirdetés

Xiaomi Mijia rezgő arctisztító teszt

Legyél a saját kozmetikusod

teszt
Xiaomi Mijia rezgő arctisztító teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-01-04

A nagy FOREO őrület után, a Xiaomi is piacra dobta az arctisztítóját, a Mijia márkanév alatt. De mi is ez a rezgő arctisztító? És miért őrült meg egyszerre az egész világ ezért? Tényleg annyival többet tud, mint egy általános arctisztítás? És persze az sem mellékes kérdés, hogy megéri-e az érte kért 10 800 Ft-ot, vagy sem, szerencsére ez már vámradar alatti összeg.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Köszönjük a tesztet külsős írónknak, Rebekának.

A szilikon felülete lényegesen hatékonyabban, pillanatok alatt eltávolította az arcról a szennyeződéseket, mint ha egy vattadarabbal töröltem volna át, a bőröm tapintása sokkal kellemesebb volt a „kezelés” után. A gép folyamatosan rezeg mikor bekapcsolt állapotban van, azonban 20 másodperc után egy rezgés kimarad, így jelzi az első etap leteltét, és így a használó is tudja, hogy hány másodperce tart a procedúra.

Az arcomon az ápolandó bőrfelületet 4 részre osztottam, és mindenhol a 20 másodperces időintervallumot tartottam, tehát mindig tovább húztam a gépet a következő „negyedre”, és ott körkörös mozdulatokkal megtisztítottam. Azt szem előtt kell tartani, hogy ez a gép az arcot tisztítja és nem ápolja, eltávolítja a felesleges faggyút is, és egy kicsit kiszáradhat a bőr, tehát érdemes valamilyen hidratáló krémmel a tisztítás után bekenni azt.

Személyes tapasztalat, hogy a pórusokat kitisztította, és remekül előkészítette a bőrt a szokásos, további arcápolási rutinra. Persze nem összehasonlítható egy kozmetikus által végzett arctisztítással, de otthonra tökéletesen megfelel ez is. A gépet 1 hónapja használom, minden nap minimum egyszer, ennyi idő alatt sem kellett tölteni – amit egy Type-C porton keresztül tehettek meg -, és a gépen a töltöttségjelzés is még mindig a maximumot mutatja.

Összegzés

Összességében elmondható a Xiaomi Mijia arctisztítójáról, hogy alaposabb, mint egy sima vattával végigtörlés. Én elégedett vagyok vele, az esti rutinba könnyen beilleszthető ez a maximum 2 perces művelet, és a bőrünk, legalábbis az enyém biztosan, meghálálja.

Összevetve azzal, hogy egy kozmetikai kezelés a Mijia árának nagyjából a fele – igaz, ők mást is csinálnak -, viszonylag gyorsan vissza fog jönni az érte kiadott 10 800 Ft, ráadásul költségekben a FOREO termékeket is veri. Az arctisztító átszámítva 36 USD, ami vámérték alatti összeg, így az EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítás 560 Ft-ját sem kell kifizetnetek. Persze inFace néven sokkal olcsóbban, már 5000 Ft alatt is van alternatívája, ha „félpénzen” szeretnétek hasonló terméket kapni.

Pro

 • Remek minőség
 • Hosszú üzemidő
 • Könnyű használni
 • A FOREO termékekhez képest kedvező ár

Kontra

 • Önmagában nem használható, kell hozzá arctisztító krém/hab
 • Húzós az áfa- és vámmentes szállítás
 • Száríthatja a bőrt

hirdetés