hirdetés

Xiaomi ES3 körkéses borotva teszt

Lehetne akár Philips is

teszt
Xiaomi ES3 körkéses borotva teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-06-19

Rég járt már nálunk borotva és már én is rég használtam körkéses eszközt, de a Xiaomi ES3 tényleg megér egy pillantást. Megdöbbentően olcsó, az LCD kijelzője zseniális, több sebességben használható, USB-ről tölthető és szinte teljesen vízálló. És tudjátok, mennyibe kerül? 5.600 Ft, amiből szerintem egy harmadnyi nyugat-európai termék sem jönne ki.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

6.6

 • megbízhatóság:7
 • design és anyagminőség:8
 • felszereltség, funkciók:5.8
 • ergonómia:6
 • ár/érték arány:6
Véleményt írok

Jöjjön a kedvencem, az LCD kijelző, amin a töltöttséget követhetjük nyomon. A Xiaomi korábban sportot űzött abból, hogy kicsi fehér pöttyökkel jelezte vissza az eszközeiben található delejt, de valamelyik mérnöknél beütött a Heuréka pillanat, és rájött, hogy ezt az adatot százalékosan is ki lehet írni. Tökéletesen követhető, hogy legközelebb mikor kell tölteni, ennél jobb megoldás nem kell. Nálam egy borotválkozás 3%-ba “került”, de 10 perc után letiltja magát, szóval csak a gyakorlat a megmondhatója mi a valós üzemidő, gyárilag 60 percet ígérnek.

Az anyaghasználat nem rossz, talán picit olcsó, de semmivel sem rosszabb, mint a “low budget” kategória sztármárkájának – a Remingtonnak – a termékei. Van rajta pajeszvágó is, ráadásul a Xiaomi ES3 vízálló, az IPX7 szabvány feltételeit teljesíti, többször elmostam, nem lett semmi baja, ti is tegyetek így.

 

Xiaomi ES3 körkéses borotva: szőrén-szálán eltűnik

A használatnál nem sok minden egyszerűbb: bekapcsoljuk és rányomjuk az arcunkra. Egy dologra figyeljünk, hogy egy bizonyos hossz után nem vágja le a szőrt, csak tépi, tehát ne akarjunk vele 2 hetes szakállakat eltüntetni. A sebességet a bekapcsolás után a központi gomb hosszú nyomásával szabályozhatjuk.

Xiaomi ES3 körkéses borotva teszt 9

A Xiaomi ES3 hatékonysága vetekszik a nagyobb nyugati márkákkal, legyen az Braun vagy Philips. Szinte tökéletesen levágja a szőrt, amin különösebben nem lepődtem meg. Amin viszont igen, az a hangja. Kifejezetten csendes, még amikor a pajeszom környékén használtam, akkor sem volt zavaró. Kitisztítani pofonegyszerű, kinyitottam az első felét, és egyszerűen elmostam, de egyébként borotvahabbal – vagyis nedves módban – is gond nélkül használható.

A körkéses borotvákat általában úgy szokták tuningolni, hogy a pengék felületét kezelik valamivel. A hajnyírók vágófelületét tipikusan titániummal vonják be, mint például a Philips HC5440-et, amit én is használok. Ezzel kapcsolatban nem találtam semmilyen információt a Xiaomi ES3 sajtóanyagában, csak folyamatosan azt ismételgetik, hogy „imported steel” és hogy nem kell sűrűn cserélni, de ez majd jó eséllyel csak évek múlva fog kiderülni.

Az ilyen termékeknek általában az akkumulátor az Achilles sarka, nekem ezek szokták feladni a harcot. Így jártam a Remington szakállvágómmal és a Philips borotvámmal is, függetlenül attól, hogy az mennyibe került. Ha ezt figyelembe veszem, akkor még mindig jobban járunk, ha kihajítjuk pár év múlva az 5.600 Ft-ba kerülő Xiaomi ES3-at, mintha egy ennél jóval drágább eszközzel tesszük ugyanezt.

Összegzés

Adhatnék-e kevesebb csillagot, mint öt egy 5.600 Ft-os Xiaomi borotvára, ami tökéletesen levágja az arcszőrzetünket, USB-ről tölthető és bármikor elmosható? Nem hiszem, hogy van olcsóbb termék a piacon, ami hozza ezt a minőséget, így akinek borotvára van szüksége, ne sokat gondolkodjon.

A végére egy slusszpoén: A Xiaomi és a Philips egy ideje már együttműködnek, nem lennék meglepve, ha ez a kütyü is ebből a know how-ból született volna. Érdemes elolvasni a nagytesója tesztjét is, ami pedig Remington fejlesztés.

Pro

 • Tökéletesen vág
 • Van pajesz nyírója
 • Teljesen vízálló
 • Eszméletlenül olcsó

Kontra

hirdetés