hirdetés

Ultenic P30 Combo kisállatápoló és szárító készlet teszt

Felejtsétek el a kutyakozmetikust

teszt
Ultenic P30 Combo kisállatápoló és szárító készlet teszt 1

Forrás: Geekbuying

Bagi
írta: Bagi
2024-05-06

Folytatjuk az állatos termékek tesztelését a RendeljKínait szerkesztőségében, hiszen megérkezett hozzánk az Ultenic P30 Combo ápoló és szárító szett. Ez tulajdonképpen egy porszívó, amihez rengetegféle kiegészítőt csatlakoztathattok, fésülhettek és nyírhattok vele, de a legszuperebb, hogy szárításra és főnözésre is alkalmas. A 2 literes tartályába szívja be az eltávolított szőrszálakat, így tiszta marad a lakás. A Geekbuying NNNUTNP30CPETK  kódjával 64 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért rendelhetitek meg európai raktárból, ingyenes szállítással.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.8

Népítélet

5.2

 • megbízhatóság:5
 • design és anyagminőség:5
 • felszereltség, funkciók:5.5
 • ergonómia:5
 • ár/érték arány:5.5
Véleményt írok

Adtak hozzá egy szütyőt, amiben az apróságokat tudjátok tárolni, egy egéralátétnek tűnő lapot, ami a szárító használatánál akadályozza meg, hogy megégessétek a kezeteket, öt darab nyírófejet (24/18/12/6/3 mm), egy nagy, kerek fejű kefét, egy elektromos nyírót, egy aljszőr kiszedőt, egy szűkítőt a takarításhoz és két véget a szárításhoz. Szinte mindent megtaláltok a csomagban, amire csak szükségetek lehet. A HEPA szűrőt és egy textilt szűrőt már előre behelyezték a készülékbe, így a rengeteg nejlon eltávolítása után kezdhettem is a tesztet.

Ultenic P30 Combo teszt – Egy igazi mobil kozmetikai szalon

A gömbölyded porszívót egy talpra szerelték okosan, hiszen a mocorgó állatkák és a kerekek nem lettek volna nagy barátságban, mozgatni így is könnyen tudjátok, hiszen mindössze 4,7 kilót nyom. A hálózatra kell csatlakoztatnotok egy 2,5 méteres kábellel, a kert közepén sajnos nehéz lesz használni, de a teraszon és a lakásban ez nem okoz gondot, bár egy hosszabbítóval akár csodát is tehettek.

Az Ultenic kutyaápolóján két gombot találtok, az egyik a ki- és bekapcsolásra, a másik a szárítási hőfok beállítására szolgál. Egy nagy tekerőgombbal változtathatjátok a kütyü teljesítményét 8 fokozatban, a beállítást a kijelzőről olvashatjátok le. A 1,5 méteres porszívócsövet két helyre csatlakoztathatjátok annak megfelelően, hogy mire szeretnétek használni a készüléket, az egyikkel szennyeződéseket és szőrt tudtok felszívni, a másik viszont egy hajszárítóhoz hasonlóan fújja a levegőt.

A készülék 1650 wattos és 20 kPa szívóerejű, emellett elég halk, ami nem hátrány az állatkák miatt.

A szőrgyűjtője 2 literes, egy kisebb kutyus kozmetikázására még elég is, de könnyedén kiüríthetitek. Az első tesztalanyom egy tinédzser leonbergi lányka volt, azaz a 60 kilós testhez elég hosszú szőrzet is párosult. Az Ultenic P30 Combo nyüstölését fésüléssel kezdtük, a legalacsonyabb fokozatra állítottam a porszívót, hogy ne legyen pánik, majd fokozatosan emeltem a teljesítményt. Így nem is volt zavaró a kutyusnak, egész jól bírta végig a macerálást.

A kefe kampós kialakítású, a beleakadó szőröket egy mozdulattal eltávolíthatjátok a ravasz segítségével. Ezzel egy csomó időt megspórolhattok, a hagyományos bontókefével emiatt rengetegszer meg kell szakítani a fésülést. A következő fej tesztelése előtt azért ki kellett ürítenem a tartályt, mert nem kevés szőrt távolítottam el, de ezt szerencsére nagyon egyszerűen meg tudtam tenni. A porszívó fogantyúját fogva egy kis oldalirányú húzással a szőrgyűjtőt ki tudjátok venni, a tartály tetejét pedig csak fel kell pattintani, a tartalma könnyen kiüríthető a kukába. Tömöríti is a szőrt, így nem lesz tele a szemetes. Amit eddig 1-2 zacskóba passzíroztam bele, az most alig foglalt helyet.

hirdetés

A következő menet az aljszőreltávolítás volt, amihez szintén mellékeltek egy speciális fejet. A kiegészítők cseréjét egy gombnyomással intézhetitek. Ez a cucc kicsit úgy néz ki, mint egy nyíró, nagyon hasznos vedlési időszakban. A munkát továbbra is gond nélkül, maximális teljesítménnyel folytattuk. Ezzel a fejjel rövidebb szőrű kutyáknál vigyázni kell, mert ha nagyon erősen rányomjátok a bundára, akár bőrsérüléseket is okozhattok vele.

A szívó funkció tesztelését a szőrvágóval folytattuk. Mivel a leonbergit nem szokás nyírni, ezért a rendetlen lábszőrök levágásával folytattuk. A tappancsokat a nyírófejek segítségével győnyörűen formára sikerült vágnom, nem lett létrás a végeredmény, ami sokszor előfordul, ha ollót használunk. A nyírófej mozgását egy kapcsoló elcsúsztatásával indíthatjátok el.

Az ápolást főnözéssel fejeztük be. Ehhez a csövet át kellett helyezni a másik nyílásba, hogy fújjon a gép. Az erősséget ugyancsak a tekerőgombbal állíthatjátok, de lehetőségetek van még a hőfokot is 3 lépcsőben változtatni egy gomb segítségével. Két fejet mellékeltek a szárításhoz, illetve kaptok egy hővédőt is, amit a fej csatlakozó felőli végére kell tépőzárazni, hogy meg ne égessétek a kezeteket. Én nem tekertem rá, nem lett semmi bajom, de azért javaslom a használatát.

Le szerettem volna tesztelni azt is, hogy mennyire bírja a strapát az Ultenic P30 Combo, ezért a másik kutyámmal is végigcsináltam ugyanezt a programot. A jó hírem, hogy végig hibátlanul működött, nem melegedett túl, vagy makacsolta meg magát.

Elhanyagolható mennyiségű szőr maradt csak a padlón, de ezt is simán össze tudtam porszívózni az eszköz szűkítőfeje segítségével.

A kisállatápoló takarítása is egyszerű volt. A tartályt ürítés után vízzel kiöblíthetitek, és a HEPA filter és a textilszűrő is csapvízzel mosható. Figyeljetek rá, hogy a HEPA szűrőt legalább 24 órán át szárítsátok.

Összegzés

Az Ultenic már bizonyított a háztartási gépek piacán, most a kisállat termékek körében is elég komoly modellel rukkolt elő. A P30 Combóról csak pozitív dolgokat tudok elmondani. A dizájn és az anyaghasználat felsőkategóriás, rengeteg kiegészítőt kaptok mellé, amik könnyen cserélhetők, a tartályt kényelmesen eltávolíthatjátok és kiüríthetitek. Fésül, vág és szárít, ha egy kis időt szenteltek az ápolásra, akkor simán kiváltja a kutyakozmetikust. Kevésbé nyugodt állatkák viszont nem tudom, hogy mennyire viselik el a zúgását, mert bár alacsony fokozaton nem túl hangos, de ha felturbózzátok a teljesítményt, azért van hangja. A dobozra egy cica képe is került, de nem tudom elképzelni, hogy elviselné ezt a kezelést.

A legnagyobb negatívuma az ára, mivel már fele ennyiért is kaptok szőrszívós ápolókat, de azok nem használhatók szárításra. Ha viszont azt nézitek, hogy mennyi pénzt spórolhattok azzal, hogy egyáltalán nem, vagy csak jóval ritkábban kell kozmetikushoz járnotok, akkor hamar visszahozza a vételi árat. Ha ti is szívesen beszereznétek egy Ultenic P30 Combo kisállatápolót, akkor használjátok az NNNUTNP30CPETK  kuponkódot, így 64 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért juthattok hozzá a Geekbuyingon, ingyenes európai szállítással.

Pro

 • Kiváló minőség
 • Rengeteg kiegészítő
 • Könnyen tisztítható
 • Egyszerűen cserélhető és szőrteleníthető fejek
 • Szárítás

Kontra

 • Borsos ár

hirdetés