hirdetés

Nandme NX7000 szónikus fogkefe teszt

A fogkeféd, a következő 5 évre

teszt
Nandme NX7000 szónikus fogkefe teszt 1

Forrás: Aliexpress

írta: Don Kartács
2024-02-15

A Nandme fog- és szájápolási termékeket gyárt, az NX szériájuk tartalmazza a fogkeféket. A Nandme NX7000 pedig a közepes modell, amit USB-vel lehet tölteni, ötféle fogtisztítási módban képes működni, melyek intenzitása 3 fokozatban állítható. Bár ezek nem lényegtelen dolgok, szerintem a Nandme eszközeinek legnagyobb vívmánya az USB-s tölthetőség, a brutális üzemidő és az, hogy rettenet mennyiségű fejet adnak mellé. Ebben a pakkban pl. 12 darab volt, de 2 fejjel jóval olcsóbb, 4700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül coinos kedvezménnyel.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ahogyan feljebb is említettem, a kínai fogkefék „halálát” általában a kellékanyagok elfogyása jelenti, nem feltétlenül az, hogy tönkre mennek.

Persze ez sem egy elképzelhetetlen eset, de azért a tapasztalatok alapján jól bírják a nyüstölést.

A Nandme fogkeféi szerintem kivételesen jó ár/érték aránnyal rendelkeznek, de nem mindig egyszerű kiválasztani a megfelelő modellt. Ezért a Nandme NX7000 kitárgyalása előtt adok egy gyorstalpalót a jelenleg elérhető modelljeikről:

 • Nandme NX7000: USB-s tölthetőség, 5 működési mód 3 teljesítmény szinttel, van belőle 12 fejes kiszerelés
 • Nandme NX8000: indukciós töltés, nyomásérzékelő szenzor, 5 működési mód 3 teljesítmény szinttel, van belőle 12 fejes kiszerelés
 • Nandme NX9000: indukciós töltés, LCD kijelzős, 5 működési mód 3 teljesítmény szinttel, van belőle 12 fejes kiszerelés

Mint látható, csak a Nandme NX7000 tölthető közvetlenül USB-ről, nem mellesleg, ez a legolcsóbb is a három modell közül, ezért is vettem meg. Ez összesen 4 dobozt jelent, van az alap, amiben benne van a fogkefe teste 12 darab fejjel, de még kértem mellé 2×4 db-ot, és ajándékba járt egy pakk, 88 db-ot tartalmazó fogselyem.

Forrás: Aliexpress, Nandme Official Store

Ami a minőséget illeti, az teljesen rendben van, de nyilván egy ilyen jellegű használati tárgynál az esztétikum másodlagos.

A dizájnt egyetlen ezüstös gyűrű töri meg a kefefej alatt, amiről azt hittem, hogy cserélhető, és ezzel lehetne jelölni, kié melyik, de nem, ez csak a kinézetet dobja fel egy picit. Letisztult a nyél, egyértelmű feliratok jelzik a működési módokat, a két gomb által aktivált funkciók pedig intuitíven kitapasztalhatók. Fontos, hogy fém tengelyes a termék, vagyis ez sem fog elkopni, mint az olcsóbb, műanyagtengellyel dolgozó modellek esetében, viszont a gyártók szeretnek azzal játszani, hogy a vég dőlésszögét változtatják, így a fogkefe fejek sokszor nem kompatibilisek más modellek hasonszőrű kellékanyagaival.

A Nandme NX7000 aljára került az USB Type-C töltőport, ami teljes mértékben univerzálissá teszi az akkumulátor árammal ellátását. Töltöttem már a korábbi Lenovo fogkefémet a notebookomról, mikor úton voltam, itthon a telefontöltőmről, de dugtam már bele 230 V-os elosztóba is, amin volt USB port. Szerintem az ilyen szabványosításé a jövő, miért mondanátok le róla? Az akkumulátora eléggé bika, 2600 mAh-s kapacitással rendelkezik, és állítólag egy feltöltéssel szenzitív módban 1 évet! kibír, ez gondolom napi 2 fogmosásra vetített adat. Párom 2 hónapja használja, töltenie még nem kellett, de nyilván egy ilyen teszt kereteibe nem fér bele az 1 éves nyüstölés.

Egy kicsit még visszakanyarodom a fejek számára. A javasolt csereperiódus 3-6 hónap – ezt az NX7000 egyébként nem jelzi, ellentétben az NX8000-rel -, ha a 12 darabot mérsékelt ütemben cserélitek, akkor ez 6 évet jelent, egyébként meg 3-at. Ezért vettem mellé még 8 db pótfejet, mert 20-szal el lehet lenni egy évtizedig, aki pedig ezt sokallja, az 4 db elhasználásával is kihúzza 5 évig, gond letudva.

hirdetés

Nandme NX7000 fogkefe teszt – Jól működik mind

Egy ideje már nem oldalra mozgó körkörös fejeket használnak a fogkefegyártók – bár az Oral B-nek a mai napig vannak ilyen modelljei -, hanem oldalra rezgő szónikus megoldásokat, ami a Nandme NX7000 esetében 31-41 000 rezgést jelent percenként. A fogkefe kezelése pofonegyszerű: a felső gomb a ki-és bekapcsolásért felelős, a további nyomkodásra az 5 mód – normál, szenzitív, polírozás, fehérítés, íny masszírozás – között lapozgathattok.

A másik gomb pedig 3 lépcsőben változtatja az intenzitást, amit egy LED soron is megjelenít.

A Nandme NX7000 használata során nem éreztem azt, hogy különösebben kellemetlen rezgések érnék a számat, viszont a nyél lehetne kicsit tapadósabb. Például egy szilikon bevonat elkellene rá, ebből a szempontból a Nandme NX9000 szerintem még rosszabb lehet, az ugyanis alumínium testet kapott, ami csúszósabb, mint az NX7000 bordázott műanyagja. Alapvetően az ilyen fogkeféket szenzitív módban használom, mert ez kíméli a fogat, illetve hajlamos vagyok ínyvérzésre is. Aki a nagyobb erővel dörgölést szereti, az lehet, hogy jobban jár a feljebb említett Nandme NX8000-rel, amelyik nyomásérzékelő szenzort is tartalmaz.

Forrás: Aliexpress, Nandme Official Store

Ami a tisztítási képességeket illeti, aki még nem próbált ilyet, annak nehéz elmondani, mennyire más érzés egy elektromos fogkefe használata egy hagyományos után.

Leginkább úgy tudnám leírni, mint amikor a fogorvos letisztítja a fogkövet, mintha patyolat lenne a felület.

A Nandme fogkefe feje kisebb, mint a Lenovo sajátja, amiatt ugyan többet kell forgatni a szájban, de jobban oda is fértek a nehezebb elérhető részekhez. A szenzitív módot egy picit enyhének éreztem, szóval váltottam a normálra, ez már tökéletes volt. Minden lepedéket le lehet szedni, ha ügyesek vagytok, kivéve a fogak közötti maradékok eltávolítását. Erre van viszont a szájzuhany és a fogselyem, és persze a baktériumoknak szánt atombomba, a szájvíz.

Leírom a Nandme NX7000-re illeszthető fogkefe fej kódját: NH7004, ha esetleg később kellene, ez alapján is lehet majd keresni, de én a helyetekben durván betáraznék belőle. Végére pedig egy slusszpoén: A Nandme fejei rámennek a Lenovo Lemei fogkefe testére is és teljes értékűen használható így is. Ha ezt előre tudtam volna…De így legalább még tovább húzzák majd a szájápolási kütyük.

Összegzés

Hat évenként belefér hogy vegyek egy fogkefét, és ezt sem azért tettem, mert a Lenovo Lemei letérdelt volna. Hanem azért, mert a Nandme NX7000 egy olyan modell, amihez adnak egy tonnányi kellékanyagot, és hosszabb távon ennek az ára a döntő, már ha egyáltalán ezek elérhetők. A fogkefe remekül teszi a dolgát, esztétikus darab, a minimum igényeknél kicsit többet is tud, és a legfontosabb: USB-ről tölthető, és nagyjából „soha” nem merül le. A mai világban pedig ez a két dolog a legnagyobb könnyebbség, ha szájápolási eszközt kerestek. Itthon nevetséges áron mennek a Nandme termékei az Árukereső szerint, nagyjából 100%-kal drágábbak, mint kintről.

Az NX7000 ára kiszereléstől függően 4-8000 Ft, jelenleg a kétfejes verzió érhető el a coinos kedvezmény segítségével 4700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, de fejekből mindenképpen tárazzatok be előre pár évre, ha tudtok. Az Aliexpress-en a legtöbb helyen a szállítás vagy ingyenes, vagy minimális költséggel jár, az áfát pedig az eladó fizeti a termék után.

Pro

 • Megfelelően tisztít
 • Rengeteg fej érhető el hozzá jelenleg
 • Pofonegyszerű használat
 • Rendkívül jó ár/érték arány
 • USB-s tölthetőség
 • Papíron brutálisan hosszú üzemidő

Kontra

 • A 12 fejes kiszerelés nem mindig kapható
 • Csak két színben érhető el

hirdetés