hirdetés

Hipee tartásjavító teszt

Húzd ki magad!

teszt
Hipee tartásjavító teszt 1
hajas
írta: hajas
2021-12-06

A hátfájás legtöbbször a helytelen testtartás miatt alakul ki. Erre érdemes figyelmet fordítani, hiszen előbb-utóbb jelentkezni fognak a kellemetlen panaszok. A legfontosabb a megelőzés, vagyis az izomzat megerősítése és a megfelelő testtartás elsajátítása. Utóbbiban tud segíteni a Hipee különleges készüléke, ami folyamatosan figyeli a hátunkat, és figyelmeztet, ha valami nem oké. A kütyüt 9200 forintért vásárolhatjátok meg a Banggood kínai raktárából, ez az összeg pedig már a szállítási díjat is tartalmazza.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A kütyü ugyanis a helytelen testarttáskor rezgéssel figyelmezteti a felhasználóját, hogy egyenesítse ki a hátát.

Az Androidra és iOS-re egyaránt elérhető Posture UP alkalmazást kell telepítenetek a telefonotokra, ez lesz a készülék „üzemeltetője”. Első használatkor egy fiókot kell létrehozni, majd mehet is a párosítás. Első körben egy remek animáció szemlélteti, hogy hogyan is kell megtalálni a helyes pózt, és ez alapján kell kalibrálni a kütyüt. Beállíthatjátok, hogy hány fokos dőlésszögnél riasszon, illetve mennyi legyen a késleltetés. Én elsőre 3 másodpercre és 15 fokra állítottam, viszont az időt 10 másodpercre növeltem, hiszen többek közt amiatt is jelzett, mert lehajoltam betenni egy edényt a mosogatógépbe, de nyilván a giroszkópja nem alkalmas arra, hogy kitalálja mit csinálok.

Az alkalmazás teljesen átlátható, jól használható, és logikusan felépített, viszont vannak kisebb bugok, például néha kéri, hogy jelentkezzek be újra, de ha bezárom és újra elindítom az appot, akkor már nem. Szerencsére ez ritkán fordul elő, és vélhetően javítani fogják. Az alkalmazásban az alábbi fő menüpontokat találjátok:

 • valós idejű testarttásfigyelés (real time) – valós időben mutatja a testtartásunkat
 • analízis (analysis) – statisztikák találhatók itt, mutatja, hogy mely napokon mennyit viseltük az eszközt, mennyi ideig volt helyes és helytelen a testtartásunk, hányszor hibáztunk
 • gyakorlás (practice) – edzésfeladatok és játékok (utóbbi még nem elérhető)
 • én (me) – különböző beállítások, eszköz kezelése
Hipee tartásjavító teszt 18

Elsődleges célunk, hogy naponta legalább egy órán keresztül helyes legyen a testtartásunk.

Az app folyamatosan méri az időt, ha egyenes a hátunk, akkor az óra ketyeg, de ha görnyedünk, akkor felhagy a számlálással, és csak akkor folytatja, ha kiegyenesedtünk. Nekem ülés közben szinte alig jelzett, de ha sétáltam vagy egyhelyben álltam, akkor bizony többször is „rám szólt”, pedig fel se tűnt, hogy nem jó a testtartásom. A gyakorlás menüpontban két főbb csoport található. Az egyik egy 14 napos edzésterv, amiben különböző gyakorlatokat találtok, és videós útmutató is a rendelkezésetekre áll, melyek megmutatják, hogy pontosan hogyan is kell csinálnotok az adott feladatokat. Ami viszont még nem működik, az a játékmód, ahol elméletileg különböző játékos feladatokat elvégezve tudnátok erősíteni a hátizmaitokat. Ez a kicsiknek lehetne egyszerre szórakozás és edzés is, de persze az idősebbek is biztosan élveznék. Sajnos a tesztidőszak alatt nem tudtam kideríteni, hogy mikor bővül a játékokkal a program, de remélem minél hamarabb.

Összegzés

Alig lehet rosszat mondani a Hipee tartásjavító készülékről. Legnagyobb hibája, hogy az alkalmazásban jelenleg nem minden funkció elérhető, de ezt várhatóan hamar orvosolni fogják. A másik „hibája”, hogy könnyű elfeledkezni a viseléséről, így simán megijesztheti a felhasználóját a kütyü.

Szerintem rengeteget segíthet a helyes testtartás kialakításában, kellő odafigyeléssel és az izomzat erősítésével eredményesek lehettek. Videó segíti a kalibrálást, minden menüpont logikusan felépített és jól átlátható, vagyis egy remekül használható appot fejlesztett a Hipee. Fekete és piros színben rendelhetitek meg a Banggood kínai raktárából, szállítással együtt is csupán 9200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte.

Pro

 • Kiváló anyaghasználat és remek dizájn
 • Felhasználóbarát, hasznos applikáció
 • Edzésterv az appban
 • Segít hozzászokni a helyes testtartáshoz

Kontra

 • Kicsit nehéz visszatenni a szilikonpántba
 • A játékok még nem elérhetők

hirdetés