hirdetés

Hilda lombfúvó teszt

Sűrített levegő helyett

teszt
Hilda lombfúvó teszt 1
írta: Don Kartács
2020-03-27

Vajon mit tudhat egy 9300 Ft-ba kerülő levélfúvó gép? Milyen alternatív felhasználási módokat sikerült még kieszelnünk a Hilda tesztje során? Egyáltalán van értelme ilyen berendezést külföldről venni? A tesztből minden kérdésre választ kaptok, és azt is megtudhatjátok, hogy mit nyújt a BGHUB80794 kuponkóddal 9300 Ft-ba kerülő szerkezet.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 4
 • felszereltség, funkciók: 4
 • ergonómia: 6
 • ár/érték arány: 7

5.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Megpróbáltam összerakni az összesen 3 elemből álló szerkezetet, ezt elvileg úgy kellene kivitelezni, hogy egy előre kialakított nyílásba beleforgatjátok a fúvócsövet, míg egy másikba a zsákot. Ez annyira nem egyszerű, ugyanis a műanyag a ránézéstől is fehéredni kezd, olyan rossz minőségű. Így ha a kiegészítők felcsavarásánál némi erőt mernétek kifejteni, akkor kalkuláljátok bele, hogy ott bizony rianó jég módjára fog a műanyag kettéválni.

A fúvócsövet logikusan az elejére kell felszerelni, na de hova jön a zsák? A másik oldalra? Mert ugyan a szívásirányt fel tudjátok cserélni – mármint a kiegészítők átpakolásával, nem pedig egy kapcsolóval, mint ahogy kellene -, de a másik oldalon van egy műanyag betét, itt levelet átszívni biztosan nem lehet. Nem igazán jöttem rá, hogy kéne úgy felhelyezni a dolgokat, hogy az valami értelmes funkciót is betöltsön, így kicsit Dizájncenteres tárgy benyomását kelti a Hilda. A hatékony levélfúváshoz kellene még egy dolog, egy hosszabb 230-as kábel, de ezt egy hosszabbítóval könnyedén megoldhatjátok, a vége pedig EU dugós, így ezt nem kell átkötni.

Van a fogantyúján felül egy gomb, amivel a ravaszt lehet fixálni, ilyenkor nem kell folyamatosan húznotok a kapcsolót. Oldalt egy fekete záróelem alatt bújik meg a cserélhető szénkefe, ami dicséretes előrelátásról tesz tanúbizonyságot. A teljesítménye nem rossz az eszköznek, elég erőteljesen fúj, simán fel tudtam borítani vele tárgyakat az asztalon, erre nem lehet panasz. Értelemszerűen a leveleket is könnyedén elfújja, amíg azok nincsenek letapadva az esőtől. Begyűjteni viszont nem tudja, így kimondhatom: nem teljesíti alapvető feladatát.

Mire jó akkor a Hilda terméke? Én leginkább a retkes takarítóeszközök kitisztítására használtam. Robot- és állóporszívó szűrőinek pucolásához például tökéletes, jobb, mint a sűrített levegő, aminek flakonja 1000 Ft, egy baja van, a csőszáj nem elég szűk, így nem tud elég nagy nyomással kijönni belőle a levegő. Ha ezt az analógiát követem, végül is 9 db sűrített levegős dobozért kapok egy Hilda-t, de ha komolyabb munkára – értem ez alatt a levélfúvást és szívást, amire elvileg való – kellene valami, inkább kéne egy 13 000 Ft-ért elérhető Hyundai lombfúvó itthonról.

Összegzés

Alternatív felhasználásra tökéletes a Hilda lombfúvója – például cuccok tisztításához -, csak ezért viszont nem venném meg. Az anyagminősége csapnivaló, a műanyagok egyből fehérednek, ha egy kis erőt fejtetek ki, ráadásul nem is tudja begyűjteni a leveleket, csak fújni. Ez bizony öngól, mindegy mennyiért – 9300 Ft a BGHUB80794 kuponkóddal – adják, ez nálam a nem ajánlott kategória.

Pro

 • Lehet vele cuccokat pucolni
 • Cserélhető szénkefe
 • Egész erős

Kontra

 • Borzalmas műanyagok
 • Nem lehet megfordítani a motor forgásirányát
 • Nevetséges méretű lombgyűjtő
 • Nem képes felszívni a lombot

hirdetés