hirdetés

Elegiant maghőmérők összehasonlító tesztje

Hogy a hús és a sör is jó legyen

teszt
Elegiant maghőmérők összehasonlító tesztje 1

Forrás: Banggood.com

Ambient
írta: Ambient
2022-09-16

Aki főzött már sört vagy sütött már steaket életében, az tudja, hogy a megfelelő hőmérséklet megtalálása kulcsfontosságú. Ehhez azonban speciális maghőmérőket kell alkalmazni, amit vagy a folyadékba lógatva vagy hús esetében abba beleszúrva kell alkalmazni, vagyis a két legfontosabb tulajdonságuk, hogy jól bírják a hőt és hogy pontosan mérjenek. Ennek tesztelésére szereztünk be két különböző Elegiant modellt, a dupla kiszereléses kódja az EOX-3304, ezért 4000 Ft-ot kérnek lengyel raktárból, míg a szimpla az EOX-3305, ami 5600 Ft-ba kerül. Mindkettőt ingyenes szállítással küldik, és a Banggood fizeti a termékek után az áfát.

Elegiant EOX-3304

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Forrás: Banggood.com

Elegiant EOX-3305

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Úgy felidegesítettem magam, hogy vettem itthon egy ThermoPro Hőmérő TP01H jelzésű maghőmérőt,

mert egyre szükségem volt azonnal – ez 4290 forintomba került -, majd Banggoodon kinéztem még két Elegiant terméket. Egyrészt azért, mert jó véleménnyel vagyok a brandről, másrészt ezek voltak jó áron és néztek ki normálisan egyszerre. Lássuk, mit tudnak.

A TP01H – ez az itthon vásárolt – egy kellemes fogású, aprócska termék, ami kapcsán az összbenyomásom az, hogy „amire kell, arra jó”. Nem szerettem bele, de különösebb kifogásom sincs vele szemben. Pozitív feature, hogy mágneses a háta és szépen fel tudom cuppantani a páraelszívóra az edény fölött.

Az Elegiant EOX-3304 – a képek alapján kétféle színben kapható – termékénél az volt a meglepetés, hogy nem kétféle színben kapható – fel sem tűnt, hogy nincs is opció a weboldalon a választásra -, hanem egy dobozban van mind a kettő, vagyis ez egy duális kiszerelés. Ugyanolyan hőmérők, csak más a színük. Ilyennel sem találkoztam még, hogy valamiből egy pakkban kettőt adnak el a kínaiak, és nem reklámozzák orrba-szájba, hogy ebben bizony két darab van. Ezek kellemes anyagminőségű, praktikus daraboknak tűnnek. Így tulajdonképpen fele annyiba kerül darabja, és ha elromlik az egyik, ott a másik.

Az Elegiant szóló termékénél – ez az EOX 3305 – szintén jött a kellemes meglepetés, mert ott meg azt nem láttam reklámozva, hogy mágneses lenne, pedig az, így ez is felcuppantható. További pozitív meglepetés, hogy bár a leírás szerint elem nélkül jön, mégis volt benne, így azzal sem kellett szenvednem. Ami viszont feltűnhetett volna azért a képeken, de szintén csak kézbevételkor esett le, hogy az akasztó része nem sima akasztó, hanem sörnyitó. Imádom, tökéletesen passzol a felhasználáshoz. Negatív viszont, hogy baromi nagy ahhoz képest, amire számítottam.

A termékek kiválasztásánál 3 fő szempontom volt: maghőmérő legyen, alacsony áron és minél szélesebb mérési tartománnyal.

Ez utóbbi egy szükségtelen dolog, csak én ettől remélem azt, hogy tartós hőterhelés hatására sem fog elromlani a szonda. Ez sajnos csak idővel fog kiderülni, de én a biztonság kedvéért jó alaposan megterheltem mindet, ugyanis lobogó vízben áztattam mind a négy terméket huzamosabb ideig, hátha valamelyik feladja a küzdelmet.

A teszt 3 részből áll: első az imént említett stresszteszt, a második a funkciók és használhatóság összegző értékelése, a harmadik pedig a relatív pontosság és megbízhatóság értékelése. Tekintve, hogy az első része nem túl érdekes, elárulom, hogy nem sikerült tönkretennem egyiket sem. A második rész keretében az alábbiakról szeretnék beszámolni.

Forrás: Banggood.com

TP01H – ez a hazai -: gyorsan és stabilan beáll a végső mért értékre, nem libikókázik ide-oda. Mágneses a hátulja és gyárilag van benne elem. Rögzíthető az aktuálisan kijelzett érték, ha esetleg szükséges feljegyezni vagy rövid ideig ott tartani a kijelzőn. Van háttérvilágítása.

Elegiant „dupla dinamit” – EOX 3304 -: egy lehelettel minőségibb érzetű, összeszerelési minőségű, és anyaghasználatú, mint az előző, mindkettőben van elem, a hosszú szondavédő műanyag nagy ötlet, viszont nem mágnesesek és nincs háttérvilágítás sem. A kijelzett értéket ezek is tudják rögzíteni.

Elegiant „SUV” – EOX 3305 -: olyan a többihez képest, mint BMW X7 egy normál szedánhoz képest; szükségtelenül batár. Van háttérvilágítása, remekül kézbe fogható, tudja rögzíteni a kijelzett értéket, megjegyzi a bekapcsolása óta mért minimum és maximum értékeket és még sört is lehet vele nyitni. A hátulja ennek is mágneses, de olyan nehéz, hogy függőleges felületen nem marad rajta, csak vízszintesen, kár, hogy ilyenkor fejjel lefelé fordul a kijelző is. A méret szükségtelen, de az ergonómiának kifejezetten jót tesz.

A teszt harmadik része hála a jó égnek ugyanolyan u nagyon gyonalmas volt, mint az első, ugyanis egyöntetűen elmondható mindhárom (4) termékről, hogyrsan beállnak egy értékre, és akörül legfeljebb 1-2 tizedet mozognak, de stabilan mér mind. Az egyetlen, ami feltűnt, hogy a fehér Elegiant gyakran egy picit a többi alá mért, a legnagyobb eltérés kb. 1°C volt. A másik három hőmérő sokszor pont ugyanazt mutatta, vagy kevéssel tértek el egymástól.

Összegzés

Mindezek fejében azt mondom, hogy a legjobb deal az Elegiant kétdarabos készlete, mivel akkor sincs baj, ha az egyik megadja magát. Amíg megy a reklamáció, addig ott a másik, lehet használni azt. Ráadásul a 2000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)./darabos ár több, mint meggyőző. A másik Elegiant termék is király, de fölöslegesen nagy, és bár jó fless a sörnyitó, meg a mágneses hátlap, nem igazán szükséges egyik sem, szóval csak ezek miatt nem ér meg nekem 5600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot. A hazánkban kapható TP01H pedig csak azért kerül többe, mert már itthon van forgalomba helyezve. Kínából ugyanez kb. a „dupla dinamittal” lenne egy árban, így arra azt mondom, hogy sürgős vételnek megfelelő, de ennyi pénzből inkább 2 Elegiantet vennék, ha van időm megvárni a megérkeztüket.

Pro

 • EOX-3304: olcsó, pontos, kettőt adnak egy csomagban
 • EOX-3305: mágneses, van a végén sörnyitó, ez is pontos

Kontra

 • EOX-3304: semmi
 • EOX-3305: drágább a konkurenseknél

hirdetés