hirdetés

72 színű grafikai filctoll készlet

Olcsó és sokrétű

teszt
72 színű grafikai filctoll készlet 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-11-20

Nem tudom, mennyire vagytok képben a különböző hobbikellékek árazása kapcsán, de a hazai boltok jelentős sáppal dolgoznak, ahogy ezt már megszokhattátok. Éppen ezért berendeltünk egy 72 darabos tollkészletet, amit odaadtunk egy hozzáértőnek, hogy készítsen valami olyasmit, amit mi nem tudnánk. A következőekben Dóra rajzait és beszámolóját követhetitek végig. Apropó, az ára 22 000 Ft, egy Copic készlet itthon pedig 100 000, amit „minimum” jelentős különbségnek neveznék.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 8
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 8
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

„Az ecsethegyek pont eléggé kemények, de nem annyira durvák, hogy rossz lenne őket használni. A végek ecsetszerűek, így sokkal könnyebb a kisebb részeket kiszínezni, nehezebb vele hibázni, mint egy vastagabbal. A tinta nem folyik össze-vissza, nem megy túl a vonalakon, nem úgy, mint más szettek esetében. A színek varázslatosak, az árnyalás nagyon könnyű vele, különösen azért, mert a két különböző véget tudom váltogatni.

A készlet színeit nagyon könnyen össze lehet mosni, szépen összeállnak, nem látszik, hol kezdtem el használni, remek átmeneteket lehet vele képezni. Az árnyalatokat illetően, van, amiből sok van –  ami persze előnyös -, viszont van, amit keveselltem. Ez egy picit zavaró, mert így nehezebb megcsinálni az árnyalásokat. Szerencsére a repertoár még így is elég széles, kellően nagyszámú lágy és erős színt tartalmaz. Valószínűleg az előbbiek csak a választott szettől függenek, de szerencsére alternatívákból bőven válogathattok.

Dóri filcekkel készített tesztrajzai

A véleményem az, hogy nagyon jó a készlet és imádom használni, mert élmény vele rajzolni, és hihetetlen, hogy mennyi mindent meg tudok vele csinálni. Remélem, hogy sokáig kitartanak majd, mert sűrűn fogom őket forgatni.”

Összegzés

A 72 darabos grafikai filctoll készlet beváltotta a hozzáfűzött reményeket, kellően sokrétű a pakk, és az itthoni ár nagyjából egyötödéért érhető el. Kétféle fejjel készítették őket, így kifejezetten könnyű az átmenetek megrajzolása, és a sok szín is elég széles repertoárt képez. Mindenkinek csak ajánlani tudom a használatát.

Pro

  • A magyar ár töredékéért érhető el
  • Széles színárnyalat skála
  • Lapos és hegyes hegyek
  • A tinta kellően sűrű ahhoz, hogy ne folyjon

Kontra

  • Bizonyos színekből túl sok, míg másokból nem kellő mennyiség van a készletben

hirdetés