hirdetés

AUTSOME magasnyomású mosók tesztje

Autóra nem ideális

teszt
AUTSOME magasnyomású mosók tesztje 1

Forrás: Banggood

SonkaMod
írta: SonkaMod
2023-09-07

Nagyon fellelkesültem, hogy mennyire jó egy olyan magasnyomású mosó, ami akkumulátoros és egy vödör vízből is működik. Nosza, nem is kellett több, berendeltünk belőle kettőt is. Azt sejtettem, hogy autómosásra nem lesz tökéletes, de más tervem is volt velük, így kíváncsian vártam, hogy hogyan fognak működni. A siker kérdőjeles lett a végére, de azt gondolom, hogy van létjogosultsága az eszköznek, de nem úgy, mint amivel hirdetik.

AUTSOME magasnyomású mosó (nagyobb)

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 6
 • ár/érték arány: 5

6.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

AUTSOME magasnyomású mosó (kisebb)

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 5
 • design és anyagminőség: 5
 • felszereltség, funkciók: 5
 • ergonómia: 6
 • ár/érték arány: 4

5

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Az összeállítás egyszerű, aki látott már csövet életében és műszaki cuccokat, annak nem jelenthet kihívást. Pikk-pakk összeszereltem, nem is akartam vesződni a nyilvánvalóan értelmetlen leírás bogarászásával, de minden egyértelmű volt.

A mosásra váró, talpig mocskos autó részletei:

Elsőnek a nagyobbik variáns került alaposabb teszt alá. Rögtön a nagy falattal kezdtem, megtöltöttem egy nagy Vileda felmosó vödröt tiszta vízzel és kimentem kocsit mosni. Némi szappanos vizet is töltöttem a habosítóba, hogy majd profi módon csináljam a műveletet. Szerencsére a családi csapatszállító jármű kellőképpen homokos, saras volt, az elején pedig egy komplett szúnyog és muslica világháború áldozatainak a nagy része megtalálható volt az autópályázásoknak köszönhetően. Így tehát a feladat adott, minden mást az AUTSOME pisztolyra hagytam.

Érdekes módon a habosító tartály úgy lötyög a gépen, hogy sírhatnékom támadt tőle, ráadásul kis mozgásra is folyt orrán-száján az anyag.

Nosza nekifogtam azért a munkának és legnagyobb megelégedésemre tökéletesen habosított, valami átlagos mosólöttyöt használtam, de még azzal is olyan habot lőtt, hogy öröm volt nézni. Be is véstem egy virtuális jópontot a fejemben az eszköznek, hiszen ez már egy akkora siker volt, amire nem számítottam.

Forrás: RendeljKínait

Ezután jöhetett a mosás, amit én a gőzborotvával szoktam amúgy is végezni, így leginkább ezt használtam. A fejen viszont van még más mód is. Tud vékony sugárban spriccelni, egy sávban “borotválni”, esőztetni és nagyobb területet mosni, de viszonylag nagy nyomással. Első használatkor megijedtem, hogy nem működik, de csak kellett a szivattyúnak a puffer, hogy a víz elérjen a pisztolyig. Meglepően erősnek éreztem a vízsugarat, de azért egyértelműen a közelében sincs egy kézi autómosó erejének. A kocsi nagyjából le is tojta, hogy tisztogatni próbálom, de közelebb tartva a fejet már lett eredménye.

Gyorsan körbe mostam az autót és egyértelműen jobb lett a verda megjelenése. Az odaragadt bogarak rá sem legyintettek, a durva dzsuva sem jött le 100%-ban, de az eredmény egyértelműen jobb lett, mint volt. Tehát azt mondom, hogy alkalmi mosásra, szintentartásnak jó lehet, de nem ússzuk meg vele, hogy elmenjünk időről-időre egy autómosóba, ahol meg lehet normálisan tisztítani.

A felnik sikálásának nem álltam neki, mert vastagon fékporos volt, azzal szemben sincs esélye.

Íme az eredmény:

Amire viszont nem volt panaszom, az az aksiidő, simán bírta egy aksival is, és még csere is a rendelkezésemre állt. Szerintem erre nem lehet panasz, pedig nyilván filléres anyagokból és cellákból épül fel a gép ezen része (is).

Viszont más felhasználási területen is ki akartam próbálni, ami talán életszerűbb egy ilyen eszköznél. Mégpedig az, hogy locsoltam vele. A kertben a paradicsom és paprika palántákat esővízzel szoktam többek között locsolni. Ez a víz egy nagy tartályban gyűlik a csatornából, és eddig kézi kannába merítettem belőle és úgy locsoltam. Az AUTSOME magasnyomású géppel viszont meg tudtam tenni, hogy a tartályba lógattam a cső végét, és a pisztollyal szépen meg tudtam kényelmesen locsolni a veteményest. Itt viszont erős limitáció a cső hossza, ami csak 5 méter. Az esetemben viszont ennyi körülbelül pont elég volt, így elégedett voltam.

AUTSOME (kisebb) magasnyomású mosó

A méretre kisebb AUTSOME pisztoly kicsit komolytalanabbnak tűnik, mint a nagyobb. A csöve sokkal puritánabb, nem lehet tekeréssel változtatni a vízsugarat és van rajta egy gumi elem, ami olyan, mintha rá kéne húzni a gépre, de nem lehet, ezért csak lóg bánatosan. Viszont két aksit is adnak hozzá, de ezek is kisebbek, így ezekkel igazából nem biztos, hogy jobban járunk.

Igazi gagyi hatású.

 

Beindítva nem éreztem, hogy erősebb lenne, mint a másik, sőt, kifejezetten sokat vártam, mire megérkezett a csőbe a víz. Meg sem próbáltam vele az autót lecsapatni, mert éreztem, hogy erőtlenebb, mint az előző. Viszont azt gondoltam, hogy az egy hónapja kint felejtett, bealgásodott gyerekmedencét fogom vele kitisztítani. Elnyomtam rá egy nagy vödörnyi vizet, de az eredmény nem volt nagy „wasistdas”.

A sima szivaccsal könnyen lejövő algát nem tudta leszedni, szinte kicsit sem.

Amire viszont ez a konstrukció is jónak bizonyult, az a locsolás. Mosásra nem ajánlom, sem járdára, sem kocsibeállóra, sem autóra. Egész egyszerűen ezekre nem jó.

Forrás: RendeljKínait

Összegzés

A kisebbik pisztolyt nyugodt szívvel nem ajánlanám, mert a másik sokkal jobb, és árban nincs nagy különbség. Viszont az AUTSOME nagyobbik pisztoly jó lehet alkalmankénti autótisztogatásra, öntözésre, beton locsolásra. Amit viszont érdemes figyelembe venni, hogy ahol van rendes nyomású vezetékes víz (nálam van), az sokkal jobban jár vele, mert erősebb, egy jó pisztollyal pedig sokkal jobban használható, mint ezek a magasnyomású akkus pisztolyok.

A gyengébb, kisebb pisztolyt a BG14da7a  kuponkóddal lehet rendelni és így 13 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, két akkumulátorral. De szerintem sokkal használhatóbb a nagyobbik, ami a BG99DH147  kóddal rendelhető meg és 16 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, szintén két akkumulátorral rendelve. EU raktárból küldik őket, így a szállításra nem kell sok időt számolni.

Pro

 • AUTSOME mosó (nagyobb): Javít a kocsi tisztaságán, alternatív felhasználásra jó, olcsó
 • AUTSOME mosó (kisebb): Olcsó, locsolni lehet vele

Kontra

 • AUTSOME mosó (nagyobb): Elég gagyi, nem elég nagy a nyomás a normális autómosáshoz
 • AUTSOME mosó (kisebb): harmat gyenge, gagyi

hirdetés