Autó szélvédő takaró teszt | RendeljKínait

Autó szélvédő takaró teszt

Dunna alatt alszik a gép

teszt
írta: Jackal
2019-12-07

Tél van. Ez a 6 betű mindig felkészületlenül éri az országot. Hiába esik a hó és fagy le minden, valahogy mindenki figyelmen kívül tudja hagyni a dolgot. A kötöttpályás közlekedés általában “elesik” az első centiméter hó után, így a legtöbben kocsiba ülnek és beállnak a dugóba, de amíg odáig eljutnak, sajnos még le kell küzdeni a szélvédőre fagyott csapadékot. Kivéve természetesen, ha előrelátóan rendeltek egy szélvédő takarót Kínából alig 2700 forintért, hogy legalább a reggel jól induljon.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 8
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Egyrészt, hogy ez egy klasszikus értelemben vett takaró, amennyiben van benne töltelékanyag, másrészt, hogy nyáron is használható, mégpedig az ezüstös, UV-álló felülete miatt. Ami hiányzik a névből, az a víz- és tűzállóság, és hogy a termék piszok jó minőségű. Mielőtt megrendeltem, átfutottam a magyar webshopok kínálatát, de csalódás volt a felhozatal.

A hasonló minőség nagyjából 5000 forintnál kezdődik, és míg a legolcsóbb, leghitványabb darabot már egy ezresért utánad dobják, a szállítás ilyenkor 990 és 2000 forint között ugrál, ami “megalol” egy Kínából rendelő ember szemében. A kiválasztásnál a forma és az ár voltak a döntő szempontok, és én nem vittem túlzásba a válogatást, még a méretet sem ellenőriztem. Szerencsére a 150×100 cm bőven elég az összes kiskategóriás és a legtöbb középkategóriás autóra.

A takaró sima nejlonba csomagolva érkezett és tényleg, de komolyan piszok jó minőségű. A tömés mindenhol egyforma, a “steppelés” is hibátlan, ami viszont a legjobban tetszett, hogy az éleket rendesen leszegték. Nem egy nagy “wasistdas” az egész cucc, de bőven látok benne 3-5 gondtalan évnyi használatot.

A “telepítés” elég egyszerű: miután felhajtottuk az ablaktörlőket, ráterítjük a takarót a szélvédőre, a két oldalsó leffentyűt behajtjuk az utastérbe, rácsukjuk az ajtót, ablaktörlő visszahajt és kész. A nagy hidegek óta használom és eddig teljesen elégedett vagyok. Az ablak nem fagyott le, a hó nem áztatta át az anyagot, én pedig két ajtónyitás után már úton is voltam. A nyári feature-t értelemszerűen nem tudtam még tesztelni, de ha arra gondolok, hogy ezt a szélvédőn kívülre teszem, ezért az üvegfelület nem tud majd felmelegedni és az utastérbe ontani a meleget, akkor megszavazom neki a bizalmat.

Összegzés

Ennyi pénzért ez egy piszok jó ajánlat, jobb, mint bármi a hazai boltokból. Persze hiányzik némi lopásgátló funkció, esetleg pár mágnes a feszesebb vonalakért, de szerencsére a Banggoodnál ezeket a funkciókat is meg lehet vásárolni még mindig jóval a magyar ár alatt.

Pro

  • Jó minőségű
  • Nem ázik át

Kontra

  • Többet kell rá várni, mint a Tescoban