hirdetés

Autó szélvédő takaró teszt

Dunna alatt alszik a gép

teszt
Autó szélvédő takaró teszt 1
írta: Don Kartács
2019-12-07

Tél van. Ez a 6 betű mindig felkészületlenül éri az országot. Hiába esik a hó és fagy le minden, valahogy mindenki figyelmen kívül tudja hagyni a dolgot. A kötöttpályás közlekedés általában “elesik” az első centiméter hó után, így a legtöbben kocsiba ülnek és beállnak a dugóba, de amíg odáig eljutnak, sajnos még le kell küzdeni a szélvédőre fagyott csapadékot. Kivéve természetesen, ha előrelátóan rendeltek egy szélvédő takarót Kínából alig 2700 forintért, hogy legalább a reggel jól induljon.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 8
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Egyrészt, hogy ez egy klasszikus értelemben vett takaró, amennyiben van benne töltelékanyag, másrészt, hogy nyáron is használható, mégpedig az ezüstös, UV-álló felülete miatt. Ami hiányzik a névből, az a víz- és tűzállóság, és hogy a termék piszok jó minőségű. Mielőtt megrendeltem, átfutottam a magyar webshopok kínálatát, de csalódás volt a felhozatal.

A hasonló minőség nagyjából 5000 forintnál kezdődik, és míg a legolcsóbb, leghitványabb darabot már egy ezresért utánad dobják, a szállítás ilyenkor 990 és 2000 forint között ugrál, ami „megalol” egy Kínából rendelő ember szemében. A kiválasztásnál a forma és az ár voltak a döntő szempontok, és én nem vittem túlzásba a válogatást, még a méretet sem ellenőriztem. Szerencsére a 150×100 cm bőven elég az összes kiskategóriás és a legtöbb középkategóriás autóra.

A takaró sima nejlonba csomagolva érkezett és tényleg, de komolyan piszok jó minőségű. A tömés mindenhol egyforma, a “steppelés” is hibátlan, ami viszont a legjobban tetszett, hogy az éleket rendesen leszegték. Nem egy nagy „wasistdas” az egész cucc, de bőven látok benne 3-5 gondtalan évnyi használatot.

A “telepítés” elég egyszerű: miután felhajtottuk az ablaktörlőket, ráterítjük a takarót a szélvédőre, a két oldalsó leffentyűt behajtjuk az utastérbe, rácsukjuk az ajtót, ablaktörlő visszahajt és kész. A nagy hidegek óta használom és eddig teljesen elégedett vagyok. Az ablak nem fagyott le, a hó nem áztatta át az anyagot, én pedig két ajtónyitás után már úton is voltam. A nyári feature-t értelemszerűen nem tudtam még tesztelni, de ha arra gondolok, hogy ezt a szélvédőn kívülre teszem, ezért az üvegfelület nem tud majd felmelegedni és az utastérbe ontani a meleget, akkor megszavazom neki a bizalmat.

Összegzés

Ennyi pénzért ez egy piszok jó ajánlat, jobb, mint bármi a hazai boltokból. Persze hiányzik némi lopásgátló funkció, esetleg pár mágnes a feszesebb vonalakért, de szerencsére a Banggoodnál ezeket a funkciókat is meg lehet vásárolni még mindig jóval a magyar ár alatt.

Pro

  • Jó minőségű
  • Nem ázik át

Kontra

  • Többet kell rá várni, mint a Tescoban

hirdetés