hirdetés

Kínából Rendelők Csoportja csoportszabályzat

Kínából Rendelők Csoportja a rendeljkinait.hu hivatalos, bárki számára nyitott Facebook csoportja.

Azért jött létre, hogy amit kommentekben vagy más felületeken nehézkes lenne megbeszélni, azt itt posztok formájában meg tudjátok, illetve megoszthassuk veletek azokat a villámajánlatokat, amiket máshol nem tudunk elég gyorsan közzétenni. A csoport másik nagyon fontos elve, hogy szeméttől és hülyeségektől mentesen tudjunk működni. Minden más csoportban anarchia uralkodik, mindenki posztol mindenről, folyton lázong, meg miegymás. Mi ezzel szemben inkább kevés értelmes embert szeretnénk itt összegyűjteni, mint sok hülyét. Köszönjük, hogy betartod a szabályokat, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a csoport élhető és valóban hasznos legyen!


SZABÁLYZAT

0.) MIÉRT NEM KERÜLT KI A POSZTOD?

Mert sérti a szabályzat valamelyik elemét, vagy redundáns, már sokszor megválaszolt kérdést tartalmaz.

1.) NE KÖSZÖND MEG A BEFOGADÁST 

Nagyon szívesen, örülünk, hogy itt vagy, de nem kell megköszönni, mert ez csak felesleges posztokat gyárt.

2.) TILTOTT LINKEK, EGYEBEK 

 • WISH! (képek/linkek/kérdések tiltottak!)
  A Wish! mindennek a legalja, szeretnénk, ha senki sem vásárolna onnan. Éppen ezért minden hozzá kapcsolódó tevékenység tiltva van.
 • EUSTOCK.EU
  Itt nem a bolttal van a baj, mert ők korrektek, hanem az üzletrontással. Tudjuk, hogy jó hely az eustock, de amíg nem ők írják nektek a cikkeket, legyetek tisztelettel a munkánkra annyival, hogy nem linkelitek és reklámozzátok őket.
 • Konkurens oldalak linkjei, reklámja
  Mivel mi gondozzuk a csoportot, és nem kevés energiát fektetünk bele, tiszteljétek meg a munkánkat azzal, hogy nem terelitek a konkurens oldalakra a forgalmat. Aki ilyen linkeket posztol vagy reklámoz, többszöri előfordulás után tiltásra számíthat.
 • Hamisítványok, replikák
  Törvény értelmében ezek behozatala tilos, értéktől függően szabálysértés vagy bűncselekmény. A csoportban épp ezért tiltott ez a téma, az ilyen posztok törlésre kerülnek.

3.) NE SPAMELJ, NE REFLINKEZZ 

 • A spam nem megengedett, fölösleges dolgokkal ne szaporítsd a szót!
 • Ne reflinkezz! A reflinkek pénz keresésére alkalmas követhető linke. Ezt a privilégiumot megtartjuk magunknak, hogy az oldalt fenn tudjuk tartani. Szerencsére elég okosak vagyunk hozzá, hogy észrevegyük, ha valaki kamudumákkal reflinkeket posztol. Aki ilyen módon akar pénzt keresni, keressen erre alkalmas csoportot.
  A REFLINKES POSZTOKAT TÖRÖLJÜK!
  Reflink: a link végén legtöbbször kérdőjellel álló egyedi azonosítókat tartalmaz, pl.:
  http://www.gearbest.com/car-dvr/pp_672502.html?lkid=10361264
  https://www.banggood.com/?utm_campaign=22331227_1874&utm_content=3547&p=6B232338637912016021
  https://www.geekbuying.com/?idev_id=142&utm_source=affiliate.geekbuying.com&utm_medium=affiliate_142&utm_campaign=142

4.) KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL A TUDNIVALÓK MENÜPONT TARTALMÁT!

A tapasztalatok szerint 10-ből 8 kérdésre kapásból egyértelmű választ ad a Tudnivalók menüpont, használjátok bátran. Az olyan posztokat, amikre a válasz megtalálható az említett oldalon, nem engedjük ki. Hiába küldöd be még egyszer, akkor sem. Az ennek ellenére kitartóan próbálkozókat tiltással jutalmazzuk. Az “erre van-e kupon” típusú posztokat szintén nem engedjük ki, mert spam. Másnak is ugyanannyi idő megnézni a kupongyűjteményben, hogy van-e hozzá kupon, mint neked.

5.) HOGYAN POSZTOLJ? 

Legalább elfogadható szintű magyar helyesírással, nem 63 kérdőjellel és felkiáltójellel, 50 ponttal, meg 12 vesszővel egymás után. Példa:

 • HELYES
  ,,Sziasztok! Megfogták a csomagot a vámon, de még sosem volt dolgom ilyesmivel. Feltöltöttem a papírok képeit, amelyeket ki kell töltenem, de nem tudom, hogyan tovább. Segítenétek légyszi? Köszönöm!”
 • HELYTELEN
  ,,helo rendetlem android tv boksz ebayröl megfogták vámot áfát ,kell fizetnem ijenkor mivan léci segicsetek kosz !!!!!”
  Ha ilyen posztot látunk, töröljük, az íróját pedig kitiltjuk.

6.) KÁROMKODÁS, MÁSOKAT SÉRTŐ MEGJEGYZÉSEK

Tartsd tiszteletben a többi embert! A csoportban nincs helye az obszcén, politizáló, rasszista, másokat sértő, vallásukban vagy jogaikban korlátozó bejegyzéseknek. Ha ilyet látunk, először moderálunk, többszöri előfordulás esetén tiltjuk a szerzőjét.

7.) NINCS ADOK-VESZEK

Nem szeretnénk bolhapiac irányba elvinni a csoportot, ezért az adok-veszek típusú posztokat nem engedjük ki. Ilyen célra ott a jófogás és a többi hasonló oldal.

8.) NE ZAKLASD AZ ADMINOKAT PRIVÁTBAN

Az adminok személyes Facebook profiljukat is használják a csoportban, de ez nem azt jelenti, hogy privátban is rendelkezésre állnak a csoporttal kapcsolatos kérdésekben. Tartsd tiszteletben a magánéletünket, ha személyes jellegű kérdésed van, amit nem szeretnél a csoportban feltenni, írd a RendeljKínait FB oldalának vagy keress minket e-mailben a Kapcsolat menüpont segítségével.

9.) CSAK OLYAN POSZTOKAT KÖZLÜNK, AMI A KÖZÖSSÉG SZÁMÁRA IS HASZNOS INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZ

Sok olyan posztot küldötök be, amikben egyedi panaszokat írtok le, ezeket azonban csak akkor közöljük, ha a közösség több tagját érintik, tekintettel a panaszok egyediségére. Ha segítségkérés célú a poszt, akkor természetesen kiengedjük, ez a “panaszkodós” jellegű posztokra vonatkozik. Amennyiben egyedi problémátok van, és a Tudnivalók menüpontban nem találtok segítséget, írjatok nekünk privátban!

hirdetés