hirdetés

A Blackview-tól nem számítottunk hajlítható kijelzőre

Nagyot villantott az olcsó telefonokat gyártó cég

hír
A Blackview-tól nem számítottunk hajlítható kijelzőre 1

Forrás: Banggood

Atika
írta: Atika
2024-07-24

A Blackview-t nagyrészt az olcsó telefonjairól és tableteiről ismerhetitek, azonban most egy olyan készülékük bukkant fel, amire egyáltalán nem számítottunk. A Samsung Galaxy Z Flipre hajazó mobil vertikális irányban nyitható szét, került egy kis kijelző a külső oldalára is a kamerák mellé, illetve a dizájn is jól sikerült, nekem legalábbis nagyon tetszik telefon. Habár hardveresen nem tolták túl a dolgot, így is nagyon jó látni, hogy fele annyiba kerül, mint a népszerű, koreai gyártó által kínált alternatíva. A BGbd0ae9  kuponkóddal 191 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért rendelhetitek meg.

A költségeket viszont valahol meg kellett fogni, tehát nem kaptok csúcshardvert, de aggódni azért nem kell. Egy decens, középkategóriás chipet, a Helio G99-et kapta, amivel már biztosan sokszor találkoztatok. 12 GB RAM és 256 GB belső tárhely került még mellé, utóbbi UFS 2.2 technológiát használ, de sajnos nem bővíthető.

Kamerákkal is bőven ellátták, a főszenzor 108 MP-es Samsung ISOCELL HM6-os, amit egy 8 MP-es, 120 fokos, széleslátószögű apparátus egészít ki, a nagyobbik kijelző mögé került hole-punch képalkotó pedig 32 MP-es, de erre túl sokszor nem valószínű, hogy szükségetek lesz. Ezektől már joggal várhattok el jó minőséget, amit egy teszt alapján meg is kaptok.

Az akkumulátor két darabból áll, összesen pedig 4000 mAh kapacitás fért a készüléktestbe, ami 6 óra videónézést vagy 6,5 órányi netezésre elég üzemidőt ígér. A töltés jó gyors, 45 wattal is etethető, így 20 perc alatt 48%-ra tölthető nulláról.

A Blackview HERO 10-zel 4G-n keresztül tudtok mobilnetezni, de két SIM-et is fogad, WiFi-ből az 5-ös verzió jutott, extra kiegészítőket pedig Bluetooth 5.2-n csatlakoztathattok vezeték nélkül. Van GPS a legismertebb műholdak támogatásával, NFC, OTG támogatás és ujjlenyomat olvasó is.

A szoftveres rész is megér egy misét, ugyanis jelenleg az Android 13 alapú DokeOS 4.0-t használja a készülék, ami természetesen a hajlítható kijelzőre lett alakítva. Olyan funkciók vannak benne, mint az osztott képernyős mód, de az iPhone-okról ismert Dynamic Island funkciót is átültette a saját szoftverébe a Blackview. Ami viszont egyáltalán nem elhanyagolható információ, hogy a gyártó 3 évre ígér főverzió frissítést, amit az Android 14-gyel kezdenek hamarosan és még a 16-os főverziót is eljuttatják majd a HERO 10-re.

A kicsit sem hétköznapi telefon annak ellenére, hogy milyen kijelzőt és kialakítást kapott, egyáltalán nem nevezhető drágának, gyakorlatilag ez lett a legolcsóbb hajlítható paneles okostelefon a piacon. A BGbd0ae9  kuponkóddal 191 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vásárolható meg, és a kínai raktáras szállítás ellenére semmilyen extra költséggel nem kell számolnotok.

hirdetés