hirdetés

Mennyit spórolhattok, ha Kínából rendeltek?

Összehasonlítás itthoni árakkal

hír
Mennyit spórolhattok, ha Kínából rendeltek? 1
írta: Rolla
2019-11-19

Az valószínűleg már nem újdonság, hogy rengeteg cuccot jelentősen olcsóbban szerezhettek be közvetlenül Kínából, és a hangsúly itt a közvetlen szón van. Azt már tudjuk, hogy minden Kínából jön, csak az a nem mindegy, hogy ez hány kézen megy át, és hányan rakják rá a saját hasznukat. Éppen ezért jóval egyszerűbb, ha ti rendelitek meg a kütyüket, hiszen sokat spórolhattok az itthoni árakhoz képest. De mennyit is pontosan?

Amit viszont szépen lassan lehagyhattok a kontrák listájáról, az az áfa- és vámkötelezettség, hiszen manapság már a legtöbb kínai webshopnak van ezeket mellőző szállítási módja, például az EU Priority Line, amit a Banggoodnál, a Gearbestnél és a Geekbuyingnál is megtalálhattok. Ha ezekben nem vagytok biztosak, akkor nézzetek körül a Tudnivalók menüpontban, ahol részletesen és érthetően olvashattok többek között a garanciáról, a kézbesítési módokról, a fizetési lehetőségekről, és például a csomagbiztosításokról is. Összességében véve a Kínából rendelés ma már egyáltalán nem akkora mumus, mint évekkel ezelőtt, hiszen azóta jóval kiforrottabb lett a rendszer. Most pedig nézzünk meg pár példát, hogy mennyit spórolhattok az itthoni árakhoz képest.

Mennyit spórolhattok, ha Kínából rendeltek? 2

Amazfit GTS okoskarkötő

Mi mással is kezdhetnénk ezek után a listát, ha nem a GTS-sel? Az Amazfit GTR okosóra után azonnal érkezett a tesó, ami négyzet alakú kijelzőjével leginkább az AppleWatch-ra hajaz. 1,65 colos AMOLED kijelzőjén nyomonkövethetitek sportolás közben is a legfontosabb adatokat, edzés után pedig még több infót és grafikont elemezhettek az appban. Ez nagyban hozzájárul a fejlődésetekhez, hiszen mindenképp motiváló, ha látjátok – vagy éppenséggel nem – a fejlődést. Plakátokon 52 000 forintért hirdetik, Kínából viszont csak 39 000 Ft. Sőt, van egy tökéletes alternatíva is, a magyarországi Xiaomishop személyében, ahol 44 000 forintért vehetitek meg magyar garival.

Mennyit spórolhattok, ha Kínából rendeltek? 3

Kugoo S1 elektromos roller

Manapság már itthon is jóval elterjedtebb az elektromos roller használat, így lehetőségből nincs hiány, hogy kiválasszátok a nektek megfelelő típust. Árak terén is van miből válogatni, hiszen egy komolyabb darab vételárából akár egy alsó-középkategóriás használt autót is lehetne venni, de azért nem kell rögtön túlzásba esni. A Kugoo S1 tökéletes hétköznapi használatra, az éves BKK bérlet árába kerül és fenntartási költsége sincs. Az itthoni árak 130 ezertől indulnak, de a Geekbuyingról 96 000 forintért is megrendelhetitek. Külön öröm, hogy európai raktárból érkezik, így tuti, hogy áfa- és vámmentesen kapjátok kézhez, ráadásul a szállítás gyors és is ingyenes. Teszteltük, versenyeztünk vele és rugdostuk, ezért ha a műszaki adatokra és fotókra is kíváncsiak vagytok, akkor mindenképp olvassátok el a cikket.

Mennyit spórolhattok, ha Kínából rendeltek? 4

Roborock S6 robotporszívó

Azt, hogy milyen fontos körülnézni több helyen is, mi sem igazolja jobban, mint hogy a Roborock S6 esetében akkor jártok a legjobban, ha itthon, a Xiaomishopnál szerzitek be. 170 000 forintért rendelhetitek meg, és bár a kinti ára sem sokkal több, de itthon kaptok hozzá 2 év garanciát. Érdemes megnézni az Árukeresőt is, ahol 192 000 forinttól indulnak az ajánlatok.

Az S6 a robotporszívók már egy komolyabb változata, hiszen nemcsak porszívózni, hanem felmosni is képes, és szinte mindent irányíthattok applikáción keresztül, ráadásul LIDAR szenzorral építi nagyon pontos térképét. Időzíthetitek előre, hogy kitakarítson, mire hazaértek, de az elődhöz képest csökkentették a zajszintjét, így akkor sem zavaró annyira, ha otthon tartózkodtok közben.

Mennyit spórolhattok, ha Kínából rendeltek? 5

Xiaomi Redmi 7 okostelefon

Ha már ilyen jól belemelegedtetek a kiváló itthoni ajánlatokba, akkor itt van még egy lehetőség. A Xiaomi Redmi 7 okostelefont 51 000 forintért próbálja utánatok vágni ordítva a Zöld Manó, de ne hallgassatok rá, mert a Geekbuyingon 40 000-ért, a hazai Xiaomishoptól pedig 43 000 forintért húzhatjátok be. Egy kis csel van azért: míg az 51 000 forintos verzió 3/64, addig az utóbbi kettő 3/32 GB-os, de 256 GB-ig bővíthető SD kártyával a memória, így sokkal jobban jártok, ha az alapból nagy verzió helyett vesztek inkább 3000 forintért egy SD kártyát.

A Redmi 7 júniusban maximális pontszámot kapott, mikor nálunk járt teszten. A csúcskategóriától messze áll, viszont az összes neki szánt feladatot hibátlanul ellátta, és a költséghatékonyság érdekében sem áldoztak fel sok mindent, a duális WiFi és a gyorstöltés esett áldozatul, de ez legyen a legnagyobb problémátok ezért a pénzért.

Mennyit spórolhattok, ha Kínából rendeltek? 6

Xiaomi AirDots Pro vezetéknélküli fülhallgató

A Xiaomi AirDots vonala kicsit sem titkolva igyekszik lemásolni az almás cég dizájnját, a – nem kis – különbség mindössze annyi, hogy a töredékébe kerül. Ettől függetlenül az AirDots Pro még így is a drágább fülesek közé tartozik a maga 17 000 forintos árával – Gearbest -, de még mindig sokkal szebben hangzik ez az összeg, mint az itthoni 23 000 forint.

Se az anyagminőségre, se a hangzásra nem lehet panasz, sőt, olyanokra is gondoltak a tervezők, mint a gyorstöltés. E mellett kocsiban is használható, hiszen headsetként is remekül funkcionált a tesztünk során.

hirdetés