hirdetés

Érdekel a 3D-nyomtatás? Kezdd a Neptune 3D-nyomtatóval

Az Elegoo Neptune nyomtató jó választás lehet, hogy kitanuld 3D-printelést

hír
Érdekel a 3D-nyomtatás? Kezdd a Neptune 3D-nyomtatóval 1

Forrás: Banggood

Techiker's Guide
írta: Techiker’s Guide
2024-08-05

Az Elegoo Neptune 4 megérkezett, és valóban egy vadállat a 3D-nyomtatók ezen piaci szegmensében. Ez a Klipper-kompatibilis FDM-nyomtató nagy teljesítményű, gyors alaplappal van felszerelve, amely elképesztő, akár 500 mm/s sebességet is elérhet a nyomtatásban. Most bemutatjuk nektek, miért is olyan különleges ez az eszköz és miért érdemes beszerezni egyet.

A Neptune 4 hotendje egy réz-titán ötvözet, emellett egyedi légcsatorna kialakítással rendelkezik, ami jobb hőelvezetést biztosít. A hotend akár 300 °C-ig terjedő hőmérsékletre is képes, így a filamentek teljesen megolvadnak és egyenletesen extrudálódnak. Kifinomult hűtőrendszerrel van felszerelve, amely kombinálja a hőelvezető modult az intelligens ventilátorvezérléssel. A négy erőteljes ventilátor maximális fordulatszáma 10 000 fordulat/perc, amely a nyomtatás során hatékonyan vezeti el a hőt. Két oldalt elhelyezett ventilátor a modellt hűti a nyomtatás során, maximális sebességük 11 000 fordulat/perc. Az intelligens ventilátorvezérlésnek köszönhetően minden ventilátor kikapcsol a nyomtatás után, ami energiát takarít meg és csökkenti a zajszintet.

Kézi vagy automatikus szintezés

A Neptune 4 egy nagy pontosságú, érintésmentes érzékelővel rendelkezik, amely automatikusan begyűjti az adatokat az építő platform 121 pontjáról, növelve a nyomtatás sikerességi arányát. A V-vezetősín kerekek kiváló minőségű és kopásálló POM-anyagból készültek. Ezek biztosítják az ultra-csendes mozgásokat és a nagy pontosságot. A V-vezetősín átviteli mechanizmusa egy excentrikus szigetelőoszloppal van megerősítve, amely kompenzálja a kerekek hosszú távú kopása által okozott pontosságcsökkenést. Ha filament szakad vagy elfogy, automatikusan hibajelzést ad és megszakítja a nyomtatási folyamatot, hogy elkerülje a modell hibáit vagy a filament pazarlását. Áramkimaradás esetén kényelmesen folytathatjuk a nyomtatást, amint az áramellátás újra megindul. A mágneses 4,3 hüvelykes érintőképernyőt a nyomtató alapjához rögzíthetjük vagy kényelmesen a kezünkben tarthatjuk. A képernyő több nyelvet támogat, beleértve az egyszerűsített kínai, angol, spanyol, francia, olasz, orosz, német és japán nyelvet.

Nyomtatás hálózatokon keresztül

Távolról is irányíthatjuk és felügyelhetjük a nyomtatási folyamatot a WEB-terminálon keresztül, így mindig szemmel tarthatjuk munkáinkat. A feszítőgomb segítségével könnyen beállíthatjuk a szíjfeszítést. Az Y-tengely profilját szélesebbre tervezték (56 mm), hogy stabilabb és simább mozgásokat biztosítson. A Neptune 4 két erőteljes Z-tengely motorral és menetes orsókkal rendelkezik, amelyek jobb nyomtatási minőséget és nagyobb pontosságot biztosítanak. A napfény nem mindig elég, hogy megcsodálhassuk kreatív eredményeinket, ezért a Neptune 4 most LED-világítással érkezik! Az egyik LED-fény a fúvóka mellett helyezkedik el, míg a nyomtató keretének tetején egy 30 LED-es fénycsík található. Mindkét LED-világítást könnyen be- és kikapcsolhatjuk az érintőképernyőn.

Alapvetően azoknak ajánljuk, akik nem akarnak sokat költeni a 3D-nyomtatásra, de azért szeretnének egy modern eszközt hazavinni, amivel meg lehet tanulni a hobbi csínját-bínját, ráadásul most kifejezetten kedvező áron lehet hozzájutni a Banggoodon, a BGbdc8b6  kuponért cserébe 68 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért.

hirdetés