hirdetés

Dizájnjával és méretével kápráztat el a Firebat mini PC

Kicsi a bors, de látványos (és egészen erős)

hír
Dizájnjával és méretével kápráztat el a Firebat mini PC 1

Forrás: Aliexpress

Moniqa
írta: Moniqa
2024-08-07

A Firebat mini PC teljesítményorientált felhasználók számára készült. Azoknak, akik nagy teljesítményű, mégis helytakarékos gépre vágynak. Ez egy igazán izgalmas és kompakt asztali számítógép, amely nemcsak megfelelő teljesítményt nyújt, hanem stílusos megjelenésével is elnyeri a figyelmet. Nézzük meg, mit kínál ez az apró, mégis hatékony gép, és miért érdemes fontolóra venni a vásárlását.

Az AMD R7-7840HS szintén nyolc maggal és 16 szállal rendelkezik, alapórajele 3,3 GHz, amely boost módban 4,9 GHz-re is felmehet. Ez a processzor különösen a gaming és a professzionális alkalmazásokhoz lett tervezve, biztosítva a zökkenőmentes és gyors teljesítményt. Emellett hatékony energiafelhasználásának köszönhetően igen gazdaságos is.

Az AMD R5-6600H egy hatmagos processzor, amely 12 szálat képes kezelni. Alapórajele 3,3 GHz, amely boost módban 4,5 GHz-re is emelkedhet. Ez a processzor kiválóan alkalmas mindennapi feladatokhoz, mint például a webböngészés, szövegszerkesztés és könnyebb játékok futtatása. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, amely ideális választás azok számára, akik jó ár-érték arányú processzort keresnek.

A 16 GB-os DDR5-ös memória lehetővé teszi, hogy egyszerre több alkalmazást is megfelelően futtass.

Az új DDR5 technológia hihetetlen sebességgel továbbítja az adatokat, így biztosítva a gyors és hatékony működést. Ezzel a memóriakapacitással és sebességgel könnyedén tárolhatod és elérheted a fontos fájlokat és alkalmazásokat.

A Firebat mini PC 512 GB-os M.2 SSD tárhellyel rendelkezik. Az M.2 interfész gyors adatátvitelt biztosít, amely ideális a rendszerindításhoz és az alkalmazások gyors betöltéséhez. Lehetőséged van azonban további M.2 SSD hozzáadására, amennyiben több tárhelyre van szükséged. Az egyes processzorverziók közötti különbségek miatt a 7840HS verzió nem támogatja a SATA HDD-ket, így ebben az esetben nincs lehetőség hagyományos merevlemez hozzáadására.

A számítógép gazdag portkínálattal rendelkezik, amely lehetővé teszi a különféle eszközök és perifériák csatlakoztatását. Található rajta 1 db HDMI, 2 db RJ45 (Ethernet), 1 db 3,5 mm audio jack, 1 db 3,5 mm mic jack, 4 db USB 3.0, 2 db USB 2.0 és egy USB Type-C port is. Ez a széleskörű portkínálat biztosítja, hogy minden szükséges eszközt csatlakoztathass a mini PC-hez, legyen szó monitorról, hálózati kapcsolatról, vagy egyéb eszközökről. A WiFi6 és Bluetooth 5.2 technológiák biztosítják a gyors és stabil vezeték nélküli kapcsolatot, így a legújabb alkalmazások használata során sem lesz problémád a kapcsolati sebességgel.

Dizájnjával és méretével kápráztat el a Firebat mini PC 2

Forrás: Aliexpress

A Firebat Mini PC nem rendelkezik dedikált videókártyával. Ehelyett az integrált AMD Radeon grafikai egységeket használja, amelyek az adott processzortól függően változnak:

  • AMD R7-7735HS: Radeon 680M Graphics
  • AMD R7-7940HS: Radeon 780M Graphics
  • AMD R7-7840HS: Radeon 780M Graphics
  • AMD R5-6600H: Radeon 660M Graphics

Az integrált grafikus egységek megfelelő teljesítményt nyújtanak a legtöbb általános felhasználási területhez, beleértve a médialejátszást, a könnyebb játékokat és a grafikai munkákat is. Az erős processzorok és a gyors SSD tárhely lehetővé teszik a zökkenőmentes munkavégzést, akár több feladat egyidejű elvégzését is. A gyors grafikus egységek és a nagy felbontású kijelző támogatása révén ideális a filmnézéshez, zenehallgatáshoz és más multimédiás tevékenységekhez. Bár nincs dedikált videókártya, az integrált Radeon grafika elegendő teljesítményt nyújt a kevésbé erőforrás-igényes és a régebbi játékokhoz.

Nemcsak teljesítményben, hanem megjelenésben is kiemelkedik ez a mini PC. A színes és stílusos dizájn segít kifejezni egyedi stílusodat. Az átlátszó ház különleges megjelenést biztosít, amely garantáltan felkelti a figyelmet.

A Firebat mini PC mérete mindössze 130x130x54 mm, tömege pedig csupán 500 g, így könnyedén magaddal viheted bárhová és mindenhol elfér. Akár utazol, akár csak kevés hely áll rendelkezésedre, ez a mini PC tökéletesen illeszkedik az életedbe.

Előtelepített angol nyelvű Windows 11 operációs rendszerrel érkezik. Ha más nyelvet szeretnél használni, könnyedén letöltheted a nyelvi csomagot az operációs rendszeren keresztül. Az egyszerű telepítés és a felhasználóbarát felület lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen elkezdhesd használni az új számítógépedet.

Ára a különböző konfigurációk szerint alakul:

R5-6600H processzorral 123 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., AMD R7-7735HS-el 148 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., (7840HS – elfogyott!), 7940HS-el pedig 184 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért kapható. Az áfát itthon kell rájuk megfizetni.

hirdetés