Akciós az 5G-s Oukitel WP10 a hivatalos Ali boltban | RendeljKínait

Akciós az 5G-s Oukitel WP10 a hivatalos Ali boltban

Felsőkategóriás és ütésálló

hír
írta: SonkaMod
2021-04-26

Az Oukitel az elsők között volt az olyan strapatelefon megalkotásában, ami támogatja az 5G hálózatokat. Mivel ez egyelőre csak a felsőkategória kiváltsága, így a többi paramétere is a legfelsőbb ligába sorolja a WP10-et. A készülék ennek megfelelően nem olcsó, de a tavaly novemberi megjelenése óta jelentősen csökkent az ára, így most kedvező áron lehet megvásárolni a hivatalos Aliexpress boltból.

Sajnos vezeték nélküli töltés nincs benne, viszont az NFC chip nem maradt ki, így a mobiltelefonos fizetésről nem kell lemondanunk. A hátoldalán négyelemű kameraszenzor látható, amiből a főlencse egy 48 MP-es Sony szenzor, amit kisegít egy 13 MP-es széleslátószögű és egy makró kamera, valamint egy mélységérzékelő.

A strapatelefonok jellemzője, hogy plusz funkciókkal is rendelkeznek, mint például a víz- és ütésállóság. A WP10 IP68, IP69K és MIL-STD-8110G szabványokkal rendelkezik, ami borítékolja, hogy nem árt neki a vízbemerítés, a por, és az eséseket is bírja másfél méteres magasságból. További érdekesség, hogy kesztyűn keresztül is érzékel a kijelzője, így nem kell hozzá azt levennünk. A különleges funkciók közé tartozik a hátlapi csatlakozó, ahová különböző külső modulok illeszthetők. Ez a technológia egyelőre nem kifejezetten elterjedt, pedig akár hasznos is lehetne.

Az Oukitel nem szokott saját szoftvert fejleszteni, hanem rábízzák ezt a Google-re, ami remek döntés, így gyári Android 10 fut a készüléken. Kommunikációs téren teljesen high-end a készülék, támogatja a 4G és 5G hálózatokat, van benne duális WiFi, GPS és Bluetooth 5.1 is.

A készülék tavaly novemberben bevezető, akciós áron volt 120 000 forint, azóta viszont még esett egy keveset az ára. Ha strapatelefont szeretnétek, de nem éritek be a gyengébb megoldásokkal, akkor az Oukitel WP10 egy jó választás, főleg, hogy már az 5G-t is támogatja. Az Aliexpressen az Oukitel Official Store-ban most egy nagyszabású akció keretében, a ZAEOUKITEL10 kuponkóddal 111 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül. A cikk írásakor kínai raktárból rendelhető (így számolni kell még plusz áfával), de várhatóan hamarosan feltöltik a spanyol raktárakat is, ahonnan már áfamentesen lehet hozzájutni.