hirdetés

Olcsóbb lett a Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE

A hosszú név mellé hardveres ráncfelvarrás is jár

hír
Olcsóbb lett a Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 1
írta: molcsa
2021-11-14

A Xiaomi nemrég kiadott egy ráncfelvarrott verziót az általunk is tesztelt 11 Lite 5G-ből NE, azaz “new edition” néven. Ezzel a lépéssel már ez a készülék is versenybe került a leghosszabb nevű Xiaomi telefon címért, de ami ennél fontosabb, hogy a névhosszabbítás mellé kapott egy kisebb hardveres ráncfelvarrást is. Ennek talán a legnagyobb oka, hogy az elődben található Qualcomm Snapdragon 780G gyártása gyakorlatilag megszűnt a globális chiphiány miatt, így ebbe a Snapdragon 778G került. Egy hónapja még közel 10 ezer forinttal drágábban lehetett megvenni a Mi 11 Lite 5G NE-t, mostanra viszont szépen lecsorgott az ára 104 000 forintra.

A váltás olyan nagyon nem fogja átformálni a telefon megítélését, hiszen a Snapdragon 778G csak annyiban különbözik az előd 780G-jétől, hogy 6 nm-es a csíkszélessége, viszont már támogatja az UFS 3.1 technológiát. Háromféle memória és háttértárkiosztással jelent meg: a legkiseb 6/128 GB-os, a középső már 8 GB RAM-mal és 128 GB-os háttértárral rendelkezik, míg a legerősebb ugyanennyi memóriát, de 256 GB tárhelyet kapott. A kijelzője 6,55 inch képátlójú és 2400×1080 pixeles AMOLED panel, mely támogatja a HDR10-et is. Corning Gorilla Glass 5 védi a karcoktól, és a maximális fényereje 800 nit. A hátoldalán maradt a jól ismert három lencsés kamera a 64 MP-es főlencsével, az ultraszéles látószögű szenzorral és a telemakró lencsével.

4250 mAh kapacitású az akkumulátora, és szerencsére ez is megkapta a 33 wattos gyorstöltést, amivel már szép sebeséggel tölthetjük a telefont a Type-C porton keresztül. Bluetooth 5.2, WiFi 6, GPS és NFC is került a készülékbe, valamint – ahogy a nevéből is kiderül -, támogatja az 5G mobilhálózatokat is. MIUI 12-vel érkezik a telefon, de előre láthatólag a jövőben meg fog kapni három nagy Android frissítést is, és 4 évig lesz támogatott a biztonsági frissítések által. 

A 6/128-as verzió most elég jó áron kapható a Banggoodon, szállítással együtt 104 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, és az ár már az áfát is tartalmazza, így plusz költségünk már nem keletkezik. Látszik tehát, hogy szépen csorog lefelé az új modell ára, közel 10 ezer forintot csökkent 1 hónap alatt, megjenéskor pedig még 120 ezer feletti árcímkével rendelkezett.

hirdetés