hirdetés

Bluetti akkumulátor, ami önmagában megállja a helyét (X)

Nemcsak kiegészítő, hanem teljes értékű eszköz is

hír
Bluetti akkumulátor, ami önmagában megállja a helyét (X) 1

Forrás: Bluetti

írta: Don Kartács
2023-08-14

Ha rendelkezel power stationnel, valószínűleg már találkoztál a kiegészítő akkumulátorok témakörével. Sok márka ma már moduláris energiatárolási megoldásokat kínál, amelyek általában tartalmazzák az alap invertert és további akkumulátorcsomagokat, azért, hogy a kapacitást rugalmasan lehessen bővíteni. Ezeket az akkumulátor modulok, melyeket „extendernek” is neveznek, lehetővé teszik számodra, hogy megnöveld az energiaállomás kapacitását az igényeidnek megfelelően. Ezekről lesz ma szó!

Emellett ezek az akkumulátorok saját fejlesztésű akkumulátorkezelő +rendszert (BMS) alkalmaznak, amely védi őket a túltöltéstől, a rövidzárlattól és más potenciális biztonsági kockázatoktól.

Forrás: Bluetti

Teljesértékű power stationök több kimenettel és töltési móddal

A Bluetti bővítő akkumulátorok nem csupán kiegészítői a power stationöknek, hanem teljes értékű eszközök is, be- és kikapcsoló gombokkal, töltöttség jelzővel, több bemenettel és kimenettel. Közvetlenül csatlakoztathatod eszközeidet a három kimenetükre: egy 100 W USB-C portra, egy 18 W USB-A portra és egy 12 V/10 A-es szivargyújtó aljzatra. Töltéshez használhattok hálózati adaptereket, napelemeket, autós aljzatokat vagy akár ólomakkumulátorokat is. Néhány modell akár kettős gyorstöltést is támogat.

Forrás: Bluetti

Bluetti kiegészítő akkumulátor modellek

Hosszabb futási idő családi kempingezéshez

Ha családi kiruccanást tervezel egy AC60 energiaállomással, érdemes néhány B80 akkumulátorcsomagot hozzáadnod, hogy nagyobb kapacitás álljon rendelkezésdre lakott területen kívül is. A 806 Wh-s B80 akkumulátor önmagában is 43-szor feltöltheti a telefonodat, 10-szer a laptopodat, és több mint 60 órán át világíthat a beépített elemlámpa funkciójával. Ráadásul a kompakt B80 akkumulátor kihajtható fogantyúval és IP65 minősítéssel is rendelkezik, így könnyedén magaddal viheted strandra vagy medencés partikhoz, hajózáshoz és egyebekhez.

Kempingezéshez a B230-at ajánljuk, ami remekül kiegészíti az AC200MAX-ot. Egy vagy két akkumulátorcsomagot csatlakoztathatsz a generátorhoz, és így 6144 Wh kapacitáshoz juthatsz, amivel akár elektromos grilleket és vízforralókat is megtáplálhatsz. Mivel az akkumulátornak saját kimenetei vannak, a táblagépeid, telefonjaid és hordozható eszközeid közvetlenül tőle kapnak áramot. Egy felhasználó véleménye szerint: „A B230 2 000 Wh-os akkumulátoráról kb. 4 napig működik a 12 voltos hűtőm”.

Több tartalékenergia hosszabb áramkimaradásokra

Néhányan találkozhattok azzal a helyzettel, amikor egy közepes teljesítményű energiatároló a házatokban nem tudja megfelelően megtáplálni az otthonotokat áramkimaradáskor, és egy új nagy kapacitású energiatároló megoldás egy vagyonba kerülne. A Bluetti költséghatékony lehetőségeket kínál az előbbi problémára a 3072 Wh-s B300 és B300S modellekkel. A két akkumulátor közötti fő különbség az, hogy a B300S-nek önfűtési funkciója is van, így akár -20°C-os hőmérséklet mellett is üzemképes marad. Nagyszerű választás azoknak, akik hideg éghajlaton élnek vagy extrém kalandokra vállalkoznak.

A moduláris AC300 akár 12 288 Wh-ig is bővíthető 4 darab B300 vagy B300S akkumulátor segítségével, míg az AC500 támogat 4 darab B300 vagy 6 darab B300S akkumulátorcsomagot, ami összesen 18 432 Wh-t tesz ki. Ez elegendő egy átlagos 3 kWh fogyasztású otthon áramellátásához majdnem egy hétig. Ezek az akkumulátorcsomagok egyszerűen több energiát biztosítanak a hűtők, a TV-k, a konyhai berendezések és más alapvető eszközeitek működtetéséhez egy hosszabb áramkimaradás során.

Forrás: Bluetti

Legújabb Bluetti hírek

A legújabb Bluetti hírek az eddig még meg nem jelent AC60P és AC180P modellekre vonatkoznak. Az IP65 besorolású vízálló AC60P egy kisebb power station, amely 9,1 kg tömegű, rendkívül mobil és kapacitásában is rugalmas. Ha két 806 Wh-s B80P akkumulátorral kiegészítitek, a kapacitás 504 Wh-ról egészen 2116 Wh-ig emelkedhet. Másrészről az AC180P is egy új energiatárolási megoldás, amely 1440 Wh kapacitással és 1800 W kimenettel rendelkezik.

A Bluettiről

A Bluetti megalakulása óta elkötelezett a fenntarthatóság és a zöld energia megoldások előmozdítása mellett. Azáltal, hogy környezetbarát energiatárolási megoldásokat kínál beltéri és kültéri használatra egyaránt, a Bluetti célja, hogy kivételes élményt nyújtson otthonaitokban, miközben hozzájárul bolygónk fenntartható jövőjéhez is. Ez a fenntartható energia iránti elkötelezettség segített a Bluettinek abban, hogy több mint 110 országban elérhetővé tegye a termékeit, és világszerte több millió ügyfél bizalmát elnyerje.

További információkért látogassatok el a Bluetti a www.bluettipower.eu oldalára.

hirdetés