hirdetés

Wuben C2 2000 elemlámpa teszt

A Nitecore-ok olcsóbb kisöccse

teszt
Wuben C2 2000 elemlámpa teszt 1

Forrás: Banggood

írta: Don Kartács
2022-03-23

A Wuben nem egy ismeretlen márka, egész minőségi lámpákat gyárt már egy ideje. Általában innovatív megoldásokkal – Type-C alapú töltés, 21700-as akkumulátor, power bank funkció – dolgoznak, és a Nitecore lámpák alá árazzák be a termékeiket. Persze ettől még ezek sem kimondottan olcsók, hiszen a minőséget meg kell fizetni, a C2-ért 12 000 Ft-ot kérnek érte a BGHU1912 kóddal, szállítással együtt, az áfát pedig a Banggood fizeti.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ami a minőségét illeti, kiköpött Nitecore, csak ez matt fekete alapon ezüst felirattal, és nem sárgával operál.

Az anyaghasználat remek, jók ezek az érdesítések a felületén, szerintem még kesztyűben is kényelmes lesz fogni, nem csúszik ki a tenyérből. Az oldalán ott a klipsz amivel farmerzsebre vagy táskaszíjra is felakasztható, míg a lámpát egy IP68 szabványt is teljesítő tömített vég zárja le. Ez a gyakorlatban vízállóságot jelent 1 méter mélységig, de azért ne ezzel búvárkodjatok, viszont még egy durvább vihar sem fog nektek gondot okozni, sőt 1 méter magasságból le is ejthető, azt is kibírja. Természetesen ezt is “aviation grade 6061 aluminium alloy”-ból faragták ki, a varázsmondat magyarul nagyjából ennyit tesz: repülésben is használt alumínium ötvözet, de minden komolyabb lámpa ebből készül, szóval ettől már nem szabad hasra esnetek.

A  Wuben C2-n egyetlen gomb van, aminek a közepén egy nagy “W”-t helyeztek el, ez tulajdonképpen visszajelző lámpaként szolgál, a töltöttséget mutatja kékben vagy pirosban,

amit villogással is meg tud fűszerezni, ebből kitalálható az aksi feszültsége. Másik funkciója a halvány derengés így vak sötétben is könnyen megtalálható a lámpa. A kapcsoló “reverse clicky” rendszerű, vagyis benyomásra nem történik semmi, elengedésre viszont aktiválja az adott funkciót. Egy nyomás a ki- és bekapcsolás, dupla pedig vált a különböző működési módok között. A trükk az, hogyha sima elemlámpa módban van, akkor folyamatos nyomvatartásra váltogat a 5 fényerő között, ezen kívül dupla nyomásra stroboszkóp és SOS módra is képes átváltani. Gyorsan megszokható, logikus, megszerettem.

Beszéljünk egy kicsit a lámpa lelkéről, az SST40-es LED-ről. Kerestem róla teszteket, de a legjobb infót a Budeglightforumban találtam meg, ahol korábbi LED-ekkel hasonlítják össze a teljesítményét. A lényeg az, hogy az SST40 akár 2500 lumen kibocsájtására is képes, tehát a Wuben C2 2000 lumenje teljesen hihető. A színhőmérséklete 6500 kelvin, és nincs is belőle másmilyen variáns, vagyis viszonylag kékes-fehér a fénye, de ez teljesen rendben van egy elemlámpa esetében.

A fénypászma 358 méterre világít el Turbo fokozatban,

de egyszerűen Budapesten nem találtam egy olyan helyet, ami ekkora és sötét is van rajta, szántóföld meg nem volt a közelben. A Gellért-hegyi Filozófusok kertjét és a Tabánt is nevetve átvitte, csak sajna ezek a fránya fák közelebb voltak 358 méternél, de a 200-250 biztosan gond nélkül megvolt neki.

Forrás: Wuben

Az üzemideje értelemszerűen a kibocsájtott csóva erejétől függ,

az értékeket le tudjátok a táblázatból olvasni, a 300 órás működési idő – bocs, nem próbáltam ki, mert ez majdnem 2 hét lenne – az 5 lumenes “nyomi” módra értendő, maxon viszont megküldtem a drágát, és itt ki is jött a turpisság: 1 perc után leszabályoz 2000 lumenről 700-ra. Ennek az oka a túlmelegedés, a lámpát megvédi a beépített elektronika, de egyébként is annyira felmelegedne, hogy nem tudnátok kézben tartani. Utána még így is elmegy 3 órát, a gyártó nem kamuzott, viszont kötve hiszem, hogy valaki ilyen hosszú időn át akarna 300 méterekre világítani. A C2 memóriás elemlámpa, vagyis megjegyzi, hogy az 5 fokozat közül melyikben hagytátok utoljára, és így fog világítani a legközelebbi bekapcsoláskor.

Amitől egy lámpa kifejezetten drága szokott lenni, az a jó vetítőlencse és az egyenletesen vetített “kép”. Ez igaz is ECO módban, ott teljesen homogén a fénysugár, de ahogy növelitek a teljesítményt, úgy gyűrűsödik a képe. Maximum teljesítményen a közepe brutálisan világos, körülötte van egy sötétebb gyűrű, majd újra világosodni kezd a csóva a kör szélei felé, vagyis nem teljesen egyenletes, de hát egyik gyártóé sem az, és ez így is a jobbak közé tartozik. Érdemes még megemlíteni a power bank funkció teljesítményét, ami maximum 5 V 2 A-t tud leadni, vagyis 10 W-tal tölthettek más eszközöket.

Összegzés

Jó kis lámpát hozott össze a Wuben a C2 személyében, sok mindent tud, és nincs különösebb hibája a terméknek. A 2000 lumenes fényerőt viszont csak 1 percig tudja tartani, utána leszabályoz a túlmelegedés elleni elektronika. Tehát aki a brutális fényerő miatt veszi, az csalódni fog, viszont 700 lument 3 órán át képes tartani, ami szintén nagyon sok. A minősége remek, jó a power bank funkció, hosszú az üzemideje, egyszerűen kezelhető, és már 21700-as akkukat is fogad, ami benne foglaltatik az árban. Mivel egy ilyen telep 7-8000 Ft, ráadásul a lámpán keresztül tölthető, ez azért nagy mértékben módosította az árról alkotott véleményemet.

12 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGHU1912 kóddal, szállítással együtt, ami így már egyáltalán nem vészes, főleg hogy az áfát a Banggood fizeti. Van viszont egy objektív dolog, ami miatt mégsem tartom bomba, csak nagyon jó vételnek, ez pedig az, hogy a Nextool 2000 LM majdnem ugyanezt tudja, nagyjából ugyanennyiért, igaz, az még nem 21700-as akkuval jön – hanem 26650-essel -, és nem is EDC lámpa. Ennek tükrében döntsetek, melyiket válasszátok, ha túrázni akartok, vegyétek a Wuben C2-t.

Pro

 • Remek minőség
 • 21700-as telepeket is fogad
 • Power bankként is működik
 • Brutális fényerő
 • Egyszerű kezelhetőség, vízállóság
 • Az árban benne van az akkumulátor is

Kontra

 • Nem egy olcsó darab

hirdetés