hirdetés

BlitzWolf BW-WS01 időjárás állomás teszt

Lehet ezt jól csinálni

teszt
BlitzWolf BW-WS01 időjárás állomás teszt 1
írta: Don Kartács
2021-06-22

A Digoo időjárás állomás után nagyon vártam, hogy a konkurencia milyen kütyüvel rukkol elő. A BlitzWolf BW-WS01 szerencsére kijavította a másik termék hibáit, kezel 3 szenzort, elemről és nem direkt tápról működik és kijelzi a komfortérzetet is. Cserébe viszont egy picit drágább, mint a Digoo állomása, 5600 és 8000 Ft-ot kérnek variánstól és szenzorszámtól függően. Az Air Parcel szállítás 3 dolláros költsége mellé köthettek vámbiztosítást is 0,09 dodóért cserébe.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ami az összhatást illeti, egy kicsit felemásak az érzéseim.

Mellétettem a Digoo eszközét, és összerakottságban, anyagminőségben és a dizájnban egyértelműen a BlitzWolf terméke nyer. Sokkal jobban beleilleszthető ez a kör alakú, fehér eszköz a lakás enteriőrjébe, mint a fekete kocka. A kijelzője viszont egyértelműen gyengébb, mint a konkurensé. Egyrészt nem színes, másrészt kisebb a fényereje is, az adatok elrendezése viszont valahogy jobb. Ez is egy LCD panelen jeleníti meg a dolgokat, szóval a betekintési szöge nem túl nagy, de egyrészt van egy kihajtható támaszláb, amivel a dőlésszög állítható, másrészt meg van akasztóhely a hátoldalon. Aki fel akarja fúrni, úgyis szemből nézi majd a panelt, szóval a kis betekintési szög sem zavaró a gyakorlatban. A hátlapja mágneses, így nagy fém felületekre – pl. hűtő – is felhelyezhető.

A panelen a hőmérséklet és a páratartalom jelenik meg,

felül a központi egység, alul pedig a szenzor adatai alapján. A kis CH felirat az adott szenzor csatornáját mutatja, pl. a CH1 az egyes érzékelő, a CH2 pedig a kettes. A képernyő felső részén az aktuális időjáráshoz tartozó “érzetet” mutatja az állomás, vagyis hogy száraz, komfortos vagy fülledt-e az idő. Szerintem ennek túl sok értelme nincsen, mert te magadtól is érzed ugyanezt, de egy funkciónak azért elmegy. A vezérlésért a hátoldalon elhelyezett 4 nyomkodó felel, míg a karima tetején a kijelző háttérvilágítását kapcsoló érintőgomb helyezkedik el. Természetesen válthattok Celsius és Farenheit között, párosíthattok újabb szenzorokat, maximum 3 db-ig, illetve a maximum és minimum hőmérséklet értékeket is kiírathatjátok a BW-WS01-gyel.

A szenzorok maximum 30 méterre helyezhetők el a központi egységtől,

de nyilván ezt a távolságot nagy mértékben csökkentik az eszközök közé eső tárgyak, például a vasbeton födém, a vastag téglafal stb. Nálam 2 hagyományos téglafalon keresztül tökéletesen működött – erre 10 métert ad meg a gyártó -, nem hiszem hogy ezzel nagy gond lenne, de ha a 3 szenzoros verziót választjátok, akkor érdemes a terület közepére elhelyezni az időjárás állomást. Érdekesség, hogy az időt nem mutatja, pedig nem nagyon van olyan eszköz, ami ne tudná ezt a funkciót. Ezt leszámítva viszont nem tudok belekötni a cuccba, viszont a mérési pontosság kapcsán azért merült fel bennem kérdés.

Két módon is teszteltem, egyrészt felraktam a lakás termosztátjának tetejére,

és megnéztem mekkora eltérést mutatnak egymáshoz képest az eszközök. Általában 0,1-0,5 Celsiuson belül voltak, ami szerintem elfogadható. Majd mellécsattintottam a Digoo állomását is, ahol hasonló értékek jöttek ki. A lényeg az, hogy a 3 mérőszenzor kb. 0,1-0,5 Celsius fokos szórással mér egymáshoz képest, ami szerintem teljesen elfogadható.

Összegzés

A BlitzWolf BW-WS01 egy teljesen szolid cucc, két dologba tudok belekötni, egyik hogy a kijelzője nem színes, a másik pedig hogy 3 havonta kell elemet cserélni benne. Más baja viszont nincs, elég pontos, jól néz ki, az anyaghasználata is rendben van. Az ára sem szállt el, ráadásul szépen skálázható 5600 és 8000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). között, a hozzá adott szenzorok számától függően. Az Air Parcel szállítás 3 dolláros költsége mellé köthettek vámbiztosítást is 0,09 dodóért cserébe, ilyenkor a Banggood visszatéríti a vámolás költségeit, ha június 30-ig megrendelitek a terméket.

Pro

 • Jó minőség, nett dizájn
 • 3 szenzort is kezel
 • Elég pontosan mér
 • Nagyon egyszerű kezelhetőség

Kontra

 • Nem színes a kijelző
 • 3 havonta elemet kell cserélni

hirdetés