hirdetés

BlitzWolf BW-TM01 időjárás állomás teszt

Két szenzor több, mint egy

teszt
BlitzWolf BW-TM01 időjárás állomás teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-01-24

Már nagyon aktuális volt, hogy vásároljak magamnak egy időjárás állomást, és hát mi lehetne annál hitelesebb teszt, ha mi is fogyasztjuk a kínai portékát. A BW-TM01 ráadásul egyből 2 darab kiegészítő szenzorral érkezik (lehetett ezt kapni már hárommal is), így tulajdonképpen 3 helyen is mérhetitek a hőmérsékletet, hiszen a számtalan adatot kijelző központi egységben is van egy mérő. A komplett szettért a BGHU1591  kuponkóddal most mindössze 6700 Ft-ot kérnek, és ebben már benne van a szállítás költsége is. A terméket cseh raktárból küldik, nekem 6 nap alatt meg is érkezett a cucc.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Viszont a központi egység hármat is képes kezelni, így juthat a lakásba, a garászsba, a konyhába, kintre vagy éppen a tetőtérbe is, ha arra van szükségetek. Adnak hozzá egy szög egyszerű leírást, ami arra tökéletesen elég, hogy a beállításokat el tudjátok végezni, de nem egy ördöglakat, én intuitíven rájöttem mindenre.

A központi egység és minden további szenzor is 2-2 AAA elemmel működik, ami 3 db szenzor esetében már 8 AAA elemet jelent,

szóval elég nagy környezeti terhelést lehet vele okozni. Az akku viszont a szélsőséges időjárás körülmények között nem nagyon játszik, vagyis marad a ceruza vagy a gombelem, így én is bepattintottam 6 db-ot a saját szettembe. Ami az állomást illeti, egy monokróm LCD kijelző foglal benne helyet, aminek hátránya, hogy csak viszonylag szűk tartományban látszik jól, ott viszont lámpafénynél is, tehát a fényerejére nem lehet panasz, éjszaka pedig a felső gomb megnyomásával lehet a háttérvilágítást bekapcsolni. Abban, hogy mindig jó szögben álljon, egy hátsó kis kitámasztó láb segít.

Elég sok adatot leközöl a központi egység, felül az időt, alatta a dátumot és a holdfázist láthatjátok, lejjebb pedig a hőmérsékletet és a páratartalmat.

A legalsó sorban pedig az aktuális szenzor által kijelzett értékeket láthatjátok, amit a hátoldalon lévő 5 gomb egyikével tudtok váltogatni. Érdekesség, hogy magától nem váltogat a TM01, de ha manuálisan megteszitek ezt, akkor az üres szenzorhelyet is mutatja, aminek túl sok értelme szerintem nincsen. Az viszont jópofa, hogy mutatja a tendenciákat – emelkedik vagy csökken a hőmérséklet, milyen a hőérzet -, illetve azt is jelzi, hogy bent vagy kint mérte-e az adott értéket.

A hátoldalon elhelyezett öt gomb az alábbiakra jó, balról jobbra haladva:

 • ébresztő óra
 • lapozás a szenzorok között
 • váltás celsius és fahrenheit között
 • minium, maximum és jelenlegi értékek mutatása
 • idő és dátum beállítása

Amit még érdemes megemlíteni a BW-TM01-ről, hogy bár felragasztani nem lehet sem a központi állomást sem a szenzorokat, de van rajtuk tiplihely,

tehát, ha befúrtok egy csavart a falba, akkor rá lehet őket akasztani. Két dolgot érdemes még tudni, az egyik, hogy a termék mérési pontossága változik a hőmérséklet változással együtt. 0-50 fok között +/-1 celsius fok a ponttatlanság, -20 és -40 között pedig már +/-4 celisus fokot is szórhat, de ez úgyis csak a szibériai lakosokat érinti. A másik a hatótáv, 30 méteren belül képes a központi egység érzékelni a szenzorokat, a szokásos 433 Mhz-es frekvencián kommunikálnak egymással. Érdekesség, hogy az üzemidőt nem adják meg, viszont van alacsony feszültség értesítés, tehát azt tudni fogjátok, mikor kell az elemeket cserélni.

Összegzés

A BlitzWolf BW-TM01 pontosan az a cucc, ami kellően szolid ahhoz, hogy megvegyem magamnak – ahogy meg is tettem -, de semmi különöset nem tud. És ezt abszolút jó értelemben mondom, nincsenek flikk-flakkjai, nyűgjei, csak teszi a dolgát ahogy kell. Nekem ez megért 6700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot a BGHU1591  kóddal, főleg hogy ebben már benne van a szállítás költsége is és a cseh raktárból értelmezhető időn belül meg is jött a termék.

Pro

 • Jól teszi a dolgát
 • 3 szenzort is kezel, ha kell
 • Pofonegyszerűen használható

Kontra

 • Volt már olcsóbb de így se rossz

hirdetés