hirdetés

Alfawise T1 mini PC teszt

A tökéletes mindenes

teszt
Alfawise T1 mini PC teszt 1
írta: Ambient
2019-05-31

Alfawise T1 mini PC a tudatos emberek választása lesz, hiszen kompakt kialakítása miatt sokoldalúan felhasználható, ráadásul passzív hűtéssel rendelkezik, tehát semmilyen zajterhelést nem okoz. Bátran használhatjuk mini PC-ként, de a dupla HDMI kimenetnek hála egy házimozi-rendszerbe is beilleszthető, tehát a TV boxot is ki tudja váltani. Mindössze 48.000 Ft-ba kerül, EU Priority Line szállítással pedig áfamentesen érkezik meg hozzánk, aktivált Windows 10-zel, ami alsó hangon is 15.000 Ft-os tétel.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Jól átgondolt tervezés előzte meg a ház kialakítását, amely természetesen passzív hűtést kapott, ezért akár egy halószobában is működhet, nem fog zavarni. Az előlapon helyezték el a piros színű bekapcsoló gombot, ami mellett egy kék visszajelző LED világít miután benyomtuk. Mellé került egy kártyaolvasó, két darab hagyományos USB 3.0 aljzat és egy Type-C csatlakozó is.

Hátul találhatjuk a tápcsatlakozót és a 2 db USB 2.0 aljzatot, amit szerintem nagyon jó döntés volt ide tenni, hiszen a vezeték nélküli egér- és billentyűzet számára ideális helyen vannak. A Xiaomi Mi Router 3G-m és a gigabites Digi netem kábeles csatlakoztatása esetén 600/200 Mbit sebességet értem el – van 802.11 a/b/g/n/ac-s WiFi is -, ami szerintem nagyon szép eredmény ettől a hardvertől. Ezek mellett két darab HDMI kimenetünk is van, amivel két megjelenítőt ki tudunk szolgálni, vagy akár az egyiken kiküldhetjük a hangot, a másikon pedig a képet, ha házimozi rendszerbe illesztjük, bár analóg módon is kivezethetjük a 3,5 mm-es jack aljzaton keresztül.

Az Alfawise T1 mini PC tesztje

Az Alfawise T1 Intel Gemini Lake N4100 processzort kapott 4 GB DDR4 RAM-mal. Szerencsére 64 GB tárhelyet is kapunk alapáron, ezen egy eredeti, aktivált 64 bites Windows 10 lakozik. Ennek marhára örültem, mert már előre szidtam az égieket, amiért újra Win-t kell telepítenem, a leírásban ugyanis csak annyit említenek, hogy kompatibilis Bill Gates rendszerével.

Alfawise T1 mini PC teszt 4

512 GB-os méretig fogad M.2 SSD-t és egy 2,5″-os SSD-t, vagy HDD-t is rakhatunk bele, így tényleg ki lehet maxolni a gépben rejlő lehetőségeket. Nálam minden NAS-on van, ebben az esetben teljesen elég a beépített 64 GB is, kényelmesen elfér rajta a rendszer és a fontosabb programok.

A gépen lévő Windows angol nyelvű, de a Vezérlőpultban (angolul Control Panel) letölthető a magyar nyelvi csomag, én is ezzel kezdtem, az újraindítást követően pedig már az anyanyelvemen kommunikált velem az Alfawise T1. Biztosan mindenkit a teljesítmény érdekel, de meg kell nyugtatnom a kritikusokat is: irodai és multimédiás felhasználásra tökéletes ez az eszköz. Régebbi játékokat is futtathatunk rajta, de ne várjunk csodát tőle, hiszen annyiba kerül, mint egy középkategóriás CPU.

Alfawise T1 mini PC teszt 5

A HDMI 2.0A szabvány szerinti, tehát 4K 60 Hz, amit képes kitolni magából, bár én egyelőre a jó minőségű, FHD megjelenítők felé húzok, mivel egy olyan 4K OLED megjelenítő, amire lecserélném a plazmámat, még mindig 600.000 Ft felett mozog. A hivatalos oldalt egyébként itt találjátok.

Az Alfawise T1 mini PC nálam remekül vizsgázott az MS Office programcsomaggal, közben persze ment folyamatosan a Chrome is, tehát ugyanúgy használtam, ahogy az irodai gépemet is. Egy, vagy a szerencsésebbeknek két megjelenítő, és mehet a munka. A Kodi segítségével pedig médialejátszóként is remekül szuperál a T1, ha nem lenne épített HTPC-m, valószínűleg beszereznék egy ilyet.

Összegzés

Az Alfawise T1 mini PC 48.000 Ft-ért ad minőségi, korrekt hardvert gusztusos csomagolásban, ráadásul VESA szabvány furatokat találunk rajta, így akár a TV hátuljára is felcsavarozhatjuk. Ennyi pénzért belefért még az aktivált Windows 10 is, ez mindenképp dicséretes teljesítmény. Csúcsidőben 600/200 Mbit-et produkált, ami nagyon szép eredmény, a sokkal erősebb HTPC-m se tud 890 Mbit-nél többet. SSD-t és HDD-t is rakhatunk bele egyszerre, bár én csak az előbbit javaslom, abból is egy M.2 csatlakozós verziót, a médiaszerver szerepét pedig egy NAS-ra érdemes bízni.

Pro

 • Szabvány VESA felfogató keret
 • Mindent zökkenőmentesen lejátszik
 • Gyors
 • Jó anyaghasználat
 • 2,5 colos bővítőtőhely

Kontra

 • Lehetne olcsóbb

hirdetés