hirdetés

Xiaomi Mijia K10 stick porszívó

25 000-rel olcsóbban, mint itthon

hír
Xiaomi Mijia K10 stick porszívó 1
írta: Don Kartács
2021-11-10

SonkaMod kolléga feldobta a magaslabdát, hogy mennyibe kerül itthon a Xiaomi Mijia K10 állóporszívó. Megnéztem árukeresőn és még csak nem is kapható, helyette az általunk is tesztelt G10-et lehet hazavinni 84 000 Ft körül. Ehhez képest Banggoodon már 60 000 Ft-ért a tietek lehet a K10 a BGDUCZK10 kuponnal. EU raktárból érkezik, így a szállításért 1300 Ft-ot kell fizetnetek, cserébe nagyon hamar ideér, és így is marad még a két termék között 22 700 Ft-nyi árkülönbség.

Xiaomi Mijia K10 vagy G10

A két állóporszívó azonos műszaki alapokra építkezik, és mivel a G10-et teszteltük korábban, ezért a szériáról első körben szereztünk tapasztalatot. Kezdjük a különbségekkel. A G10 akkumulátora cserélhető – mondjuk senkit nem ismerek, aki vett volna egy másodikat -, illetve a motoros fejben a forgókefe spéci V kialakítású, ez jobb a szőnyegekre, illetve van hajfeltekeredés elleni védelem is benne.

Ezzel szemben a K10 egy hagyományos, puha hengerkefét kapott,

ami kevésbé jó a hosszabb szárú, shaggy típusú szőnyegekre – mert a rövidre tök mindegy -, viszont kíméletesebben is bánik az anyagokkal, pl. nem bolyhosítja ki őket. Plusz előnye, hogy a csomagban egy víztartályt is találtok majd, ami a feltörléshez szükséges, ezt a funkciót a másik modell nem tudja. Vagyis ez a valamit valamiért esete, kinek mire van szüksége, ami ugye mindig véleményes. Az árkülönbözet viszont nem az, a szállítási költséget is beleszámolva van a két termék között 23 700 Ft differencia.

Ami az azonos műszaki paramétereket illeti, mindkét eszköz 150 AW szívóteljesítménnyel rendelkezik, 65 percen át képes működni, a szokásos Xiaomi minőséget és dizájnt tudja felmutatni és mindkét porszívó tetején ott van a remek OLED kijelző, ami minden fontos dologról tájékoztatja használóját. Jó cucc ez, bőven megér 60 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, amit a BGDUCZK10 kóddal érhettek el. EU raktárból, áfamentesen és néhány nap alatt érkezik a takarítóeszköz, a szállításért 1300 Ft-ot kell fizetnetek.

hirdetés