hirdetés

Xiaomi Mi G9 állóporszívó

Olcsón is van új a nap alatt

hír
Xiaomi Mi G9 állóporszívó 1
írta: Don Kartács
2021-06-21

Megjelent a Xiaomi legújabb állóporszívó családja, a G széria, aminek a kisebbik tagját a G9-et mutatjuk most be. Elég nehezen tudtam korábban elképzelni, hogy milyen innovációt lehet belecsempészni ebbe a témába, de azért a kínai Apple-nek csak sikerült néhány okosságot kitalálnia. Az eltávolítható akkumulátorból már egyszerre többet is tölthettek, a motoros fej még hatékonyabb mint volt, nem tekeri fel a hajszálakat sem, és mára a 60 perces üzemidő is megszokottá vált. Az ár még mindig baráti, 50 000 Ft-ot kérnek érte az Aliexpress Sumer Sale keretében a 618ALI13 kuponnal, és a termék EU raktárból is elérhető, így nem fogja sem áfa, sem vám terhelni a csomagot.

A többi alapparaméter nem sokat változott,

a három fokozatban 8/27/60 perc az üzemidő, de mivel a 2500 mAh-s akkumulátor cserélhető, ezért ez tetszőlegesen kitolható. És itt kanyarodnék el a kiegészítők felé, hiszen a termék fali dokkolója egyszerre már két telepet is képes tölteni, egyiket közvetlenül a gépről, a másikat a tartón keresztül. Ez nagyon praktikus, ha egyszerre akartok egy több szintes házat kitakarítani, vagy a lakást és az autót egy vágtában kipucolni.

Természetesen az alapdobozban csak egy akkumulátor bújik meg, így a második plusz költséget jelent, de 2 óra alatt nem nagyon van olyan dolog, amit ne lehetne kitakarítani. Az áramforrásokat a szokásos 5 óránál gyorsabban, 3,5 óra alatt is fel lehet tölteni, ami akkor jön kapóra ha ezt elfelejtettétek megtenni, így a kényszerű várakozás ideje jelentősen lerövidül. Egyetlen hibácskát azért találtam a G9 kapcsán, hogy a ravaszt állandóan húzni kell. Ezt valaki szereti, mert lehet vele némi üzemidőt spórolni, van aki viszont utálja, mert kényelmetlen, de szerintem ez inkább ízlés dolga, mint valós hátrány.

A motor teljesítménye 400 W, míg a szívóteljesítmény 120 AW – vagyis Air Watt -,

ez elég soknak számít, és érdekes módon a Xiaomi a Pascal értékeket nem is adja meg. Ehhez a teljesítményhez a többi gyártónál 20 000 Pa körüli érték szokott társulni, szóval meg lennék lepve ha a G9 nem lenne kellően bika. Ráadásul a hagyományos motoros hengerkefe mellé egy atkaeltávolító fej is jár, így gyakorlatilag az eszköz 2 in 1, nem kell egy külön poratka eltávolító berendezést is megvásárolnotok. Amit még kiemelnék, hogy a 0,6 literes portartály nemcsak alul nyitható, hanem le is emelhető a gépről, így elkerülhetitek az ölbe borulós ürítéseket és szépen a kuka fölé tartva kiboríthatjátok a tartalmat.

Összességében azt gondolom, hogy a 618ALI13 kuponnal elérhető 50 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os ár teljesen vállalható egy teljesen új termékért, főleg hogy az EU raktárból érkezik – három közül is választhattok: Spain, Poland, France. Így a vámolás réme sem lebeg a vásárlók feje felett, hiszen garantáltan áfa- és vámmentesen érkezik a csomag, ráadásul mindhárom raktárból ingyenes szállítással. Hovatovább, 2 év EU garancia jár a porszívóra, és a rendelésetek mellé ajándék DDPAI N3 GPS-es autós kamerát is kaphattok! Az akció június 26. 9:00-ig tart.

hirdetés