hirdetés

Topshak akkus fúrógép széria

Reszkess Ferrex, reszkess Parkside

hír
Topshak akkus fúrógép széria 1

Forrás: Banggood

írta: Don Kartács
2022-03-16

Év elején csináltunk egy Topshak/Mensela fúrógép tesztet, és meglepően jól szerepeltek az eszközeik, kb. a szokásos Aldis/Lidlös márkák szintjét hozzák, olcsóbban. Hobbi barkács célra ezek is tökéletesen elegendőek, ráadásul 4 darab közül is választhat a nagyérdemű. Az árak 8800 Ft és 17 600 Ft között mozognak, attól függően, hogy szénkefés vagy brushless variánst választotok. Bármi is a szívetek vágya a cseh raktár kiszolgálja.

A TS-ED1-nek ráadásul van ütvefúró módja is és 2 db akkuval is elérhető – +2000 Ft-ért -,

míg a TS-ED3-nak nincsen, viszont ez már az új dizájnt és akkuszabványt kapta meg. A TS-ED1-nél ugyanis még az akku típusát írják rá annak oldalára – 48Vf -, ami megtévesztő módon úgy néz ki, mintha feszültség érték lenne, de nem az. Az újakon már helyesen a feszültséget jelölik. Mindkét modellnek vannak erényei, az első olcsóbb és van két akkus csomag, a másodiknak nagyobb az akkuja, normálisabb a dizájnja, és a kiegészítők is megérik a 2400 Ft-os különbözetet.

Topshak akkus fúrógép széria 2 Balról jobbra: ED1/ED3/ED4/ED5

Forrás: Banggood

A TS-ED4 és ED5 két sokkal komolyabb termék, hiszen pont azokat a szempontokat testesíti meg, amiket én is keresek a hobbi barkács cuccoknál:

  • fúrószár befogadó mérete: ½ colos, vagyis 13 mm-es fúrószárakat is fogadnak
  • az akkumulátor feszültsége és kapacitása minél magasabb legyen: ez jelen esetben 20 V és 2000 mAh
  • fő funkciók: csavarozás, fúrás, esetleg ütvefúrás, az ED4 az első kettőt, az ED5 mindegyiket tudja
  • a motor típusa (szénkefés vagy kefe nélküli) és nyomatéka: mindkettő brushless, 45 Nm a nyomatékuk
  • kiegészítők: összesen 10 fúrószár, 32 db bit, 1 db bittartó, 1 db flexibilis toldószár, 1 db hordtáska, 1 db akku és egy töltő jár mindkét modell mellé
  • egyéb funkciók: forgási sebesség és nyomaték állítása, LED fény stb.

Még egy említésre méltó dolgot találtam, mindkét brushless fúrógép tokmánya fémből van, és természetesen kulcsnélküliek. Egy adatot viszont nem leltem fel, ez pedig a tömeg, ami a fej fölötti munkáknál fontos, egyszerűen jobbak a kisebb és kényelmesebben használható eszközök. Amit még hiányolok, hogy oldalmarkolatot nem lehet hozzájuk csatlakoztatni, pedig sokszor jól jön, ha két kézzel megtámasztható a szerszám.

Forrás: Banggood

Itthon a szénkefe nélküli, 13 mm-es fúrószárat fogadó, fém tokmányos modellek 30 000 Ft-tól indulnak,

akku és töltő nélkül, ami simán hozzátesz az árhoz egy tízest vagy többet is. Ezek alapján mindegyik jó vételnek tűnik, de én a két ütvefúrást is tudó megoldást vinném, vagyis a Topshak TS-ED1-et a BG56ac10 kóddal, 8800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vagy a legnagyobb tesót, a TS-ED5-öt a BGf198c0 kuponkóddal, 17 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért. Mindegyik cseh raktárból érhető el, ingyenes szállítás mellett.

hirdetés