hirdetés

Jóféle kínai szerszámmárka vagy japán uralkodócsalád?

Kinek ismerős a Fujiwara név?

hír
Jóféle kínai szerszámmárka vagy japán uralkodócsalád? 1
írta: SonkaMod
2021-04-26

A hétvégeken egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány perc szabadidőm van, úgy betáblázza a család, a házkörüli tennivalók, főzés, sütés és effélék. Ha mégis akad egy kis időm, akkor általában felmegyek Aliexpressre mert kedves tevékenységem az össze-vissza böngészés a különböző shopok között. Az e hétvégi céltalan Aliexpress böngészés folyománya, hogy megismerkedtem egy érdekes márkával, a Fujiwarával.

A Fujiwara Store 2017-ben nyílt az Aliexpressen, a székhelye pedig Kínában, Csöcsiang tartományban van, valószínűleg nincs is semmiféle japán kötődés. Saját weboldal/webshop nincsen, legalábbis én nem találtam ilyet, elképzelhető, hogy létezik valami teljesen kínai oldaluk, de ezekre sokszor nehéz ráakadni. A cég profilja a szerszámok, azon belül is a méréstechnikai eszközök, kerti szerszámok, barkács kellékek. A termékek a fotók alapján minőségiek és sokszor rengeteg értékeléssel rendelkeznek. Az Aliexpress feedback rendszere nagyon jól megmutatja, hogy milyen árucikket érdemes megvenni és mi az, ami egy fabatkát sem ér. A Fujiwara esetében nem ritka, hogy egy termék alatt akár sokszáz értékelés legyen, rengeteg képpel megspékelve. Az egyik digitális tolómérőjüket például nagyon dicsérik, és valóban jónak is tűnik, és az ára is jó. Egy honfitársunk pedig beleírta az értékelésbe, hogy mindössze 5 nap alatt megérkezett hozzá a cucc Kínából. Persze a filléres tolómérő kategóriában is van termékük, alig 10 dolcsiért már lehet kapni acélból készült, manuális darabot.

A bolt egyetlen, de elég nagy hibája, hogy nincsen európai raktáruk. Ez azért problémás, mert a szerszámok nagy része áfahatár feletti összegbe kerül, így azokra rárakódik még egy kis ajándék összeg a határon. Tehát érdemes csak az olcsóbb cuccok közül válogatni, amik még áfa- és vámmentesen érkeznek az országba. Jellemzően a tolómérők, metszőollók, fűrészek, mérőszalagok, multiméterek és effélék csúsznak át a limit alatt, az elektromos és pneumatikus szerszámok pedig felette vannak.

A boltot érdemes bekövetni, alapból közepes árakkal dolgoznak, de minőséginek néz ki szinte az összes termékük. Egy feketepénteki vagy bármi hasonló akció során pedig várhatóan innen is jó cuccokat lehet majd behúzni. A store értékelése 97%-ban pozitív, és van 3655 követője.

hirdetés