hirdetés

Bezior S1 1000 W-os roller

Olcsóbb lépés az őrület felé

hír
Bezior S1 1000 W-os roller 1
írta: Don Kartács
2021-11-10

Pár hete teszteltük az Eleglide D1 Mastert, ami az első olyan roller, ami a magyarországi dombokra és hegyekre is nagy biztonsággal felment. Nem rossz jármű, de azért 325 rugót nem mindenki tud elővarázsolni a zsebéből. Szerencsére a Bezior S1 hasonló alternatívát nyújt, ez is 1000 W-os, a végsebessége 45 km/óra, és a GKB924S kuponkóddal csak 205 000 Ft-ot kérnek érte, ennyiért még hasonló járművet sem tudok említeni, ráadásul 120 000 Ft-tal kevesebb, mint az Eleglide D1 Master esetében. A roller is „európai állampolgár”, így többletköltségekre nem kell számítanotok, a szállítás pedig ingyenes.

Bezior S1 – Erődemonstráció

Magyarországon a hatályos jogszabályok szerint az elektromos járművek 300 W teljesítményig nem minősülnek segédmotoros kerékpárnak. A segédmotoros kerékpár pedig a jelenlegi jogszabályok szerint 0,3-4 KW teljesítmény közötti járművet jelent, amely nem képes 45 km/óránál gyorsabban haladni. Az előbbiekből következően a Bezior S1 a segédmotoros kategória felső korlátját karcolja, de ez szerintem senkit nem lep meg a 70-esre felfúrt blokkal rendelkező, 50-es „futár robogók” országában.

A probléma viszont az, hogy egy 300 W-os rollerrel kis túlzással odébbállni sem lehet, de hogy egy közepes dombon sem képes felvergődni, az biztos. Ha ennél nagyobb teljesítményre van szükségetek, akkor a fenti problémákba ütköztök. Még az 500 W sem elég sok mindenre, ezt tapasztalatból mondom. A komolyabb súllyal rendelkező személyeket vagy akik dimbes-dombos helyen laknak, azokat a kb. 1000 W teljesítményű járművek képesek kellő dinamikával eljuttatni a célállomásukra. A Bezior S1 ebből a szempontból jó választás, és van még egy nagy extrája, hogy az alapkiszerelés részeként adnak hozzá ülést, vagyis nem kell szükségszerűen állni rajta, ami értelemszerűen javítja az utazási komfortot. Nem mellékesen vagy 15 000 Ft egy ilyen „fotel”, ha külön meg kell venni, szóval a roller így máris „csak” 200 000 Ft-ba kerül.

Ami a hatótávot illeti, a cég 50 km-t ad meg a 13 000 mAh-s, 48 V-os akkumulátorra,

ami nyilván irreális. Kiindulva az Eleglide D1 Master 22 Ah-s akkujából, ez inkább 30 kilométer lesz, de óvatos használattal, sík úton egy kis hátszéllel a 35-40 is összejöhet. A 10 colos bütykös gumijai miatt terepre is jó, tehát két falu közötti földúton is végig lehet vele veretni. Az első felfüggesztése nem a rettegett rugós összerogyós megoldás, egy gyenge pontja lehet még a járműnek, a lecsukó mechanika, de azt csak az idő tudja eldönteni, hogy ez mennyire kopik ki. Mivel ez egy egymotoros, hátul hajtó rendszer, ezért jól fog dombokat mászni és remekül lehet majd vele farolni.

A kormánya állítható, a terhelhetősége 120 kg,

vagyis a 190 centi fölötti személyek is értelmesen be tudják majd a saját alkatukra lőni a Bezoárt. Az ekkora hodályokat természetesen duális tárcsafék állítja meg, így nagy gond ezzel sem lesz. A tömege persze ehhez mért, 28 kiló, de a több konkurense is nagyjából ennyit nyom. Viszont azokat nem lehet hazavinni a GKB924S kuponkóddal 205 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, ennyiért pedig még hasonlót sem tudok említeni. Az Obarter X1 ugyanez a roller csak más néven, ülés nélkül kérnek érte 268 000 Ft-ot – plusz ülés, ha az is kell rá -, szóval aki szeretne egy izmosabb, hegyre járós rollert, annak nem sok választása van, mint megvenni a Bezior S1-et. A jármű is „európai állampolgár”, így többletköltségekre nem kell számítanotok, a szállítás pedig ingyenes.

Slusszpoén, hogy a 11.11-es fogyasztási ünnep miatt minden Bezior rollerre és e-bike-ra jár 15 dolláros kupon „cashback” is, de persze sok más termékre is adnak vissza 10-50 dollárt kupon formájában, erről ezen a linken tudtok tájékozódni. Az akció 11.15 7:00 óráig él (UTM+1 vagyis magyar idő szerint)

hirdetés