hirdetés

Ultenic H8 ultrahangos párásító teszt

Ízletes, de olcsó hús

teszt
Ultenic H8 ultrahangos párásító teszt 1

Forrás: Banggood.com

írta: Don Kartács
2022-08-10

Az Ultenic almárka az ismert kínai gyártó, a Proscenic tulajdona, aki „low budget” háztartási termékeket gyárt. A H8 a legújabb aromás párologtatójuk, ami applikációból vezérelhető és mindenféle érdekes módban képes működni. Háromféle ködképző funkciója van, de például időzíthető is, sőt aromapárnán keresztül a szobát is képes illatosítani. 22 600 Ft-ért vihetitek haza a BGHU2388  kuponnal cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett, ami a mai árakat is figyelembe véve egész vonzó üzletnek tűnik.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 7
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A kinézet hasonlóan szög egyszerű, pont mint az anyaghasználat,

mindaddig, amíg be nem kapcsoljátok a berendezést, ekkor ugyanis felvillan az eddig rejtett vezérlőpanel, ami viszont modern hatást kelt, visszahozva a reményt, hogy ez mégiscsak egy frankó termék. Vezérelni többféleképpen lehet, nyomkodhatjátok a felületet, de jár hozzá egy távirányító is az alap csomag részeként, sőt appal is irányíthatjátok a dolgokat, nyilván ez utóbbi a legkényelmesebb. A kevésbé szemfülesek nem biztos, hogy észreveszik, de a gép oldalán, alul van egy aromapárna, erre lehet illóolajat csepegtetni, így nemcsak párásít, hanem illatosít is az Ultenic H8. Nekem ez viszont annyira nem vált be, helyette a vízbe kevertem az illatanyagot, akkor sokkal jobban érződött a levegőben a hatás. A pára irányát a tetején lévő, forgatható panellal tudjátok irányba állítani, ez nem más, mint egy műanyag kör egy lyukkal.

Az üzembe helyezés első pár lépése kimerül abban, hogy bedugjátok a konnektorba, feltöltitek a 4,3 literes víztartályt folyadékkal, illetve leszeditek az appot, amit Ultenic névre kereszteltek. Bár az sem elvetemült ötlet, ha a panelen lévő piktogramokkal ismerkedtek, hiszen nem kell mindent a telefonról vezérelgetni, ha nem akarjátok. A jelek nagyjából adják magukat, de azért javaslom a kézikönyv egyszeri átlapozását. Balról jobbra haladva, az első a ki-és bekapcsolás, a kis „felhő” ikon a vízpermet intenzitását állítja, illetve hosszú nyomásra átkapcsol éjszakai módba. Ez annyit tesz, hogy az összes vakító LED-es vackot elhalványítja, hogy lehessen mellette aludni.

Alatta egy pici vízcsepp ikonnal lehet a páratartalmat beállítani 30 és 75% között, amit egyébként folyamatosan ki is jelez a hőmérséklettel együtt. Ez egyébként azért csalóka, mert a páratartalom mérő szenzor a 230-as kábelen van, vagyis ha ügyesen beállítjátok a párafelhő irányát, akkor pont rá fog hullani. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy könnyedén feltoltam vagy 30%-kal a páratartalmat a gép mellett, ehhez képest a másfél méterre lévő BlitzWolf páratartalom mérő közben 1%-ot emelkedett. Erre az a megoldás, hogy a kábelt el kell vezetni minél hosszabban, és akkor ez a jelenség nem jön elő. A másik piktogrammal időzíteni lehet óránként, maximum 12 órára a berendezést, illetve kapcsolgatni a baktériumölő módot – ez a plazma –, illetve a meleg gőzölést.

Forrás: Banggood

Van egy bébi mód is,

amikor egyszerre megy a plazma és a meleg pára kifújása, a kisdedek nagyobb komfortérzetéért. Léteznek még más, nem állítható paraméterei is a „baby” módnak, pl. az 55%-os páratartalom, ahol a H8 kikapcsol, hiszen elvileg a 40-60% közötti érték az ideális a legfiatalabb korosztálynak. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva a kisbaba ikon 2 másodperces nyomásával lehet ki- és bekapcsolni az alsó atmoszférikusnak nevezett világítást is. Logikát ne keressetek benne, élőben jól néz ki, használtam, viszont az éjszakai mód ezt is lekapcsolja. A BlitzWolf BW-SH5 párásító tudott UV fényt is kibocsájtani, de mivel a H8-nak az appból állítható a színe, ez biztosan nem ultraviola.

 

Ultenic H8 – Majdnem szerelem lett

A fentiekből az jöhet át, hogy az Ultenic H8 nem egy jó készülék, pedig nagyon megkedveltem az egyszerű anyaghasználata ellenére is. Az egyik ok, hogy az ultrahangos párásítóknak gyakorlatilag nincs hangja. Ez a gyakorlatban kb. 35 decibelt jelent, ami semmi, simán lehet mellette aludni. Használni nagyon egyszerű, vizet kell bele önteni, be kell kapcsolni, és nagyjából ennyi. Az appal is el fogtok boldogulni, nem egy ördöglakat, emiatt a távirányítót nem is nagyon használtam.

Gyakorlatilag egy kétszínű kezelőfelületet kell nyomkodnotok, ami aktív, az narancsra vált, ami nem, az marad fehér. Pontosan ugyanazokat a dolgokat lehet innen is beállítani, mint a panelről, azzal a különbséggel, hogyha a gép éjszakai módban van, akkor is lehet nézegetni és állítgatni a programban a paramétereket. Az appból lehet normálisan időzíteni is, ami egyben azt jelenti, hogy visszatérő rendszerességgel párásíthattok a hét minden napján. Elméletben okosotthon rendszerekbe is illeszthető a készülék, illetve Google és Alexa hangasszisztensekkel is kompatibilis.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ami a működését illeti, három teljesítményfokozatban tudja kinyomni a párát magából.

Az Eco/Auto/Max lépcsők 150/230/350 ml víz elhasználását jelentik óránként, így egy gyors fejszámolással mindenki megtudhatja, mennyire elég a 4,3 literes tartály kapacitása. De egyáltalán miért kell párologtatni? Azért, mert sem a túl alacsony, sem a túl magas páratartalom nem igazán egészséges. Előbbi esetben szemszárasság, bőrirritáció alakulhat ki, illetve a klíma is túlszáríthatja a lakást. Utóbbival pedig az a baj, hogy a lakásban az atkák és a gombák – pl. penész – elszaporodását segíti, főleg ott, ahol van egy hideg pont is, és lecsapódik a pára. Szóval hasznos kis berendezés, érdemes ilyesmit használni.

A teljesítménye elég bika, a gyártó 50 négyzetmétert említ, mint lefedhető területet.

Gondolom ez egy teljesen szabályos négyzetalapú szobát jelent, mert hogy a falak mögött lassan emelkedik a páratartalom, az tuti. Szerencsére van itthon egy BlitzWolf BW-TM01 időjárás állomásom 2 szenzorral, így egyszerre 3 helyen is tudtam mérni. A nappalit egybenyitottam az előszobával és a hálóval, majd néztem mi történik.

Nagyjából 1 óra alatt 47%-ról 51%-ra emelte a páratartalmat a nagy szobában, ami teljesen rendben van. Igazából már ez sem számít alacsonynak, de pár órára rá, becsukott ajtó mellett, már 62%-ot mutatott a páratartalom mérő, így abbahagytam a párásítást. Ellentámadást indítani a klíma nagy teljesítményű járatásával lehet, ami” kiveszi az oxigénből a vizet”.

A másik két helyiségben ilyen drasztikus változást nem tudtam elérni,

kb. 10-15% százalékkal tényleg feljebb ment a páratartalom, de az volt a benyomásom, hogyha ezt tovább folytattam volna akkor a másik két helyiségben is felment volna rendesen a százalékos érték. Mikor abbahagytam a párásítást, akkor a nappaliban szinte már „köd” volt – 86%-os páratartalom –, szóval van teljesítménye a gépnek. Mivel az ára alacsony, simán be lehet 2 db-ot is üzemelni egy lakásban, ha arról van szó. Végezetül pedig egy érdekesség a sajtóanyagból: az Ultenic H8 közvetlen ellenfelének a cég is a BlitzWolf BW-SH5-öt tartja, és fő érvként azt hozzák fel maguk mellett, hogy a H8 olcsóbb, cserébe az UV fény funkciója hiányzik. Nézzük az árakat, ami azért trükkös, mert jelenleg a BW-SH5 nem elérhető, de tavaly, amikor teszteltem, 23 500 Ft-ba került. Azóta vagy 30%-ot emelkedett a dollár, szóval olyan 30K körül lehet a termék. Ezek alapján tényleg olcsóbb az Ultenic H8, nem kamuzott a cég.

Összegzés

Nehéz lenne egy olyan egyszerű berendezést elrontani, mint az Ultenic párologtatója. Van azonban pár dolog, amibe bele tudok kötni, igaz ebben az ársávban a konkurensek is ilyenek. Az anyaghasználata nem túl jó, de ez a funkcionalitását nem rontja. Nem tud UV fényt kibocsájtani, ami elvileg megöli a baktériumokat. Cserébe nagyon csendben teszi a dolgát, háromféleképpen is vezérelhető, van aromatálcája, időzíthető, jó az app is, szóval összességében szerettem.

Szerintem megéri az érte kért 22 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, amit a a BGHU2388  kóddal érhettek el. Még csak drágának sem nevezném, főleg ha az egészségetekről van szó, mert az minden pénzt megér. Cseh raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett, vagyis ez is felírható az előnyök rovatba.

Pro

  • Jól működik
  • Nagy a kapacitása
  • Remek app
  • Jópofa vezérlés, van éjszakai mód is
  • Nagyon csendes

Kontra

  • Gyenge anyaghasználat
  • Nincs UV funkció

hirdetés