hirdetés

Blitzwolf és Teclast power bankek tesztje

Két eltérő szemlélet megvalósulása

teszt
Blitzwolf és Teclast power bankek tesztje 1

Forrás: Banggood

írta: Don Kartács
2022-07-09

Számtalan power banket teszteltem már, de olyat nagyon ritkán csináltam, hogy két gyártó különböző termékét eresztettem egymásnak. A Blitzwolf a BW-P16-tal egy mini külső telepet dobott piacra 10 000 mAh-val, míg a Teclast egy olyan variánst, amibe egy Type-C és a Lightning végződésű kábelt is beépítettek. A BW termékéért a BGHU2257  kóddal ingyenes szállítás mellett a 7200 Ft-ot, míg a Teclast üdvöskéjéért a BGHU2258  kóddal 9000 Ft-ot kérnek szállítással együtt, mindkettő cseh raktárból érkezik.

A gyártó szerint a BW-P16 egyik fő előnye a mérete,

és ebben nem hazudnak, a 78x57x25 mm-es test nagyon pici, mint ahogy a 198 grammos tömeg is a törpék közé sorolja a töltőegységet. Simán zsebre vágható, de ami még jobb, hogy a téli sportok szerelmesei bizonyára használtak már fűthető ruhákat, amibe ez a pici kis energiatároló tökéletesen beleillik. A hozsannázás után azért arról is kell beszélni, hogy a kis méret kis teljesítményt is takar, nem erről fogjátok bebikázni a lemerült autótokat, de még a mostanában általánossá váló gyorstöltéshez szükséges teljesítményeket sem tudja kipumpálni magából. Azért nem nagyon rossz a helyzet, de az új Xiaomi telefonokat nem erről fogjátok 66 W-tal etetni.

A teljesítményét a 2 kimenetre adják meg az alábbiak szerint:

  • micro USB bemenet: 5 V/2 A
  • Type-C bemenet: 5 V/3 A, 9 V/2 A, 12 V/1,5 A
  • Type-C kimenet: 20 W
  • USB-A kimenet: 18 W

Érdekesség, hogy konverziós rátának 85%-ot ad meg a BlitzWolf, vagyis a 10 000 mAh-s kapacitás ennyivel csökken 3,7 V-on, ezt kell 5 V-ra átváltani, ha meg akarjuk kapni a „telefonos” kapacitást. Vagyis, 0.74-gyel – 3,7/5 V – megszorozzuk a kapacitást, majd a konverziós rátával is megtesszük ugyanazt, akkor ezt kapjuk: 10 000 mAh*0,74*0,85=6290 mAh. Nem véletlen, hogy az iPhone 12 a referencia, aminek az akkukapacitása 2815 mAh, ezt nem nehéz kétszer feltölteni. Persze én megnéztem, mit mutat a teszter, először lemerítettem, majd feltöltöttem a telepet és leátlagoltam az értékeket, az eredmény kb. 7500 mAh lett. Először nem hittem el, megmértem újra és még magasabb értéket kaptam, tehát jó 20%-kal túlteljesítette az elvárásomat.

Forrás: Banggood

Ami a gyorstöltési szabványokat illeti, olyan nagyon sokkal nem büszkélkedhet a P16.

Támogatja a Quick Charge 3.0-t, a PD szabványt, viszont arról hallgat a leírás, hogy mondjuk az iPhone, a Huawei, a Samsung vagy az egyéb telefongyártók saját szabványaival mit kezd. Ezt sajnos nem is tudtam kipróbálni, lévén nem rendelkezem ilyen készülékekkel, de feltételezem, hogy azért azokat is lekezeli valahogy. Azért jobb lenne a bizonyosság, szóval a cég szűkszavúsága inkább rossz pont, mint jó. A maximálisan leadott teljesítmény 1 porton 20 W, míg gyorstölteni 18 W-tal tud, ami manapság már inkább karcsú, mint sok. A védelme szépen bekapcsolt 5 V-on 3,5 A-nél, vagyis kicsit többet is tud, mint amit a gyár állít, szóval úgy működik, ahogy kell.

Összefoglalva, amire kitalálták – kicsi cuccot magatokkal hurcolni és vésztölteni róla -, arra tökéletes, de azért ez nem egy combos töltőállomás, viszont a kapacitása még több is lett, mint az elvárható. Igaz, nem is annyiba kerül, 7200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGHU2257  kuponkóddal, ugyanezzel a kapacitással a Xiaomi 10 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kér, vagyis nem is drága. Cseh raktár, ingyenes szállítás, a többit tudjátok.

Blitzwolf BW-P16

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 7
  • felszereltség, funkciók: 7
  • ergonómia: 10
  • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Teclast E10 Pro – Felextrázott telep

A Teclast egészen más utat járt be, mint a BW-P16, ez nem akar kicsi lenni, nem is olyan tömzsi, mint a versenytárs. Ez azt jelenti, hogy a 68x17x146 mm-es testhez 245 gramm tömeg társul, viszont ez a lepényhalszerű laposság alkalmasabbá teszi arra, hogy egy farzsebbe elsüllyesszük. A másik nagy vívmánya, hogy a tokozásba integráltak 2 darab beépített kábelt, egy Lightning és egy Type-C végűt. Az előbbi értelemszerűen az Apple eszközöknek dedikált csatlakozó, az utóbbi pedig minden máshoz, hiszen ma már talán ez a legelterjedtebb telefonos/fejhallgatós töltővég.

Ami a minőséget illeti, szerintem jobb, mint a BW eszközének,

a dizájn viszont egy kicsit eklektikusra sikerült ezzel az ezüst karimával, amit a kijelző köré kanyarítottak. Kicsit olyan kínai bazárias az összhatás, itt a felextrázás visszafele sült el. A dobozolás viszont nagyon tetszett, szerintem volt egy asztalosi vénával megáldott tervező, aki valamiért rá volt pörögve az antik fiókos szekrényekre, és pont ilyenre tervezte a csomagolást is. Fiókszerűen kell kihúzni az alapvetően szép csomagolást, amiben nyilván nincsenek plusz kábelek, csak egy leírás, amiben a műszaki paramétereken túl sok mindent nem fogtok találni.

De visszatérek az eszközhöz, hiszen megéri a figyelmet. A kijelzőn követhetitek nyomon azt, hogy az E10 Pro mennyire van feltöltve, illetve, hogy éppen milyen szabvánnyal tölt. És ettől több szerintem a Teclast terméke a Blitzwolfénál, hiszen nagyobb számú porton több szabvánnyal képes tölteni. De nézzük meg, pontosan milyenekkel:

  • USB-A kimenet: 5 V/4 A, 9 V/2 A, 12 V/1,5 A
  • Type-C kimenet: 5V/3 A, 9V/2 A, 13 V/1,5 A
  • Lightning kimenet: 5 V/2,4 A

Bemenetként lehet használni a a Type-C és a Lightning kábeleket és a Type-C portot is. Ami a gyorstöltési szabványokat illeti, támogatja a PD, az SCP, a QC, az AFC, az Apple Fast Charging és még a hasonló sztenderdeket, szóval ki lett tömve tudással az E10 Pro. Ami a kapacitását illeti, a gyártó nagyon korrekten két értéket ad meg, 10 000 mAh a nominális, és 6500 a tényleges – rated – kapacitás. Ez nagyjából arányban van a BlitzWolf 6300 mAh-s kapacitásával, csak van aki 10, mások pedig 15% veszteséget vallanak be. A maximálisan leadható teljesítmény 22,5 W, ami ma már nem annyira sok, de azért ez még viszonylag gyorsnak számít, csak az átlag telefonok is tudnak ma már 33 W-ot.

Forrás: Banggood

Annyi védelemmel rendelkezik, hogy azt szinte felsorolni is fárasztó,

10 különböző dolgot olvashattok a sajtóanyagban, amelyek között olyanok vannak, mint a rövidzár, túltöltés, túlfeszültség és még sok minden más elleni megoldások. Sok szónak is egy a vége: mértem, terheltem, nézzük, mik lettek az eredmények. Ami a kapacitást illeti, a lemerítés feltöltés átlagát vettem alapul, ez 5321 mAh lett, ami azért egy kicsit karcsú. Megterheltem a szokásos potméteres ellenállással, és mivel még élek, és a lakásom se gyulladt ki, ezért megállapíthatom, hogy az összes védelem jól működik. 3,3 amper körül old le 5 V-on, ez is kicsit több, mint a gyári érték, a gyorstöltési szabványokat is tudja a tesztelektronikák szerint, jó cucc ez, nem nagyon tudtam belekötni.

A Teclast E10 Pro-ért 9000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a BGHU2258  kuponkóddal szállítással együtt, ami nem rossz ár, a már említett Xiaomi power bank nagyjából ugyanezt tudja – csak nincs Lightning kábele – egy kicsit drágábban.

Teclast E10 Pro

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 8
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Összegzés

A két power banket nehéz összehasonlítani abban az értelemben, hogy teljesen más célra készültek. A BW-P16 extra kicsi, viszont a minőségével nem voltam 100%-ban elégedett, de ha egy ilyen méretű cucc kell, akkor 7200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért teljesen jó választás, csak ne felejtsétek el becsépelni a BGHU2257  kódot. A Teclast E10 Pro terjedelmesebb darab, viszont nagyobb teljesítményű gyorstöltést tud felmutatni, van kijelzője, illetve dedikált Lightning kábele is. Ez szerintem megéri az 1800 forintos felárat, inkább ezt vinném haza a BGHU2258  kóddal 9000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért. Mindkét termék EU raktárból érkezik, vagyis az áfával nem kell foglalkoznotok.

Pro

  • BW-P16: kicsi, könnyű, olcsó, a kapacitása több is, mint a gyár által megadott
  • Teclast E10 Pro: kijelző, összerakottság, beépített kábelek

Kontra

  • BW-P16: az összerakottsága nem a legjobb, viszonylag gyenge, a kapacitása nem hozta a gyári értékeket
  • Teclast E10 Pro: a 22,5 W-os töltés ma már nem olyan durva, a kapacitása nem hozta a gyári értékeket

hirdetés