Rólunk

A RendeljKínait blog 2013. január 28-án indult egyszemélyes hobbitevékenységként. Jelenleg Magyarország legnagyobb olyan tesztoldala vagyunk, ahol azon kínai termékek tesztelésével foglalkozunk, amelyek itthon egyáltalán nem, vagy csak elszórva kaphatóak. A célunk komplex: szeretnénk megszerettetni a magyar emberekkel az online vásárlást (elsősorban a Kínából való rendelést), és egyúttal szeretnénk eloszlatni a sztereotípiák és városi legendák miatt kialakult kételyeket, félelmeket, mivel jelentős részük mostanra alaptalanná vált.

A szerkesztőség sokéves tapasztalattal rendelkezik a külföldről rendelést illetően, így igen részletes és széleskörű információval tudunk szolgálni a témával még csak most ismerkedők számára. Ezeket hosszabb tájékoztatók, cikkek formájában tesszük közzé az oldalon a Lexikon menüpontban. Tartalma egyebek mellett kiterjed például a PayPal regisztrációra és a PayPal fiók használatára, az online fizetésre, problémás rendelés esetén a pénz visszaszerzésére, importköltségek (ÁFA, vám) rendezésére stb. Ilyen tekintetben a célunk az, hogy olyan mennyiségű információval lássuk el olvasóinkat, hogy minden lehetséges kérdésükre választ találjanak, és bátran merjenek értékesebb termékeket is rendelni. Ennek érdekében pedig rendszeresen bővítjük a Lexikonban található írásainkat.

Napi rendszerességgel közzétett terméktesztjeinkkel elsősorban azt a terhet szeretnénk levenni a vásárlók válláról, hogy a maguk pénzén kelljen kipróbálniuk, hogy mit tud egy-egy termék. Másodsorban a szórakoztatás, ismeretterjesztés a célunk, csakúgy, mint Eközben Kínában hírrovatunkkal. Mi megrendeljük és leteszteljük a legváltozatosabb kínai árukat, hogy az érdeklődőnek már csak a vásárlásról kelljen döntenie termékajánlóink alapján.

Fontosnak tartjuk megjegyezni oldalunk és filozófiánk alapkövét: a kínai termékek már korántsem olyanok, mint régen voltak, a kinti gyártók számos esetben komoly versenytársat jelentenek a ma ismert legnagyobb márkák számára is, legyen szó akár okostelefonokról és táblagépekről, akár a legegyszerűbb szórakoztatóelektronikai termékekről. Hisszük, hogy a Kínában készülő termékek minősége már nem a klasszikus értelemben vett "kínai".

Ugyanilyen fontosnak tartjuk felvállalni, hogy oldalunkat szponzorok támogatják (,,Ezeket a cégeket sponzoroknak hívjuk, gyerekek!"), mivel nélkülük képtelenek lennénk ennyi terméket tesztelni, és tapasztalatainkat megosztani. Függetlenül szponzoraink támogatásától mindig törekszünk a minél objektívebb következtetések levonására, még akkor is, ha alapvetően szubjektív meglátásainkat szeretnénk az olvasóink elé tárni. A szponzoroknak a cikkek tartalmába semmilyen beleszólásuk nincsen, ezeket a kedvükért sem módosítjuk, mivel alapvetően a hitelességre törekszünk.